Day 1 & 2

Halloj,

Nu går jag in på min andra dag i Sverige och so far so good. Allt är precis som vanligt och det känns inte som jag varit borta alls. Lite kul är det att det känns som vanligt här hemma med, allt är verkligen precis som vanligt. Jag har inte hunnit göra så mycket ännu förutom att ha shoppat lite kontorskläder på MQ. Jag har ju inget jobb ännu men jag är ganska säker på att när jag väl får ett jobb så måste jag klä mig propert. På mitt förra jobb var det lite jobbigt för jag hade inte tillräckligt med outfits och jag hade varken tid eller lust att gå och shoppa heller... mycket roligare att göra det här istället!!

Jag är sömning mest hela tiden också av någon konstig anledning. Jag har lyckats klara mig ifån jetlag då jag sover gott om nätterna men däremot på dagarna går jag omkring och är sömning mest hela tiden. Jag vet inte om det är kroppen som verkligen slappnar av här hemma efter all stress och lite sömn som jag haft under sommaren då jag jobbade. Jag gick upp supertidigt och jobbade 9 h sammanlagt, sedan så satt jag fast i trafiken mellan 1h och 1.5 h. Usch det var så jobbigt, så jag kom innanför dörren hemma efter ungefär 12 h. Då är man ganska trött!!

Nåja, Sverige är soft men jag tycker nog att Linkan är lite bonnigt och folket pratar så fult här, haha. Det känns som alla lever i sin egen värld ovetandes om världens där utanför. Nu låter jag säkert väldigt fördomsfull men man får lätt andra perspektiv på saker när man spenderar så lång tid utomlands. Jag saknar inte Seattle alls, men det är nog för att jag vet att jag ska tillbaka snart. Däremot saknar jag maken såklart och mina kära vänner Kate och Frida. Ser verkligen fram mot att möta hösten tillsammans med dem i Seattle.

Så vad har hänt dessa två dagar, hmm jo har besökt brorsan i hans nya lägenhet och den är jättefin. Hans soffa är mysig men sömnframkallande dock så vi var tvungna att skynda oss på och dra ner på stan för att inte sagga ihop totalt framför hans TV. Ja, shoppat lite åt både mig och my husband, sökt lite jobb. Jo på tal om jobb, jag sökte ju ett drömjobb för ungefär 3 veckor sen men de hörde aldrig av sig... sedan så mejlar de mig igår om att de vill att jag kommer in på intervju!!! typiskt o så sitter jag ju här. Jag ringde och talade med dem om att eventuellt få göra en phoneinterview men hon sa att hon skulle tala med HR chefen om detta och sedan meddela mig via mejl. Tror ni att hon har mejlat ännu?? of course not!! fan vad bummed jag är:-( jag är säker på att jag hade fått den... har precis de kvalifikationer de letar efter. Jaja maybe it wasn't meant to be I guess.

Nä nu ska jag söka lite jobb. Vi höres snart!!

I Sverige

Hej! Jah är hemma nu, efter en ganska så lång med ändå smärtfri resa så anlände jag i går eftermiddag till Stockholm. Jag är bara lite småseg i dag men det beror nog mest på vädret, det regnar nämligen där ute.

Resan gick bra, jag satt och lusläste US weekly som bl.a. handlade om systrarna Kardashians och annat skvaller. Jag drack två glas vin och somnade lite. Sedan så hade vi inte så långt kvar innan  vi landade i Amsterdam.

Anyways, det känns så självklart att vara hemma, som att jag är på besök från Kristianstad eller nåt och jag brukade åka hem en gång i månaden. Visst är det lite skumt men allt ser precis likadant ut och känns likadant så det är verkligen inte som att jag har varit borta i 9 månader. Shit 9 månader, det är ju en hel graviditet hehehe.

Ja vad blir planerna då för denna vistelse; först och främst umgås med familjen, sedan vill jag även träffa alla vänner som är lite placerade all over the place i Sverige. Och bara softa och ta det lugnt... samt söka lite jobb mellan varven med självklart.

Ok men nu ska jag väl röra på mig och se vad jag ska hitta på... hmm kanske kolla på lite svensk tv?

Så trött

Det blir en shorty idag, jag är så trött. Mina planer för min första arbetslösdag var att gå upp tidigt, samt att gå och träna. Sedan skulle jag mejla min rekryterare samt skicka mitt CV till HR chefen på mitt förra jobb. Och viktgast av allt.. jag skulle också boka om min biljett till Sverige till den 23 augusti. Min biljett hem är nu bokad till den 15 augusti och det går inte riktigt så bra det för maken fyller 30 den dagen. Sedan så är vi även bjudna på bröllop den 21 augusti så det händer ju lite viktiga grejjer denna månad. Så efter att jag suttit i telefonkö i 40 min med KLM får jag reda på att jag ska betala 780 dollar för att boka om biljetten, normalpris brukar vara en tusenlapp. Nähep det gick ju inte, så efter lite paniksnack med maken så kom vi fram till att jag helt enkelt måste åka nu på söndag (på hans födelsedag) fan vad trist det känns att inte kunna fira honom ordentligt. Men å andra sidan så känns det ju helt fantastiskt att få åka hem till Sverige igen och träffa alla. Men jag är så van vid att vara här nu så det känns så skumt att bara lämna maken... tycker synd om han av någon anledning. 
Jaja men för att återgå till min point... jag gjorde inte ett skit av det jag hade planerat att göra för jag blev  bara förvirrad och lite tagen av den plötsliga ändringen av planerna. Jag glodde in i taket en sväng, snacka i telefon med vänner som försökte ge mig lite stöd i mitt förvirrade tillstånd. Sedan åkte jag ner till stan för att handla presenter.. hmm det gick ju bra. Det slutade med att jag och Kate satt och fikade ute en sväng, sedan gick jag planlöst runt i ett par affärer innan jag blev uttråkad och gav upp. När det var dags att åka hem hittade jag inte busshållsplatsen och fick lov att gå i 25 graders hätta med klackskor dessutom. Jaja men det löste sig till slut det med. 
Men dagen slutade på bästa sätt. Jag och Kate åkte till Kirkland där Frida bor och vi lagade en god middag och satt sedan och drack mousserande vin och åt mörk chocklad innan maken min kom och plockade upp mig och Kate. Nu sitter jag här, har en del planer för imorgon, så det är lika bra att gå och lägga sig. Måste krama sötisen lite innan jag lämnar honom på söndag.
Ha en bra dag!

Our Apartment

Vi har flyttat! Detta är faktiskt vår andra vecka i nya lägenheten på Capitol Hill. Och det känns så bra! När jag flyttade hit i november förra året så flyttade jag in i makens lilla studio apartment i Belltown. Det var verkligen en ungkarlslya med HANS möbler och HANS prylar. Dessutom var det väldigt litet och köket ska vi inte tala om. Vi levde helt enkelt med en frys som inte fungerade så vi var tvungna att praktiskt taget äta ute varje kväll. Men det var bra! allt var bra, och jag trivdes för att det var ju vårt hem. Iallafall, kontraktet på lägenheten gick ut sista juli och innan dess så hittade vi en lägenhet som ligger upp på toppen av Capitol Hill med världens bästa utsikt över Seattle. Can I say we are in heaven? Oh yes I can!! 
Ny har vi iallafall flyttat och jag har en egen walk in closet men det är lite småtomt just nu för att vi håller på att köpa nya möbler. En soffa ska inhandlas, samt barbord till köket och ett middagsbord till vardagsrummet. Jag ser fram mot att börja bjuda hem lite vänner på fest och middagar. Yey!
Här kommer lite bilder från vår utsikt som jag fotade lite tidigare i dag när solen var på väg ner:
Från vardagsrumsfönstret har vi utsikt över Space Needle (vi bpdde precis intill den innan)
Till vänster har vi downtown skyline
.. och till höger Lake Union
Ja det har vi det! Vi har även köpt en ny bil och den är tydligen min enligt maken.. så fort jag får ändan ur röven och sätter igång med körkortet that is.. 

Annars så är det onsdag kväll nu och så jädrans varmt här inomhus. I dag var även sista dagen på jobbet. Det blir nog konstigt att inte gå upp tidigt imorgon och åka och jobba men jag har en del planer för morgondagen och även för den tid som kommer framöver. Jag berättar mer om det imorgon.
Vi hörs snart igen!

I am back!

Hej alla glada, nu är jag tillbaka!
Hoppas ni har haft en fin sommar. Min har gått ut med att jobba och komma hem sent om kvällarna så att så mycket tid över till annat har jag inte haft. Tråkigt. Jag hade hoppats på bra väder och lite sol och bad men nej det blev inget av det heller. Usch vad jag låter deprimerande nu men så illa var det faktiskt inte. Jag hann få ett Sverigebesök av Helena och det var väldigt trevligt. Sedan så var det mest tråk och rutin hela juni. I juli efter nationaldagen den 4 juli så kommer det en vecka med otrolig hett väder. Det var det sjukaste jag varit med om, mina fötter va svullna konstant och även på nätterna var det tropisk värme. 
Mitt i all denna tropiska värme åkte vi till San Fransisco för att fira lite semester samt att gå på bröllop. Min kompis Roya skulle nämligen gifta sig med sin fästman Akash. Vi hade en skittrevlig långhelg i San Fran med sightseeing och en helt fantastisk rolig bröllopsfest. Eftersom bruden är persisk och brudgummen är från Indien så blev det en härlig blandning av kulturer på festen. Det roligaste var dessutom att brudgummens mamma tittade på mig hela tiden och frågade mig massor med frågor. Till slut så kunde hon inte hålla sig och frågade mig om jag hade en kille. Haha jag bara eh jag är gift. Så fick jag lov och peka på mannen min. Sedan så kom det fler persiska damer och undrade samma sak under bröllopsfesten. Jag tror de ville "set me up" och såklart springer Elwood runt och har sig och dansar inte med mig... inte undra på att de inte tror jag är gift. Hehe han är ingen danskille.. en riktigt västerlänning minsann.
Oh på tal om dans, på samma bröllopsfest fanns det en kille som tydligen dansar "ballroom" på fritiden. Iallafall på bröllopsfesten när de spelade persisk musik för fullt sprang han runt på dansgolvet och dansa ballroom. Det såg helt skumt ut och alla undra vad han höll på med. Han gick efter det under det passande namnet "ballroom guy".
Nu kommer lite bilder:
Helena (när hon var på besök) och jag shoppar loss på medicin. Inget slår amerikanska mirakelkurer, de ha bot för allt! 
Jag gick på mitt första gay pride parad. Det var intressant, måste säga att jag aldrig sätt så många snygga kroppar och män som det finns bland gay killarna:-)
Kvällen före bröllopet så firas det med en så kallad Rehersal Dinner. Vet inte om det finns någon sådan motsvarighet i Sverige men det innebär iallafall att de närmaste till brudparet äter middag och dricker gott dagen innan bröllopet. 
Lite sightseeing i San Fransisco - Jag älskade den staden! Vill flytta till California!!
Bröllopsdags! Här utanför festlokalen.. i Pleasanton, California. 
Brudparet, Roya och Akash
Fest med sköna människor
Efterfest på Hotellet
Min nya hemstad Seattle sett ovanifrån från vårt flygplansfönster...
Jag uppdaterar snart med fler nyheter och bilder...
Förresten det känns kul att börja blogga igen så jag hoppas ni hänger med!
kram