Lite ditt och datt

Hej! Läget? Hoppas allt är bra bra. Jag sitter och slötittar på Miss USA. När jag var yngre älskade jag skönhetstävlingar. Jag spelade in Miss Universum och kollade på det om och om igen och typ låtsades vara en Miss. Ja ja nu förtiden bryr jag mig inte alls. Ok nu korade de precis vinnaren. Döm till min förvåning när jag hörde att tjejens namn, Rima Fakih, hon är tydligen libanes ursprungligen. Häftigt! 
Hoppas ni har haft en bra vecka. Min har inneburit en massa jobb och stress med att ställa in sig till ett nytt sätt att tänka på jobbet. Jag har även försökt umgås med kompisar efter jobbet, det också, har det visat sig, har varit lite stressigt eftersom jag gärna vill komma i säng i tid så att jag är pigg och alert på jobbet.
Men veckan har ändå varit underbart mysig. I torsdags och fredags hade vi världens sommarväder här och självklart så ska man ju passa på att vara ute så mycket som möjligt. I fredags så träffades vi, jag och några vänner, på Zhannas hustak med översikt över hela downtown. Vi drack lite vin och åt lite plockis. Typiskt nog började det bli kallt framåt kvällen så vi drog oss inomhus och spelade ett roligt spel på Wii tror jag som heter "Let´s Dance". Det går ut på att man dansar och får poäng om man lyckas härma korrekt. Skitkul verkligen, men shit vilken workout, var helt svettig efter allt dansande.
I går vad det ju lördag och jag, Zhanna, Frida, och Karin ut och käka middag på Cheesecke Factory och sedan tog vi taxi till Belltown där vi vi mötte upp Fridas man och hans vänner på en klubb. Det blev inte så mycket dansande för oss utan vi drack lite drinkar och hade kul. Typiskt nog så stänger de så jäkla tidigt på klubbarna här i Seattle. De tände lamporna vid halv två och började gnälla om att vi ska skynda oss att dricka upp. Vi gick sedan vidare till klubb NOK NOK där vi dansade till 4 på morgonen. Klubb NOK NOK har öppet till 5 men efter klockan 2 så får de inte servera alkohol, det är helt enkelt ett ställe att gå till om man inte vill gå hem vid två. Anyway, jag kom hem runt halv fem och hade svårt att hålla ögonen öppna. Jag satt på sängen och skickade sms till alla och berätta att jag var väl hemkommen och fann mig somna mellan varje mening jag skrev. Haha. Maken sov borta då han var på en födelsedagsfest med sina vänner i en annan stadsdel. Jag fick hela sängen för mig själv, lyyyxiigt!!
Jag lovade ju er att ni skulle få lite pix från mitt nya jobb i ett tidigare inlägg så jag passade på att fota lite i fredags. Lite småpinsamt var det för jag vill inte att de ska tycka jag e lite konstig som springer runt där och fotar haha. 
Men jag ska berätta lite om mina observeringar på jobbet:
Jobbet är väldigt intressant eftersom jag får utforska en annan sida av hur det funkar på arbetsmarknaden här. Vi har t.ex. inga fikapauser alls, istället får man en längre lunch vilket uppskattas. Jag brukar äta snabbt och sedan sätter jag mig ute i solen med en Starbucks och passar på att prata lite i telefon med familj och vänner. 
Det är även lite hårdare klimat på jobben här. Det gäller att man producerar hela tiden och jobbar hårt och får bevisa att man verkligen är något att räkna med. Det är ju givetvis samma i Sverige. Men här kan ju folk faktiskt få sparken om de inte sköter jobbet eller levererar, hemma är man ju mer trygg då man t.ex. blir fast anställd. 
Dessutom får jag hela tiden anstränga mig och tänka "amerikanskt" här. Folk här är ju väldigt öppna, frågar hur man mår och hur helgen varit. Egentligen så är det ju inte så att de är intresserade av vad du har gjort utan det är mer small talk, sk. fillers, eller sätt att hålla en konversation på gång. Jag känner därför att det är viktigt att jag ligger på, är öppen, trevlig, frågar hur folk mår och hur helgen varit. Jag känner även att att jag måste vara energisk och framförallt serviceminded. Vi dagens slut brukar jag vara helt slut men samtidigt är det kul för jag märker en skillnad i min personlighet. Jag har börjat bli mer öppen mot främlingar och ta för mig och snacka mer med folk på gatan eller bussen eller jobbet, om jag t.ex. undrar över något. Hemma i Sverige drog jag mig oftast ifrån att göra det av olika anledningar. Här är skillnaden att jag tvingas ta för mig mer, för att visa att man ät någon att räkna med.
Det är helt klart kul att få utvecklas på detta sätt och jag uppskattar verkligen det med att bo här i USA.
Nu ska jag visa lite bilder från jobbet. Som vanligt, tagna med min Iphone:-)
Hej! här är jag...på väg till jobbet:-)


Här är jag vid buss stationen i Redmond... det tar ungefär 5 min att gå till jobbet och detta är vägen jag tar varje dag.


Framme! Detta är det s.k. huvudkontoret för företaget. Här jobbar ägaren, alla högt uppsatta chefer samt ekonomer och HR folk. Företaget som ni vet jobbar med att bygga lyxiga boende för äldre. 


Här sitter jag och jobbar på Front Desk. Jag tar alltså emot att besök, alla samtal, samt sköter lite av det administrativa. Om det finns lite att göra så har jag blivit lovad att få hjälpa till med lite HR uppgifter. Kuul! Förresten, ser ni den lilla tavlan på på bänken? Den plockar jag upp fredag och det står att vi har s.k. Casual Day, alltså att vi i personalen får ha på oss ledig klädsel (läs Jeans) Annars måste vi gå i kavaj.

Nu ska jag ta och checka ut för denna vecka. Men som vanligt önskar jag er en fin vecka med massa sol och roligheter. 
Adios!

Kommentarer

Postat av: Lexi

Taackar =) Tyvärr kom jag på ganska sent att jag inet tagit bilder alls den dan =(



Va skönt det måste va för dig med jobb nu, av det jag läst verkar allt gå jättebra ju=) Är glad för din skull!! Hoppas du får mer och mer att göra där nu=P

2010-05-17 @ 09:45:05
Postat av: Lexi

Jo förresten!! Va häftigt att en libanes vann miss USA men sååå fin va hon faktiskt inte, haha =P

2010-05-17 @ 09:48:18

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?
E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback