Mellandagar och smart shopping

Hej Alla,
Hoppas eran jul har varit fantastisk. Min första jul (eller andra jul blir det om man ska vara helt korrekt) i USA var så bra som den kan bli då man spenderar den långt från ens egna familj. Min nya familj gjorde sitt bästa och mer därtill för att få mig att känna mig så hemma som möjligt.
Här i USA så firar man jul den 25 december så julafton är en ganska vanlig dag, den känns ungefär som våran den 23 december. Jag och maken var bjudna hem till några familjevänner till makens familj, de kommer från Mexico och firar jul på julafton. Vi åt Mexicansk mat hemma hos dem, och umgicks en stund innan vi fortsatte hem till till svärföräldrarna.
På juldagsmorgon öppnade vi paketen och sedan så blev det frukost, matlagning, och klockan fyra satte vi oss, alla tio till bords för att äta en amerikansk julmiddag. Det var supergott, och jag åt som vanligt för mycket och somnade i fotöljen framför brasan, haha vissa av mina vänner känner säkert igen detta beteende:-)
Efter att jag vaknat från min mat koma så kollade vi på bröllopsvideon, den är 4 h sammanlagt, vi hann med 2 h innan vi kände att det var dags att packa ihop och köra hem till Seattle.
I mellandagarna har jag tagit det lugnt, hängt på stan, och på stan är det fuuuuulllt med folk och jobbigt, alla vill handla på rean.
Jo just det, smart shopping var det. Som ni minns i ett tidigare inlägg så önskade jag mig en Coach väska. Jag fick aldrig en sådan av min make, däremot fick jag pengar som jag kan använda till shopping. Anyway, jag hittade en Coach plånbok jag ville ha men den kostade 200 dollar, bara för plonkan alltså. Eftersom jag kände mig lite snål så fick det vara. Så i dag åkte vi runt och shoppa och vi hamnade på Croassroads, som är ett second hand ställe på Broadway, där de säljer märkeskläder fast i second hand. Vad hittar jag när jag går omkring där, joooo en Coach väska, axelmodell, endast 50 dollar haha. Jag köpte den givetvis och jag måste säga jag är mycket nöjd med mitt köp:-)
Imorgon ska jag träffa en ny vän, en amerikansk tjej som jag var hos på julfest för ett par veckor sedan. Ser fram mot detta.
Hur har ni det under julledigheten?
Kramar

Ville bara önska er...

... en GOD JUL!!

Jag hoppas ni får en underbar dag med nära och kära samt en massa fina julisar:-)

Vi ses i mellandagarna!

Många julkramar....

(Bilden lånad av Zazzle.com)


Monday and Christmas Gifts

Måndag, inte alls mycket har hänt i dag. Jag följde med min svärmor och hennes adoptivdotter, 8 år, för att träffa adoptivdotterns mamma. Vi tog med oss lunch dit och stannade där i ungefär en timma. Efter det fick jag skjus hem till Seattle. Eftermiddagen spenderade jag på stan, tänkte att det var dags att börja handla julklappar. Jag har inte köpt en enda julklapp än så länge, det är i och för sig inte så konstigt eftersom jag brukar hålla mig borta från julhysterin på stan tills det är absolut dags att handla julisarna. Nere på stan är det för övrigt precis som det är överallt i världen så här års antar jag, det är mycket folk, julmusik i affärerna, musiker på gatan, ungar och stressade morsor, massa trafik och God knows what. Jag brukar palla i ungefär en timma, sedan går jag hem, utan att ha köpt något givetvis. Imorgon blir det dock ändring på det, vi hade tänkt att åka till en shoppingmall och köpa lite grejjer till lillan. Jag vet redan vad jag ska handla åt mannen, och jag själv önskar mig en Coach väska eller plånbok:-) I wish,I wish, I can get it!!
Hur ser det ut för er, är ni klara med julisarna?
Detta är Coach väskan jag vill ha, precis som jag vill ha den, enkel, stilren och classy!
Det funkar bra med plånboken också, man måste ju börja nånstans haha....


Så nära men ändå så långt bort

Jag tänkte på en grej för ett tag sedan, och det är att jag inte direkt haft känslan att jag är så långt hemifrån som jag verkligen är. Det är fantastiskt egentligen hur världen har krympt i och med internet. Jag pratar med min familj och vänner över Skype nästan dagligen och vi har alltid Webcam på. Jag ser hur alla ser ut, deras miner och kroppsspråk. Det gör att saknaden inte känns lika akut och jobbig som den hade varit om vi bara kunde snacka över telefon. Jag tänker på min familj som kom till Sverige 1984, då brukade mamma ringa sin mamma i hemlandet ungefär en gång varannan vecka. Minutkostnaderna var skyhöga och telefonlinjen knastrig så man knappt hörde något. Tänk vad jobbigt det måste ha varit för dem med hemlängtan jämfört med hur jag har det.
Förutom alla dessa samtal hem så brukar jag kolla på svenska TV serier via webben. Detta gör jag ibland när jag är uttråkad på amerikanskt tv. Genom programmen så får jag se det Sverige jag lämnat, på både gott och ont måste jag säga:-) Jag saknar inte Sverige direkt när jag tittar på Ullared haha. Tack och lov så finns det ju andra program att titta på. Jag läser ju även alla svenska dagstidningar dagligen, svenska bloggar, och lyssnar även ibland på svensk radio.
Jag vet inte om allt detta är ett slags uttryck för hemlängtan? Kanske, kanske inte, men jag gillar det. Det får mig faktiskt att känna att det är ok att stanna här, inte hela världen, Sverige finns kvar liksom, precis som jag lämnade det....
Vägen från vår lägenhet ner till stan i Linköping. Jag har gått den här vägen miljoner gånger och jag gifte mig i den kyrkan på bilden. Linköping är mitt hem just därför att alla mina minnen finns där och såklart min familj.
Nere i stan i Seattle, också en 20 min gångväg hemifrån...

Saturday morning glory

Jag skrattade gott och denna hemsida igår (www.felsms.com) heter den och handlar om personer som skickat SMS och så råkar den hamna hos fel mottagare, med varierande konsekvenser för den som skickat SMS:set. Kul är det iallafall och rejält pinsamt på vissa håll. Har det hänt er någon gång? Aldrig mig, men mina sms e aldrig grova eller pinsamma heller, thank god!!!

PhotoBooth is Fun:-)

Lenis och jag en dag i november förra åretMaria och jag innan vår minnesvärda:-) utgång i Kristianstad i Maj -09Vi passade även på att åka lite berg- och dalbana, en minst sagt skrämmande upplevelse:-)Vi är snyggast ner vi ler:-)

Uptown Espresso

...i Belltown där sitter jag just nu och dricker lite Chai Latte tillsammans med andra cafébesökare som också har valt att spendera denna torsdagskväll tillsammans med sin dator:-)
Ni undrar säkert hur det gick på intervjun igår? Well can meddela att det inte gick alls, för jag ställde in den. Jag var aldrig där, jag insåg att jag inte ville slösa deras tid, och inte min för den delen heller. Istället for jag till Redmond, en annan stadsdel, ungefär 20 min utanför Seattle. Jag hade turen att få skjus dit, eftersom maken jobbar natt denna vecka och har dagarna fria.
Jag hade bokat ett litet lunchmöte med en kvinna där. Vi käkade lunch på ett trevligt ställe och pratade om allt, men mest skillnader mellan Sverige och USA vad gäller jobb osv. Vi bestämde att hålla kontakten efter lunchen och vår fika.
Eftersom jag var långt hemifrån, och jag inte orkade leta efter busstationen, det SPÖregnade, så gick jag runt planlöst  och försökte hitta någonting roligt att göra. Jag fikade sammanlagt tre gånger på två timmar. Jag köpte även en bok. Ja hur kul kan det bli. Elwood kom och hämtade, men och vi hamnade i ett trafikstopp, en resa som nomalt tar 20 min tog över 1h 30 min, kul. Nää det var ingen rolig dag igår. En bra sak var att boken jag köpt var superbra. Jag berättar lite mer om den då den är färdigläst, men den är helt i min smak.
I dag var jag på makens jobb, de hade en jullunch och han tyckte absolut att jag skulle följa med. Det var trevligt, eller maten var god, det andra var inte så kul. Jag är inte så intresserad av teknik så jag kände mig extremt sömnig när jag fick en exklusiv rundvandring bland huvudkontoret:-)
Nåja, hemma så såg jag till att sova en sväng och nu sitter jag här och skriver. Ska skicka iväg lite mejl och sedan får jag se vad jag hittar på för något i kväll. Kanske läser mer i min bok.
Vi hörs snart igen.
Have a najs friday!!

Lite si och så

Åh typiskt, ibland när man vill något jäkligt mycket får man det oftast fast aldrig i den tappningen man vill ha det. I går när jag sitter och typ söker jobb så ringer de ifrån ett företag som vill att jag ska komma på intervju nu på onsdag. Jag tackade ja men jag hann aldrig riktigt uppfatta vad det var för företag eftersom jag inte sökt jobbet. Företaget hittade helt enkelt mig, eller mitt CV, på Monster. Jag kom hem sedan och kollade upp det lite mer och insåg att det inte är riktigt min grej, jag tror att företaget säljer försäkringar till pensionärer. Jag är definitivt ingen säljare och har ingen lust att jobba med det heller. Så jag vet redan nu att jag inte vill ha jobbet. Men, då kommer det roliga, de flesta, inklusive mig själv, anser att det är bra att gå på den här jobbintervjun bara för att kolla läget och se hur en amerikansk jobbintervju går till. Jag tror att det kan vara nyttigt, helt klart, så därför kommer jag åka dit imorgon och höra vad de har att säga.
Efter intervjun har jag bokat in ett möte med en svensk kvinna som jag lärt känna genom den svenska organisationen här i Seattle. Vi kommer att diskutera jobb, och hur man mest framgångsrikt går tillväga för att skapa en meningsfull karriär här i staterna. Jag ser fram mot det mötet väldigt mycket. Detta speciellt eftersom hon är chef på ett stort företag här och har en hel del kontakter och har en del svar på mina frågor.
Anyway vi får se hr det går på intervjun imorgon, jag tänker inte fråga er att önska mig lycka till:-) thats for sure!
I dag är en superregning dag och jag och Elwood fick lov att gå hela vägen till social security office för att ansöka om ett social security card för mig. Ett social security card är ett slags personnummer. När jag har den i handen, typ om runt två veckor, så finns jag med i systemet och får börja jobba samt betala skatt.
Senare i dag åker vi och hälsar på Elwoods vän och hans fru som bor en lite bit härifrån. Det blir nog kul.
Nä kanske dags att skriva ihop lite frågor till imorgon:-)
Hoppas ni får en härlig onsdag!
Saknar er massor!!

Regn...

Trodde aldrig att jag skulle säga det men regnet är tillbaka över Seattle och jag har aldrig varit gladare. Borta är den klara himlen, klara men iskalla blå himlen, och kylan. Nu är ordningen återställd, nu är det återigen regn, fluffigt hår, chai latte, vattendroppar på glasögonen och framförallt behaglig temperatur utomhus.
Jag lämnade hemmet runt halv tolv i dag och vandrade ner på stan med en ganska intressant dokumentärserie i öronen. Jag har laddat ner Sveriges Radio i min Iphone och de har ganska intressanta programserier som tar upp allt mellan himmel och jord. Jag tycker det är jäkligt nice att lyssna och vandra ner genom stan. Jag stänger ute allt storstadsbuller och för en stund kan man hoppa in i någon annans liv. I dag handlade programmet om en kvinna som blev arbetslös för 10 år sen och hennes kamp tillbaka ut i arbetslivet. Det var jäkligt intressant och irriterade samtidigt. Alla dessa söka jobb kurser, a-kassa problem, som verkar sätta käppar i  hjulet snarare än hjälpa en tillbaka ut i arbetslivet. Som sagt det ger en inblick i en annans tillvaro, och ni som känner mig vet att jag är en äkta samhällsvetare och jag älskar dokumentärer:-)
Nu ska jag sluta babbla och vara lite produktiv. Söka jobb var det ja:-)

Hej Hå!

Så då har ännu en vecka kommit till ända. Det är söndag kväll och min hubby är snart på väg till jobbet för att jobba natt. Han kommer göra det nu i två veckor, det innebär att jag får vara ensam from 23 ungefär.
Hoppas er helg har varit bra! Jag hade ju som sagt en julfest med tema pyjamasparty. Jag är superdålig på det här med tema fester så jag var lite halvhjärtat klädd i en "pyjamas". Haha jag hade svarta leggings och en svart polotröja, över det hade jag en sån där sexig morgonrock med mina vita snyggtofflor. Jag var dessutom sminkad och hade stora örhängen. Haha jag såg ut som en korsning mellan "ska stanna hemma o lyxmysa" och "jag är redo att festa". Jaja hoppas de inte tyckte jag var för skum som kom klädd så:-)
Jag tog med mig lite plockmat och svenskt godis från IKEA, det var mycket populärt (godiset alltså). Vi hade även en julklappslek och jag vann, för en gångs skull, något jag faktiskt skulle köpa till mig själv. Jag vann ett set med body butter och body splash från Victorias Secret. Det var verkligen fina julklappar överlag på festen tyckte jag, annars brukar det vara mycket krims krams.
Anyway, det var som sagt god mat, goda desserter, gott sällskap och gott om dricka. Det var en lyckad kväll helt klart och jättekul att få lära känna tjejerna lite närmare. Jag ser fram mot att få gå på ännu en sån fest snart igen.
I dag Söndag ha jag varit helt slut, supertrött är jag, tror det var för att jag sov dåligt i natt.
Vi åkte runt 14 tiden till Broadway, en stadsdel som är känd för sin stora homosexuella befolkning. Det är verkligen ett alternativit ställe, sköna klädaffärer, och trevliga restauranger. Vi käkade hamburgare på ett ställe och gick sedan runt i affärerna. Det var riktigt kallt ute så vi skyndade oss hem. Väl hemma så var det bara att sätta igång med tråk-söndags-sysslor, tvätta, stryka, städa, rensa skafferier och garderob.
Ska ta och wrap it up nu, önskar er en härlig måndag!!
En gruppbild på tjejerna och mig!
.. som sagt, trevligt sällskap och god mat, kan inte bli bättre:-)

Thursday night rambling...

Hej, Äntligen fredag... vad har ni för planer för helgen? Själv ska jag på ännu en julfest på lördag. Denna gång blir det dock en amerikansk sådan. På inbjudan jag fick ska det tydligen bli knytkalas, och presentbyte, klädsel för kvällen är pyjamas:-) Har jag nämnt att detta är en girls only fest? jo det är det och bra är väl det, är inte så pigg på att parta runt i pyjamas direkt bland massa okända män haha:-)
Den här veckan har vädret varit snorkallt. Det har varit hemskt, och på nyheterna nyss sa de att de hade slagits rekord i kyla. Jo jag anta mig att det var rekord, har aldrig frysit så mycket. Vi har haft -9 grader, och visst, det är inte så farligt. Men amerikanska hem är inte riktigt byggda för denna kyla. Jag har rent ut sagt plågats hemma av kylan, mina tår har varit vita och fingrarna helt stelfrusna . I dag var Elwood och hämtade ett extra litet portabel element, nu har vi två som surrar för fullt i lägenheten och jag kan äntligen tina upp.
Ja mina vänner, något mer spännande och roligt har inte hänt. Jag kollar mest jobb, går runt på stan och hänger med Elwood om kvällarna. Inget spännande direkt men skönt och avkopplande.
Nu ska jag gå och sova, kl är en minut över midnatt, alltså 9 på morgonen hos er:-)
ha en trevlig helg, vi hörs på måndag!

Julfest 1.

Tja, Sitter på stadsbiblan nere på stan och surfar runt lite. Ute är det fortfarande kallt och i lägenheten är det också kallt. Vaknade i morse med halsont och, vad jag tror, en begynnande förkylning. Jag tänkte sätta mig ner sen på något fik och dricka the med honung, det brukar värma. Igår var jag som sagt på den svenska julfesten med tillhörande julbord. Vi anlände till Kirkland, som ligger ungefär en 20 min utanför Seattle. Området är väldigt fint och tillhör de lite mer välbärgade stadsdelarna. Nästan alla hus har havsutsikt, båtar ligger i hamnarna och det ser väldigt posh och prydligt ut allting. Jag kan tänka mig att Kirkland är underbart under sommarmånaderna. Festen skulle hållas i ett hus som hade byggts om till lokal. Jag anlände vid 19 tiden och fick en namnlapp att klistra på tröjan. Det var en ganska spridd åldersgrupp, allt från gamla till unga i övre tjugoårsåldern. De flesta av dessa svenska kvinnor lever som hemmafruar eftersom deras män jobbar för Microsoft. Inte alla dock. Det finns även de som jobbar som professorer och lärare eller gör karriär på andra företag runt om i stan.
Det var himla kul att få prata svenska och umgås med folk som faktiskt vet hur det är att vara immigrant i den här stan Efter lite mingel med glögg så satte vi oss till bords och åt av julmaten. Under tiden så skulle vi sjunga julsånger, och det bjöds även på en del spex. Senare på kvällen så bjöds det på dessert, och det delades ut priser.
Jag valde att åka hem ganska strax efter desserten för att jag kände att jag nog inte skulle ha roligare än så. Summan av kvällen var både si och så. Visst jag ångrar inte att jag gick dit, jag träffade bl.a. en trevlig tjej i min ålder och vi har bestämt träff med varann efter jul. Men jag tyckte inte att jag hade så mycket gemensamt med folket som var där, det var lite för mycket spex och tjo och tjim för min smak helt enkelt. Jag trodde att jag skulle vara mer ivrig att bli medlem i organisationen men jag har bestämt mig för att tänka över det hela lite till. Kanske kan jag gå på de lite mindre tillställningarna, som bokklubbsmöte t.ex. Vi får se. Vi höres snart igen!

1 månad och Iskallt!

I dag är det iskallt ute, i dag är det också exakt en månad sedan jag landade i USA. Tiden går fort, eller sakta, det känns mer som att jag har varit här i tre månader. Inte så mycket har hänt under den här månaden, kanske har jag lärt mig att jag måste ha lite tålamod med att nå mina mål vad gäller jobb osv. Det kommer, det måste det göra. Ett steg i rätt riktning (hoppas jag) är julbordet jag ska på kväll på den svenska organisationen här i stan.
I dag är det rent ut sagt förjävligt kallt ute!! Jag tvingade mig dock ner till stan för att köpa lite varma tröjor att ha på mig under vintern. Jag skyndade mig hem så fort jag kunde, hehe usch det var verkligen hemskt. Det konstiga är att hälften av människorna på gatan var ordentligt klädda för kyla, andra gick klädda som det var sommar. Eller vad säger ni om att gå med flip flip, eller kjol med bara ben, eller ballerina skor, eller leggings? ehh weird.
Jaja nu struntar vi kokosarna där ute. Nu är klockan snart 17 och kl 19 ska jag va på julfesten. Elwood ska skjutsa mig dit då jag inte har en bil eller den blekaste vart jag ska va:-)
Lovade er pics igår, så här kommer de:

Vi var ju som sagt en sväng på biblan, lilltjejen och jag. Tog med henne till tionde våningen där jag brukar sitt med min laptop och "jobba". Så nu ser nu hur det ser ut:-)Julshopping på stanLilltjejen fixade denna fina ljusfat, hon letade fram småljus och dekorerade fatet. Tycker hon gjorde ett bra jobb.My beautiful Christmas tree, jag ska köpa en större och smycka ut den galnare när vi flyttar till en större lya.Jag och Cassandra dekorerade pepparkakor som vi köpte, lätt som en plätt:-)

Nu är det dags för lite TV

Vi hörs snart!

Söndag!!

IIiiih äntligen barnfri:-) Jag har haft en trevlig helg med min niece. Min kära make var dock tvungen att hoppa in och jobba hela lördagen, detta resulterade i att jag ensam fick hitta på roliga aktiviteter som lilltjejen och jag skulle tycka vara kul. Nu är det så att min niece är en mycket smart liten flicka som gillar att göra allt jag gillar att göra:) Under lördagen har jag därför dragit med henne till H&M och shoppat, samt köpt en fin väska till henne då hennes var för liten. Vi tog även en mysig fika och sprang en stund på biblan. Senare på kvällen åkte vi med Elwood till Ikea, jag handlade julgran och massa med svenskt godis, som jag ska ta med mig till julfesten jag ska på nästa vecka. Idag söndag har vi varit till Seattle Science Center och lärt oss lite om vetenskap och annat. Detta gjorde vi med Elwood och hans vän som kom med sin fru och två supergulliga ungar. Efter Science Center kom svärföräldrarna på adventsfika. Det finns inget som heter så här men jag ser mig som en ambassadör för Sverige när jag är här så jag jobbar hårt på att lära svärföräldrarna viktiga svenska begrepp:-))
Nu är klockan lite över sju och vi avslutar denna söndag med middag på en Sushi restaurang. En kompis till Elwood och hans tjej följer med. Jag pallar seriöst inte äta så dåligt som jag gör här längre, börjar lägga på mig lite extra kg. Jag hatar dessa jäkla frestelser ÖVERALLLT. Nä så fort julen är över ska vi köpa gymkort. Vi väntar till efter jul då de har specialpris på gymkorten förstår ni!!
Här kommer lite bilder från helgen:)
Här har Cassandra precis fått en ny väska av mig som hon valt ut själv. Den matchar hennes rosa outfit:-)
Detta är utanför Seattle Science Center tillsammans med en barndomsvän till Elwood, hans fru och deras barn.
Shoppar efter möbler på Seattle Science Center:-) dock var stolarna lite för höga för vår smak;-)
Jag åkerkommer med lite fler bilduppdateringar imorgon!

Ha en underbar måndag!!

en halvtimma innan midnatt...

Heeej,
Fredag, skönt med lite helg! Imorgon kommer min niece som åtta år på besök. Det var min idé att bjuda över henne ner till Seattle för att tillbringa helgen med oss. Så imorgon kl 12 dyker hon upp. Jag kommer vara ensam med henne för att Elwood kommer vara på jobbet. Så frågan är vad kan man hitta på för kul med en liten tjej? Jag är superdålig med barn, precis som jag är med djur och matlagning, mao ingen fantasi eller tålamod:-) Haha ok det där var nog lite överdrivet. jag ser fram emot besöket, ska försöka ta henne ner till stan och visa henne runt, speciellt mysigt nu är det med alla juldekorationer uppe. Undrar om hon har lust att shoppa loss:-)
I dag har jag annars hängt på stan, mejlade i väg lite mejl och sökte två jobb som jag inte vill ha men jag sökte dem bara för att skicka i väg något. Ett av mejlen jag skickade var till den svenska kvinnoföreningen här i Seattle, jag bestämde en telefontid med en av tjejerna där. Vi snackade en del om föreningen och massa annat och vi bestämde bl.a. att jag ska med som gäst till det årliga julbordet som föreningen anordnar redan nu på måndag. Jag hoppas att det blir nice. Annars var det skönt att få tala med någon som redan varit med om det jag går igenom nu.
På kvällen sen så gick vi ner mot Belltown och åt Mexican food, sedan tog vi en lite fika på Uptown Espresso. Jag ska dra ner på mina chai latte, det blir dyyyyrt i längden, det blir nog till att dricka vanlig bryggkaffe from nu:-)
Gott folk ska ta o sova nu. Jag återkommer efter helgen med fler uppdateringar och förhoppningsvis lite bilder. Ha det gott tills dess mina vänner!!

wednesday evning....

Hola,
Hoppas allt är bra!
I kväll är jag ensam hemma eftersom Elwood fick hoppa in i sista minuten och jobba natt. Jag har precis diskat och städad ur kylskåpet och lagt tillbaka alla matvaror prydligt på hyllorna:-) Vad ska man säga, en riktigt housewife!!
I dag och i går har jag tagit det lugnt, har mest försökt nysta i jobbdjungeln. Har umgåtts med min dator i stort sätt hela dagen och surfat in på galet många hemsidor med jobbannonser. Jag har tom blivit "polare" med tjejen som jobbar i kafeét runt hörnet. Hon söker också jobb och vi brukar uppdatera varann på hur det går med letandet, alltid lika kul och höra hur det går:-)
Vi kom även i väg och storhandla i dag på QFC (motsvarighet till ICA). Jag och Elwood har helt olika shoppingstil, jag slänger gärna ner allt i vagnen och han går och letar specialpriser och erbjudanden. Utan honom hade säkert notan slutat på det dubbla:-) Hittade även en mini julgran som jag ville ha, den kostade 20 dollar, ungefär 140 kr. Inte så farligt, fick dock inte med mig den i dag, jag har planer på att köpa en på IKEA annars. Jag önskar dock jag va i Linköping under jul, inget slår ett julfirande med familjen, hemma. Gärna med Elwood också såklart;)
Nä hörrni nu ska jag ta o göra något annat, kanske sova, börjar känna mig lite sömnig. Så God natt för mig och Good day för er!
later alligators

Jag tycker till!

I dag är det sköna måndag igen, och jag gillar ju måndagar eftersom de innebär nya krafttag och ny energi. Jag fick en del gjort i mitt jobbsökande idag och lyckades även skicka iväg två mejl till några personer som jag skulle vilja träffa. Håll tummarna för att de svarar på mitt mejl!!
När jag kom hem från stan lagade jag middag och fixade med tvätten hemma och nu sitter vi och softar framför TV:n.
På vägen hem i dag funderade jag bra och mindre bra saker med att bo i USA. Jag har ju varit här i tre veckor nu så jag har hunnit smälta en del och ta in nya intryck. Jag fick därför den superba idén att sammanställe en lista, en bra och mindre bra lista helt enkelt:-)
Bra
- Det finns ett rikt utbud av nöjen och det bästa av allt är att det finns fullt med restauranger här med smaker från hela världen; Me like:-)
- Det händer alltid något här, staden känns levande
- Folk är så snälla och hjälpsamma, det kanske är typiskt för västkusten, men det är alltid roligt att mötas av ett leende på gatan eller när man handlar i affären.
Mindra bra/ annorlunda
- Offentliga toaletter i USA; jag vill inte höra eller ana vad grannen i "båset" bredvid sysslar med:-)
- TV reklamen; det visas reklam hela tiden, och den är för det mesta IQ befriad. Jag tycker i och för sig att medicin reklamen är en klass för sig, den börjar oftast bra, men slutar med en röst som i ultrafart rabblar alla tänkbara biverkningar man kan få av medicinen om man nu skulle våga sig på att ta den:-)
- Det finns frestelser överallt, i form av fast food, godis, choklad, läsk mm. Allt finns så tillgängligt och kostar knappt något jämfört med hemma. Det gäller att man står emot frestelsen, för att det är gott och det finns överallt:-)
- De flesta här saknar en shysst klädstil och man ser ibland folk som går med tofflor ute i minusgrader eller shorts brrrr säger jag, kallt!!
Det finns givetvis mer men jag tar dem en annan dag, ska umgås med my husband nu!!
Later alligators....