Långhelg

Jag har varit lite dålig med uppdateringen denna vecka, jag tror jag gick in i någon slags bloggkoma efter thanksgiving och den långhelg som följde efter det.
Hoppas ni har haft en trevlig helg. Min har varit supermysig men jag måste erkänna att det ska bli skönt att återgå till vardagen igen. Ledighet i all ära men jag gillar måndagar och rutiner:-) Jag firade även min 30-års dag i fredags den 27 november. Det var en dag full med överraskingar. Jag fick en iPhone av Elwood i present och på kvällen sen så hade han ordnat med en limousine som hämtade upp oss kl åtta utanför lägenheten. Jag visste inte om detta så det ar ju verkligen en rolig överraskning. Vi åkte i limousinen genom Seattle, slutmålet var en restaurang som ligger vid vattnet med en fantastisk utsikt över Seattle Skyline. Jag måste säga att mannen really outdid himself haha. Jag kände mig lite som en prinsessa. Maten vi åt på restaurangen var supergod, jag beställde en skaldsjurspaella. Han hade även planerat en tripp till Cheesecake Factory för att äta dessert men efter att vi fick en supergod dessert på restaurangen så valde vi att skippa Cheesecke Factory. Vi avslutade kvällen på en klubb med några av hans vänner.
På Lördagen så var jag ensam ute med Elwoods tjejkompisar och åt middag, vi gick sedan vidare till en nattklubb. Jag stannade inte ute så länge så jag var hemma vid midnatt. Men det var trevligt, tjejerna är gulliga och jag blev även bjuden till deras julfest den 12 december. Tyvärr så har jag inte tagit några bilder alls i helgen, jag tog en paus från kameran:-)
Söndagen har varit seg och tråkig, en rolig sak hände dock, jag fick hem mitt Green Card. Det ser ut som ett körkort eller id-kort och det står att jag är en Permanent Resident samt att jag får bo och jobba i staterna. Nu vet jag iallafall att jag kan söka jobb utan att oroa mig för att det skulle strula med pappersarbetet.
Under Thanksgiving (dagen innan jag fyllde år) så bakade min svärmor en tårta till mig. Jag fick välja smak och det blev givetvis chocklad med hallonfyllning. Jag och Cassandra dekorerade sedan tårtan.


Tog den här bilden i onsdags när vi var på väg hem från ett besök till frissan, Seattle Skyline på bilden och moln då självklart. Massor av dem!

Hoppas ni har en trevlig måndag!!

The day before the Big Day

God Morgon!
Jag befinner mig just nu i Arlington, en liten håla som ligger ungefär en timmas bilresa norr om Seattle. Vi kom hit för ett par timmar sedan efter ha sittit fast i trafiken ett par timmar. Imorgon är det Thanksgiving och det är en riktigt stor holiday här i USA. Det märks verkligen, överallt talar man om den stundande morgondagen, vad man ska äta och hos vem man ska fira. För mig gör det detsamma, men det blir nog mysigt att samlas alla för att äta middag imorgon eftermiddag. Det roliga är att det är en helgdag imorgon och på något vänster går jag omkring och tror att det är helgdag hemma i Sverige också, typ fredag eller nåt:-)
När hörrni nu ska jag kolla vidare på Family Guy.
Ha en fin torsdag så hörs vi imorgon!

A Trip Down Memory Lane

Hoppas ni mår bra och att ni har en trevlig vecka!
I dag åkte jag till University of Washington. Det var helt sjukt att komma tillbaka igen efter alla dessa år. Allt var precis som vanligt, stället kändes både större men också mindre på samma gång. Svårt att förklara men det var lite skumt att vara tillbaka där igen, på den platsen där allt började.
Anledningen till mitt besök på UW var annars för att träffa min gamla studierådgivare Phil. Under mötet diskuterade vi det delikata ämnet Jobbsök som vi sedan satt och diskuterade runt i över en timma. Det handlar mest om vilken strategi man ska ta till för att landa ett jobb snabbast möjligt. Jag fick en del tänkbara tips och råd om hur man kan gå tillväga och det är ju alltid bra att ha med sig. Marknaden här är ju annorlunda från den jag är van vid hemifrån, jag fick lära mig att man ska satsa på informal interviews vilket jag tror, om jag inte hörde fel, handlar om att bygga nätverk genom att stämma träff med viktiga personer inom företag, organisationer mm. som man är intresserad av att jobba för. Detta sk. informella möte handlar mest om att prata lite informellt om en tjänst, eller en potentiell tjänst, höra lite hur det funkar på organisationen mm. Det är svårt att förklara eftersom jag själv inte riktigt fattar hur det går till 100%. Jag tror dock det handlar om att nätverka så mycket som man bara kan. Känner man inte rätt folk minskar chanserna att få drömjobbet, och detta fenomen är inte direkt unikt för USA eftersom det funkar precis så hemma i Sverige. Summan av allt detta är att jag måste bli bättre på att nätverka samt hitta en bra strategi för att fixa det där jobbet jag vill ha. Så under helgen som kommer så ska jag tänka ut några tänkbara strategier:-)
Efter mötet gick jag till den skandinaviska fakulteten för att träffa en svensk kvinna som jobbar som professor i svenska. Hon var inte på plats så jag gick ner på the ave. The Ave är en gågata vid universitetet som kantas av restauranger, coffeeshops, klädaffärer mm. Stället såg precis ut som när jag var där sist, dofterna från de olika restauranger var de också detsamma. The Ave har annars en speciell plats i mitt hjärta för det var här jag och mina två närmaste vänner under UW tiden spenderade det mesta av vår tid. Vi åt alltid på Thai65 som är ett thaiställe och gick sedan till Starbucks för en kaffe.
Efter att ha ätit ensam på Thai65 åkte jag hem. Det kändes underbart att gå av bussen i stan och att vara tillbaka i "mina" trakter igen, långt bort från studentlivet och gamla minnen. Det är framtiden som gäller nu!!
Detta är en dålig bild jag tog på "red square" som är universitetets samlingspunkt eller mittplats.


The Ave, jag ville fota Starbucks, Thai65 och University Bookstore men jag kände mig lite uttittat där jag gick och fota så det fick räcka med detta foto. Men ALLT såg precis likadant ut!!

Wonderful Sunday

Har haft en supermysig söndag, vi tog en promenad runt Green Lake, ungefär 5 km, och stannde till en snabbis vid Starbucks. Nu är vi hemma igen och Elwood lagar middag. Vi avslutar nog söndagen med en film, tror det blir skräckisen "Drag me to Hell"
Titta vad jag hittade...
... en sten med detta fina budskap!


Ett stopp på Starbucks är ett måste, jag drack Chai Latte med non fat milk, och Elwood drack Ginger The. Det blev inte så mycket kaffe för oss med andra ord:-)


Greenlake var fullt med folk som var ute med sina hundar och folk som löptränade, promenerade, åkte rollerblades mm.

Hoppas ni har haft en trevlig helg!

Lördag!

Hej Peeps,
Åh vilken lördag sen, vi satte i hop garderoben vi köpte på Ikea. Det tog halva dagen, typ. När det var klart så fick jag äntligen rensa upp i vår "öppna garderob". Tvingade maken att slänga massa kläder o skor som han samlat på sig (har alla män svårt att göra sig av med gamla kläder och skor?) nu ser det iallafall supermysigt ut i lägenhet och jag är nöjd. På kvällen klädde jag upp mig och vi gick till en pub/biljardhall för att dricka några drinkar med makens vänner. Det var en trevlig kväll. En tanke som slog mig bara är att folk i Seattle verkligen lever upp till sitt rykte som ett laid back folk, för nämligen ingen klär upp sig här!!! jag dööör, jag saknar lite glitter o glamour:)
Here are some pics:
Hubby och jag tar en drink. Jag drack bl.a. en Margarita. Jag blev inte besviken. Det blev jag alltid hemma i Sverige:-)


Lite bilder...

Åh har haft en supermysig torsdag, det började med en promenad ner till stan i absolut crazy spöregn. Inget paraply givetvis men vad gör det när man är på glatt humör:-) Sedan ett stopp på Starbucks och sist en lång stund på Seattle stadsbibliotek downtown. Jag satt länge och mejlade några intressanta organisationer som jag skulle tycka vore kul att engagera sig i. Jag berättar mer om det blir något napp på den fronten. Efter det gick jag till Macys som hade storrea på skor, åååh vilka skor sen, my God, shoe heaven. Här är det verkligen höga klackar och färgglada skor som gäller. Sedan gick jag hemåt med ett litet stopp på Bed Bath and Beyond där jag köpte ett paraply - finally! Väl hemma väntade jag på maken, när han kom så åkte vi och åt Pho. Det bästa av allt var dock att se en liten nyfödd bäbis, makens vän fick barn tidigare idag så vi åkte för att gratta. Åh helt underbart, att se bäbisen var verkligen en injektion i positiv energi:-) Nu har vi tittat på Män som hatar Kvinnor filmen, den var bra. Ahh jag är så trött, dags att sova!!
Stadsbiblioteket downtown, en glasbyggnad där man har utsikt över stan åt alla håll.


På väg ut från biblan, här har det äntligen slutat regna!


På väg hem genom innerstan


En av mina favoriträtter, Vietnamesisk nudelsoppa Pho.

Hoppas ni får en fin fredag!!

Wednesday evning....

Dear friends and family,
Min make har precis lagat väldigt god mat. Jag måste erkänna att han lagar mat bättre än mig och dessutom lämnar han inga spår efter sig i köket heller:-) Nu är det kväll och ännu en dag har kommit till ända. Jag har varit hemma hela dagen i dag och fixat med lägenheten, gjort extra fint i badrummet och möblerat den med orange inredning, blev superfint. Jag har även byggt ett bord från Ikea, det gick inte alls lika bra så maken får justera benen på bordet vid ett senare tillfälle.
Annars rullar dagarna på här, det märks att det är senhöst nu för att dagarna är korta och det regnar i stort sätt hela tiden här. Jag tror att vi alla ser fram mot julen nu, att få börja dekorera med ljus hemma och mysa framför tv:n med glögg och pepparkakor. Nästa helg är det thanksgiving och det firar vi hos svärföräldrarna, dagen efter den 27 fyller jag 30. Vi får se vad maken planerat, jag hoppas det blir något kul. Sedan kickar ju som sagt julperioden i gång och jag ska passa på att njuta av christmas in Seattle.
På jobbfronten går det inte alls framåt, det är så mycket som är nytt och som jag måste smälta att jag helt enkelt inte pallar att söka jobb just nu. Just nu skulle jag helst vilja träffa någon som har varit i samma situation som mig och som kan fungera lite som en mentor vad gäller hur man överlever i den här staden, jag har kollat runt lite på internet och det finns riktigt intressanta members club som man kan joina, en av dem är t.ex. bara för svenska kvinnor boende i den här stan och en annan är för nyinflyttade personer i Seattle. Jag kollade runt lite på medlemmarna och de verkade vara helt normala unga människor, annars kan jag oftast få en bild i huvet av konstiga typer som ingen vill umgås med som söker sig till sånt:-)
Nää nu ska jag sluta babbla, kl är snart 9 på kvällen och vi ska kolla på Modern Family, ettt jäkligt bra program som jag rekommenderar att ni kollar upp.
Tog denna bild i går på Ikea, här säljer de det mesta som finns i Sverige, det finns glögg, julmust (går under namnet Root Beer) och Abbas sill, gifflar, lingonsylt, och juleskum bl.a. Sedan har de typiska svenska prylar till julen som adventsljusstakar, adventskalender, julstjärna osv. Det är riktigt kul att gå och titta. Jag har inte köpt något ännu för jag har inte direkt något jag är beroende av, jag funderar på att köpa läkerol vid mitt nästa besök.
Alla Ikea har ju givetvis den obligatoriska delen där de säljer korv o sånt billigt, här tror jag inte det är korven som lockar så värst mycket utan glass och det faktum att man kan få en Latte för 1 dollar. Ikea försöker även här lära the americans livsviktiga svenska begrepp som Fika:-) åååh vad jag saknar att ta en fika annars, kan ni inte ta o köpa en flygbliljett och komma hit snart så jag får lite old good fika med tillhörande tjejsnack haha...
Ok nu ska jag kila, ha en underbar torsdag. vi hörs snart!

myysigt!

Jag sitter just nu på fiket 2 meter från vår lägenhet med en varm chai latte och utanför spöregnar det. Solen gick dessutom ner precis nyss. Mysigt värre med andra ord:-) Var bara tvungen att dela med mig av denna stund, nu måste jag jobba vidare med mitt nya jobb, mitt nya jobb är att skaffa ett jobb hahah.
Hörs senare mina vänner.

Helgen i bilder

Hello my friends!
Hoppas ni har haft en superb helg!
Min helg har kommit till ända och jag sitter här i soffan med en lägenhet som är upp och nervänd litteraly efter vårt försök att möblera om här. Eftersom de flesta Amrisar har en förkärlek till stora och klumpiga möbler och konstiga planlösningar så har detta projekt visat sig vara lite svårare än jag trodde från början. Jag tänkte fortsätta med möbleringen imorgon så Ill keep you guys updated!
Anyways, helgen har flugit förbi och vi har bl.a. varit på IKEA och handlat lite smått och gott och så har vi spenderat helgen hos svärföräldrarna som bor ute på landet, ungefär en timmas bilresa utanför Seattle. Imorgon är det en ny vecka som sagt och jag har planerat att fixa med lägenheten, ta tag i jobbsökandet, leta upp ett gym, och ta min roll som (ofrivillig) hemmafru på större allvar genom att börja ta hand om min kära make;-)
Så jag lovade er bilder och här nedan kommer de, det är bl.a. på vägarna när vi åkte till IKEA, hemma hos svärföräldrarna tillsammans med makens brorsdotter och jag som njuter av en god pizza från favorit pizza stället. Enjoy!
Okej sötisar ha en underbar måndag så hörs vi imorgon, jag ska hoppa i säng nu och mysa lite framför Family Guy!

Hej!

Då var det dags för helg och Idol hemma hos er. Själv styr jag kosan mot IKEA för lite home shopping, ser mycket fram mot detta mina vänner. Vem skulle kunna tro det, jag som bara brukar gå till IKEA-huset i Linköping för att shoppa kläder :-) I kväll blir det ännu en födelsedag på ett uteställe och imorgon åker vi hem till svärföräldrarna för att spendera dagen och natten där. Jag bloggade aldrig igår eftersom jag satt hemma hela dagen och gjorde inget alls. Men i dag och i helgen blir det ändring på det. Jag har laddad kameran och är redo för en fabolous weekend!! later folks...

Right now!

Hallå, hoppas ni har en trevlig kväll!
Jag vaknade för ett tag sedan, har hunnit äta frukost. Jag tänkte ta en varm dusch alldeles strax och sedan gå ner en sväng till Café Bella, ta mig en kopp kaffe, och söka lite jobb.
I går var det en fin dag med sol och blå himmel. Jag började svettas efter en stund i min svarta täckjacka, kände mig en aningen felklädd. Det fina vädret gjorde mig ganska glad då jag insåg att jag nog snart kan börja bära mina solisar ute eftersom det faktisk blir fint väder här emellanåt. Tyvärr så ligger min kamera död i väskan, så det blev inga bilder. Jag passade på att se mig runt i området lite i går, jag kom inte så långt eftersom jag inte hade lust att gå vilse. Istället spenderade jag tiden med att leta efter ett ställe att äta lunch. Efter mycket letande hamnade jag på ett thai ställe. Service på stället var uselt. Jag förstår mig inte på detta land ibland. På vissa ställen är de supertrevliga och man känner att de verkligen passar upp en. På det stället jag var på i går så slängde hon fram maten på bordet och kom sedan med notan innan jag ens var klar. Jag funderade lite på det här med dricks, jag vill ju verkligen lära mig detta så jag gav surtanten 3 dollar. Jag fick senare reda på att det var lite för mycket, det brukar räcka med 15% av notan. Jaja, jag har lärt mig det till nästa gång. På kvällen gick vi till en avskedsmiddag med makens kompisar. En av hans vänner ska flytta till Karibien. Han berättade för mig att han var trött på Seattle. Jag tyckte det var lite komiskt, vi har ju både en del utmaningar framför oss att vänta. Jag hade dessutom ett supertrevligt samtal med en av tjejerna i sällskapet. Vi diskuterade resor, jobb, osv. Hon tog vårt nummer och vi sa att vi skulle höras någon dag.
Jag blev glad över att träffa lite folk ute i går. Amerikaner är väldigt lätta att prata med och det är ju kul. Sedan får vi se var det leder någonstans:-)
Nej nu ska jag hoppa in i duschen och påbörja min dag. Jag hoppas nu får en mysig kväll. Jag skriver igen lite senare...
love/Cinti

Bilder från en regnig gårdag...

Hallå hallå,
Hoppas ni har det bra! Jag lovade lite bilder på vår gata utanför vår lägenhet så igår var jag ute och fotade i ett grått och lite hösttråkigt regnigt Seattle.
I går var verkligen en sådan dag man lugnt hade kunnat sitta inne i ett av dem många fik i den här stan och bara dricka kaffe och titta på allt liv utanför fönstret. De har en lite annorlunda fika kultur här än hemma i Sverige. Visserligen finns det coffee shops överallt men de flesta sitter och surfar på internet, pluggar, eller kanske skriver på en bok. Vad de än gör så är det verkligen en plats att slå sig ner med en kopp kaffe och bara låta sig inspireras, soak in the atmosphere:-)
Jag vet inte riktigt vad jag känner över att vara här, en del av mig tycker givetvis det är helt underbart. Den här stan är ju full med möjligheter, men samtidigt har jag svårt att släppa loss och bara hänge mig åt allt den här stan har att erbjuda. Jag saknar inte Sverige, men däremot de människor som bor där, familjen, vännerna, tv programmen, att klaga över kylan, höra svenska språket, alla glammiga och snygga människor:-)
Här är det verkligen en melting pot, det finns människor av alla färger och kulturer, allt från rika till uteliggare. Denna stad har sin alldeles egna charm och jag gillar den, jag önskar bara att ni också kunde bo här och dela den med mig, det skulle få den regnigaste dagen att kännas solig:-)
Nedan är lite bilder jag fotade i går, de första tre är tagna utanför vårt hus. De övriga på Pike Place market. Vi promenderade dit, det tog ungefär 15 min. Vi stannde även till vid fiskmarknaden och jag blev vättskrämd när en en låtsas fisk (som såg helt äkta ut) sprattlade till och gjorde ett högt läte ifrån sig. Detta var pinsamt eftersom jag har en vana att hoppa till och skrika högt när jag blir skrämd hehe.
Ha en bra dag... vi hörs snart!
love/Cinti

Första timmarna i Seattle

Hej alla glada,
Hoppas ni har det bra. Tack för alla gulliga lyckönskningar på FB.
Så då kom dagen som det var dags att flytta. Efter ett känslosamt farväl till familjen åkte vi mot Arlanda. Resan till Seattle gick väldigt smidigt, förutom att jag var uttråkad till max genom hela flygresan. Det hela började ju egentligen ganska bra, jag satte på en bra film, drack vin och åt lite nötter, sedan kom maten och den var riktigt god med. Sen, när jag druckit upp vinet, och filmen var slut, och jag sovit en stund så passade jag på att titta på var vi befann oss, jo vi hade precis passerat Island och hade nästan 6,5 h kvar av resan, paaanik:-) !!!!
Väl framme gick immigration ganska smidigt det med, jag var dock den sista att komma ner och hämta mitt bagage. De gick igenom alla papper, ställde lite frågor, jag fick också reda på att mitt green card och social security number kommer att dyta upp om runt 3-6 månader. Det går, tack o lov, fortfarande att jobba, resa in och ut ur landet med mitt nuvarande visum.
På kvällen så gick vi en liten promenad och jag fick en chans att se mig om i området. Jag bor precis vid Space Needle. Jag fotar lite bilder senare i dag och postar så får ni se. Vi stannade till på ett ställe och åt Vietnamesisk nudelsoppa" Pho" supergott!! När vi vl var hemma igen somna ganska fort, tror runt 8 på kvällen. Jag minns att jag vakna vid några tillfällen och pratade arabiska och svenska med maken, det kändes konstigt. Det var som att jag undermedvetet visste att språket inte passar in i det här sammanhanget men det inte gick att hejda meningarna, hmmm undrar om det är så här det känns att tala i tungor haha:-)
Nu är det morgon här, kl är snart halv åtta på morgonen. Hoppas ni har en trevlig kväll därhemma. Ni är saknade!!
Love/Cinti