Networking and Mingeling

Hej igen,
Jag tänker att jag slänger in ett till blogginlägg angående mingel- och nätverksträffen jag var på tidigare i dag. Det var verkligen fantastiskt roligt att komma ut och träffa andra människor som befinner sig lite i samma situation som jag själv gör; med jobbsökandet, ny i stan osv. 
Jag och Z kom dit runt sju tiden och fick en klisterlapp där man ska skriva sitt namn samt det område man söker jobb inom. Sedan var det bara att gå in och mingla. Vi köpte oss varsin drink och kollade runt i lokalen. Kan säga att hela tillställningen höll till på en nattklubb här i området. På denna tillställning fanns det jobbsökare, personer som funderar på att byta karriär, samt personer som är där för att rekrytera personal till sin arbetsplats. Jag var mest intresserad av att prata med dessa rekryterare. En grej som är ganska smart, har jag upptäckt, det är att inte vara så jäkla på, liksom aggressivt försöka sälja in sig till en potentiell arbetsgivare. Jag sa till Z att vi skulle sätta oss på sofforna och chilla lite. Tro mig, inom loppet av tre min kom det en rekryterare och presenterade sig. Vi utbytte buissinescards. Efter att han gott kom en annan. Denna var mest intressant för min del eftersom de företag han arbetar för jobbar med att hyra ut personal inom det område jag tidigare har jobbat inom. Det roliga, dessutom, är att jag tidigare i veckan varit i kontakt med just det företaget han representerade och anmält mitt intresse. I dag fick jag svar ifrån dem att de ville ha mitt CV osv. Jag berättade det självklart för honom och han gav mig massa tips och råd och bad mig ange hans namn som referens när jag kontaktar dem igen. Superbra!
Efter lite mer snacka gick vi ner till nedervången där en man från US Bank pratade om hur man skaffar sig kreditvärdighet i USA samt vikten av det. Jag kan inte så mycket om det, det är något jag får dra i när jag landar ett jobb.
Vi fastnade iallafall på nedervången och minglade med massa andra jobbsökare. Det var hur kul som helst, träffade riktigt duktiga och vettiga personer, en del som precis flyttat till Seattle, andra som letar jobb. Det roliga är att man tror att man är ensam i den här staden med att bära på sin oro över abetslöshet, framtid med mera, bara för att inse att vi är så många där ute som sitter i samma båt. 
 
Lite business cards som jag samlade på mig under kvällens gång. Det kanske är dags för mig att trycka upp mina egna sådana, det var många som faktiskt fråga om jag hade i kväll.Det skulle isåfall innehålla mitt namn, telefonnummer, e-post, samt examenstitel. 

Sist men inte minst vill jag passa på och gratta min underbara mamma som i dag fyller 55 år. Grattis Mami, 3a2bel el myieh!!! Hoppas du får en underbar dag!!


Sweets for my Sweet Mum:-) eller på arabiska, helwo lal helwo!!!

Thursday: Laundry Time

Hej,
Jag håller på att fixa bloggen men jag fattar fortfarande inte hur man gör. Jag pillade en del i går men blev mest bara trött på alla koder och ögonen började gå i kors. Så, finns det något därute som vill hjälpa mig so let me know.
Jag har varit husfru i dag och tvättat och tvättat. Vi ska inte tala om Amerikanska tvättmaskiner. Jag vet inte riktigt vad deras funktion är eller om det ens blir ordentligt rent. Man stoppar liksom in tvätten i en cylinderformad tvättmaskin, ser ut ungefär som en tumlare som tar bort allt extra vatten. Där slänger man i allt tvätt tillsammans med allt puder och trycker på önskad tvätt. Det roliga är dessutom att det kostar 1,25 dollar för varje tvätt man gör, detta motsvarar 8 kr ungefär. Det ska dessutom betalas i quarters, något jag aldrig har. Så jag får ragga quarters, springa till småaffärer här och där och fråga om de har lust att växla mina dollar till mynt. 
I dag fick jag även se att det stämmer mer talesättet: its not what u know, its who u know. Jag gick till Smoke Shop som ligger runt hörnet för att växla dollar. Han verkade inte så pigg på idén, killen bakom kassan. När jag berättade att våran landlord hade tipsat mig att gå till honom sken han upp som en sol. AHH you now MATT. Jag spelade med, lite osäker på om våran landlord verkligen heter Matt. Jo jo sa jag, ok då fick jag alla hans quarters. Han sa att han skulle till banken och hämta ut fler till mig. Så när jag gick tillbaka 1 h senare gav han mig fler. Så nu har jag tvättat och torkat tvätt för totalt 10 dollar:-) tack vare Smoke Shop killen.
I kväll blir det lite glamour jag ska på det där eventet jag berättade om sist. Vi ska vara där kl 18, så kag måste börja röra mig om en och en halv timma.
Nä nu ska jag hämta tvätt!
hörs,

Hej!!

Hej, wow Tisdag morgon redan och veckan ar full i gang. Jag ska snart ga och lagga mig, fick knappt nagon somn i natt alls. Mannen jobbar natt och jag ar inte van att sova ensam, men men jag hoppas det gar lattare att somna i dag.
Jag har suttit och laddat ner massa shyssta applikationer till min Iphone, just nu lyssnar jag t.ex. pa Vakna med the Voice, fast har i Seattle ar det inte sa mycket vakna utan mer sova som galler.
Vadret har varit fint i dag, ingen sol men skont och behagligt ute. Jag vaknade tidigt och gick mot biblan for att anvanda datorn dar. Traffade sedan min van Z och vi satt och snacka massa innan vi fortsatte mot Starbucks for att fortsatta smida vara planer for hur vi ska fixa det dar jobbet vi vill ha. Bade hon och jag har ju insett att det inte funkar att svara pa annonser utan det handlar om att natverka. Det later latt i tal men inte sa latt i praktiken. Men skam den som inte vagar utmana sig sjalv och ge sig ut pa okant vatten. Naja, vi har iafall bestamt att vi ska slappa blicken fran datorskarmen och bege oss ut och mingla. Pa torsdag har vi planerat att ga pa en mingelfest dar jobbsokare far en chans att knyta kontakter med folk som redan ar etablerade pa jobbmarknaden. Denna mingeltillstallning sker pa en bar har i Belltown (dar jag bor). Det vi hoppas fa ut ar att knyta lite kontakter helt enkelt. Vidare sa ar planen att boka informella intervjuer och att skriva in mig pa en typ av arbetsformedling, dar de hyr ut en pa kortare anstallning. Jag kanner att jag behover komma in lite mjukt pa den amerikanska arbetsmarknaden. Om jag ska vara arligt sa inser jag hur lite jag vet och kan om detta land. Jag upptacker nya saker varje dag, fantastiskt egentligen, jag ar glad att jag far mojligheten att uppleva annu en kultur, vid sidan av den svenska och libanesiska!!
Nu till nagot annat, i fredags sa hade jag en underbar dag och kvall med Z. Vi gick till en lite finare bar, en vinbar, dar vi satt och drack gott vin och lite tilltugg till. Stallet heter Sip och ar nyoppnat, valdigt trevligt. Efter ett par glas vin motte vi upp med Z pojkvan pa en sushi bar i stan, dar at vi varldens godaste sushi och drack mera vin och sake. Vi babblade sa mycket att vi inte insag att vi var de sista personerna kvar pa restaurangen nar lamporna tandes. Sedan gick vi hem i ett upplyst Seattle downtown med fint vader. Kom inte i sang forrens vid midnatt.

Nu ska jag hoppa i sang, ar trott efter bara 4 h somn i natt.

Ha d bra vanner och familj!!
Har var vi pa den nyoppnade vinbaren i fredags


update

Tja, Trogna lasare, hoppas ni mar bra.
Jag har haft en trak-vecka dar jag inte direkt varit pa varldens roligaste humor. Det loste sig dock fint fint, i gar traffade jag Z pa stan. Hon hade inte heller haft en bra borjan pa sin vecka sa vi var pa samma vaglangd kan man saga. Vi satte oss pa Starbucks och gjorde upp planer om ditten och datten, jag tror vi avhandlade alla amnen mellan himmel ocj jord. Sedan nar klockan var tre gick vi till Dragon Fish, en asiatisk restaurang mitt i downtown. Det basta var Happy Hour, sa vi kaka och kaka, Sushi, asiatiska potatisar (?) mm. mm. Nar det var dags att ga hemat sa var vi bode superlyckliga igen. Haha, det ar roligt men det enda som kan fa en pa gott humor ibland ar att hanga med en tjejkompis och fika, ata, snacka blaj eller avhandla viktiga amnen. Friends are IMPORTANT, I tell You!!
I dag har vi antligen fatt andan ur vagnen och skickat i vag datorn for reparation, totalkostnaden blir ca 1400 kr. Jag tror att det kommer landa har igen runt tisdag, onsdag nasta vecka.
Jaja nu ska jag umgas lite med maken, han borjar pa sitt nattskift imorgon, och det haller pa i tva veckor. Efter de tva veckorna ar over kommer min kompis fran Sverige pa besok i Seattle. Det kommer att bli kuuuul!!

Ha det bra vanner... vi hors... hoppas ni far en trevlig fredag och lordag och sondag:-)

What a difference a little sun makes...

Jag hade ingen aning, nar jag vaknade i morse, att det var vamrt och soligt ute. Jag gick upp och kaka frukost och satte mig framfor datorn, min kompis Z messade mig och berattade att solen sken. Vi sags nere pa stan och vadret var helt underbart, sakert runt 15 grader. Det var sa skont, for forsta gangen pa lange kande jag mig sa latt i sjalen. Konstig kansla, men ni vet sakert hur det brukar vara, den dagen da den allra forsta solen skiner och varen kanns i luften. Vi gick ner mot Pike Place, vilket ar rena turistfallan, jag gillar inte stallet sa mycket. Dessutom var det fullt med uteliggare i dag. Inte direkt sa inbjudande att ga och satta sig dar med andra ord. Jag och Z kopte lite kaffe och Iste pa Tullys och satte oss pa deras uteservering, solen sken och det var sa underbart. Vi latsades att vi var i Spanien och pratade om att de ljuva livet. Vi satt dar i ett par timmar, sedan blev det kyligt i luften igen. Jag gick hem och somnade, vet inte riktigt vad det ar for fel med mig men jag ar saaa trott hela tiden. Kan det bero pa vadret, eller kanske att jag borja trottna pa att inte ha sa mycket att gora om dagarna? Jag vet inte, vi far se, men jag tror det kan va att jag tanker en del pa min situation har, att standigt vara pa G, ta tag i saker och ting och vara sa jakla positivt hela tiden. Visst jag far ju ut en massa av det, jag utvecklas hela tiden och lar mig nya saker men min hjarna jobbar 24/7 kanns det som ibland. Det ska bli skont att fa Sverigebesok snart, det blir lite som en semester.
Nu ar det kvall och vi har varit och kakat pa vart Mandagsstalle, ni vet Sushi stallet jag beratta om forra mandagen. Nu sitter jag och skriver och maken kollar pa TV.

Hors snart!!

Weekend updates

Good Morning! Hur har helgen varit? Jag kan namna att jag fortfarande ar datorlos men vid gott mod. Jag ska forsoka skicka ivag datorn till Californa i veckan.
Min helg har vait bra, har hunnit med att ga pa en "open call" sk. oppen intervju for ett jobb i en kladbutik, samt en rolig tjejkvall som holl pa fram till tre pa morgonen.
Men lat oss borja med fredagen; jag satt hemma hela dagen da det regnade och regnade och jag inte hade nagon storre lust att bege mig mot stan. Dessutom, utan en dator ar det lite svarare att fa saker och ting gjort. Sa jag satt verkligen hemma hela dagen och skrev pa mitt CV, shiiiit, kandes som jag var tillbaka pa universitet, nar man var tvungen att sitta och skriva klart en uppsats eller ett arbete under tidspress. Jag hade ont i ryggen och var somning men jag gav mig fan pa att bli klar med den och belv det ocksa, just because I am so good;-)
I lordags fixade jag mig och akte ner mot University Village, till det amerikanska kladforetaget American Apparel som hade en open call interview. Jag ar inte sa intresserad av att jobba i en kladaffar men jag tankte att det kan va shysst att ha nagon form att sysselsattning medan jag soker "riktiga" jobb. Ah ja vad ska man saga om denna Open Call, jo jag kan lova att jag var pa vag att dra darifran ungefar 10 gg under de 40 min jag var inne i afferen. Vi kom namligen in, fick skriva vart namn pa ett papper, sedan fick vi stalla oss i ko och sa in en och en for att snabbintervjuas av tva managers. Alla som stod dar verkade vara sa mycket yngre an mig, sa jag kande att jag inte riktigt passade in dar. Men jag stod kvar och fick sedan ga in i intervju rummet och beratta lite om mig sjalv samt ta en bild. Det kandes lite som att ga en model casting. Jaja, jag var glad och nojd att jag gick i allafall, en utmaning som jag inte bangade. Om de ringer sa ar det klart att jag tackar ja, det ar ju pengar samt en chans att fa komma ut och traffa lite folk.


Annars sa har jag lagt upp lite av en plan hur jag ska fixa det dar riktiga jobbet, jag uppdaterar er om planen en annan dag.
Pa lordagskvallen var jag bjuden pa en sen fodelsedagsfest, en av tjejerna har onskade sig en lugn tjejkvall. Vi hade himla kul, spelade poker ( inte jag da for jag forstar inget av kortspel) sedan spelade vi lite mer spel, kakade gott, spelade rock band mm. Kvallen avslutades med att vi lag pa golvet framfor brasan och spelade sanning eller konsekvens pa min Iphone. Frgorna var harmlosa men det roliga med dem var att vi kom in pa varldens sidospar varje gang vi fick upp en fraga.
I dag sondag har varit en lugn dag, inget speciellt att beratta. Ser fram mot Mandag imorgon, jag gillar mandagar och borjan pa en ny vecka:-)

have a great day!!

Morgonsnackis en fredag

Hej, Oj vad veckan har gatt fort. Jag insag i gar att det redan var fredag (idag) och att jag inte bloggat nagot sedan i borjan pa veckan. Jag hoppas ni haft en bra vecka i allafall och att ni har roliga planer for helgen som kommer. Jag har haft en skitvecka pga. en sak som har hant. Jo, i tisdags skulle jag visa maken en grej p[ datorn, jag haller datorn med ena handflatan och rakar snubbla till med foljden att datorn ramlar ur min hand och skarmen spetsas av bordskanten. Sa fort jag sag datorskarmen, som nu var svart och vit, borjade jag stortjuta. Min lap top ar liksom mitt allt har i USA, jag surfar pa den varje morgon nar jag vaknar, jag tar med mig den ut till biblan och saker jobb och annat, och viktigast av all, jag anvander den da jag skypar med min familj och vanner dar hemma. Jag ska skicka ner den till ett foretag i Cali som ska fixa den for ett par hundra dollar.
Det har annars varit en lugn helg, har umgatts med min nya van, vi kallar henne Z, det har varit kul, fikat en del och babblat massor om allt och inget. I gar fick jag aven veta att jag snart kommer fa sverigebesok fran en riktigt kar van. Hoppas hon far ledigt fran jobbet och hittar shyssta biljettpriser, for att jag kanner nog att det ar dags for lite besooook har i rainy Seattle. Pa tal om regn, herreeeeeguuuuud vad det regnar. Glom allt jag sagt tisigare om att jag tycker det ar mysigt. Nufortiden ar det ingen ide att fixa sig eller kla sig fint for att det regnar hela dagarna, och det blaser dessutom. Igar nar jag var pa vag hem fran stan oppnade jag mitt fina paraply och tankte att det var skont att jag hade lite skydd mot regnet, vad hander da, jo jordens varsta vind drar tag i hela paraplyet sa att den forstors. Det ar bara att gilla laget liksom och vanta in den underbara varen.
Vad mer vad mer, jooo igar var jag pa en nyoppnad medelhavsrestaurang. En av makens familjevanner ar besta van med den lilla tjejen vars familj ager restaurangen och den familjen ar fran Libanon. Min man, gullig som han ar, tyckte vi skulle ga dit hela ganget och ata pa denna restaurang och sa skulle jag fa en chans att trffa lite libaneser i Seattle. Sagt och gjort, igar var vi ett gang pa 7 pers som slog oss till bords pa en ganska fancy restaurang med libanesisk mat, eller medelhavsmat, som jag skulle klassa som under all kritik. Har man nogonsin vaxt upp i ett libanesiskt hem med en mamma som lagar den akta libanesiska maten sa blir jag galen av hur illa de lagar sadan mat p[ restaurangerna. Det finns bara valdigt fa som kan laga riktigt god libbe mat.
Anyway, min man bestallde in Tabboule, ohh det var en kall tabboule (aj aj aldrig placera tabboule in kylskapet) och den var superrinning, tom maken reagera pa den, Its not like ur mothers babe, sa han... soo cute!!
Det roligaste av allt var nar agarens dotter satte sig vid vort bord, hon ar val en 12 ar. Jag fragade henne var de kom ifran i Libanon. Hon svarar mig, jag kommer fran USA. Jag sa, jo jag vet, men var i Libanon ar din familj? hon svarar, jag ar fodd i New York och min pappa ar fodd i Libanon, han bodde inte dar salange dock. Jag bara ooh whatever, haha. Alla libaneser jag har traffat i Sverige eller utomlands ar oftast superstolta och liksom fragar man  dem var de kommer ifran svarar de, Beirut eller Zahle osv. Den har tjejen ar American, and thats that. Far mig att tanka pa att det ar sa det ar har i USA, ar man fodd har och uppvuxen sa ar man american, man ar en del av landet och eftersom USA ar byggt pa immigrants sa kan jag forsta varfor. For mig ar det dock ett annorlunda satt att se pa sin identitet och aven om jag har vetat att det ar sa i USA sa var det nog forsta gangen jag reagerade pa det igar. Jag far nog skriva ett langre inlagg om det en annan gang. Men det ar en superintressant amne helt klart.


Na horrni, nu ska jag borja gora lite nytta. Vi hors pa Mandag. Hoppas ni far en superb helg!!

God Works in Mysterious Ways;-)

En rolig sak med att bo utomlands är att det varje dag dyker upp små möjligheter som för en framåt hela tiden. Mitt mål, när jag kom hit, var att skaffa ett jobb och ett "eget liv" med egna vänner, rutiner osv. När jag kom hit, de allra första dagarna, så var jag förvirrad till max. Jag var väldigt "self-concious" dvs. jag var extremt medveten om allt jag gjorde, ungefär så som man känner när man försöker impa på någon som är
svårflörtad:-)
Nu känner jag mig inte alls förvirrad utan rör mig ganska vant runt omkring stan, tänker inte så mycket på att jag är i ett främmande land. Jag har lärt mig en hel del under de två månaderna jag har varit här, men jag sitter fortfarande och skrapar på ytan. Jag insåg i dag när jag fikade med min kompis (hon har bott här i 10 år) hur mycket det finns att lära sig om amerikansk kultur, samhälle och inte minst hur det funkar i arbetslivet. Jag trodde jag visste en del men jag vet inte så mycket alls, men det är det som är utmaningen med att vara här. Det som gör det hela lite mer intressant:-)
Anyway, nu ska jag berätta om tanken med detta inlägg och rubriken; jo det var så här att efter jag var och fikade i dag så tvingade jag mig själv att gå till biblan för att jobba med mitt CV. Jag måste skriva en bättre CV och jobba mer med språket och formuleringarna. Biblan var full med folk och det fanns en ledig plats där jag brukar sitta, jag gick för att sätta mig där och på bordet mitt emot mitt ligger det fyra stycken "hur man skriver CV" böcker framför mig. Haha, tyckte det hela var väldigt komiskt, speciellt eftersom en av dem gav mig världens inspiration. Jag lånade hem en av böckerna och sitter och läser den just nu. Intressant information helt klart. Så summan av detta inlägg är att jag insåg att God works in mysterious ways, man måste praktiskt taget bara hålla ögon och öron öppna;-)
Jag tog en liten bild för er där jag var och åt middag tidigare i dag, detta är vårt måndagsställe, supergod sushi på rullande band. I dag testade jag en massa nya smaker, gott gott!!

Have a nice Tuesday!!

rubriklös:-)

Åhh härliga Måndag, jag spenderade över tre timmar i telefon i morse med nära och kära i Sverige. Det blev lite "business snack" samt lite  "vardagssnack". Efter det gick jag ner i absolut ösregn till stan för att träffa min nya vän. Vi satt i tre timmar och fikade och snackade om allt möjligt. Min kompis gillar att sitta ner och fika i all oändlighet, precis som mig, men har jag glömt att nämna att hon är från Europa:-) Det förklara ganska mycket va hahaha:-)
Helgen var nice, kollade på film, satt barnvakt hela tiden, åkte till ett huuuge shoppingmall och handlade ett par shyssta sportskor på rean. De var nedsatta till 10 dollar (70 kr) skitsnygga, vilket kap va!? Nu fattas det bara att börja träna. Men men, nu kom maken hem och vi ska göra vår "måndagstradition" käka sushi på en sushibar (där sushin kommer på band) ska bli såååå gooott!!
vi hörs snart igen..

Filmtips

Hej, och Happy Friday!
Jag ska vara barnvakt i helgen åt min lilla niece, hon ska dyka upp strax innan lunch, om en halvtimma ungefär. Själv begav jag mig ner till vårt café här runt hörnet, Caffée Bella. Jag dricker Mint Tea och beundrar staden från fönstret. Kan tillägga att det spöregnar ute och många plusgrader, det är mysigt.
Så när det är sådant här väder så passar det självklart med att ge er några filmtips. Jag vet inte om de här filmerna har haft premiär i Sverige än men när de väl är premiär så tycker jag ni ska passa på att se dem.
De är:
Brothers, en film med en bra handling och fantastiska skådespelare (Natalie Portman, Toby Maguire, och Jake Gyllenhaal mfl.) Den handlar om en man som lämnar sin fru och barnen för att tjänstgöra i Afghanistan. Hans helikopter krashar och han befaras vara död. Istället har han tillsammans med en annan soldat tillfångatagits av Talibanerna. Under tiden han är borta så kommer hans fru och brodern närmare varandra. När mannen sedan friges och återvänder hem till USA så är nästan allt sig likt förutom att han själv är märkbart förändrad (läs: plågad) av allt han har varit med om. Jag tänker inte berätta mer men jag rekommenderar att se den, främst för de fantastiska rollprestationerna av bl.a. Toby Maguire.
The Lovely Bones, baseras på en bok ( se ovan) som handlar om en ung flicka som vid 14 -års ålder blir mördad av familjens granne. I filmen får vi följa den unga flickan och hennes berättelse från den värld hon befinner sig i, eller slags "middle earth". Eftersom hennes själ inte kan gå vidare till himlen är hon fast i en värld mellan jorden och himlen och hon försöker hjälpa sin far att lösa mordet på henne. Detta gör hon genom att finnas där på de mest märkliga sätt och leder dem närmare sanningen. Denna film berörde mig oerhört mycket, Susie Salmon, som spelas av (Saoirse Ronan) är en fantatiskt skådespelare som har en förmåga att tala genom sina ögon. Den värld hon befinner sig i är så vacker men byts stundtals ut mot mörker och kyla när hon närmas sig de trakter där hennes mördare befinner sig. Man känner för henne, hennes familj och mycket annat, så som grymheten i hennes öde men men också värmen och kärleken. Om ni inte kan se den på bio än så läs boken, mycket bra!
Susie Salmon i Middle Earth...
Ha en bra Helg!!

Mitt 2009

Gjorde du något 2009 som du aldrig gjort förut?
Jag gifte mig:-)
Blev någon av dina vänner föräldrar i 2009
Nope
Vilka länder besökte du?
USA faktiskt bara, räknas flygplatsen i Amsterdam?? ;-)
Är det något du saknade 2009 som du vill ha 2010?
Stabilitet i både privatlivet och i karriärslivet
Vilket datum från 2009 kommer du alltid minnas?
Självklart vår bröllopsdag, den 5 september - 09
Vad var din största framgång 2009?
Kärlek från folk omkring mig
Största misstaget?
Att jag inte litade mer på att saker och ting skulle ordna sig till det bästa; negativ attityd!
Har du varit sjuk eller skadat dig?
Nej, thank God.
Bästa köpet?
Min bröllopsklänning, den var sååå fin:-)
Vad spenderade du mest pengar på?
Ok sorry att jag tjatar men bröllopet kostade en del:-)
Gjorde någon dig riktigt glad?
Alla mina vänner som ställde upp och gjorde mig superglad vid flera tillfällen under 09 ( möhippan t.e.x)
Vilka sånger kommer alltid att påminna dig om 2009?
Ååh den här är lätt, I got a Feeling, mabrouk, stereo love, number one, poker face, mfl.
Var du gladare eller ledsnare 2009 jämfört med tidigare år?
mer glad, mindre lessen (läs: negativ) haha
Vad önskar du att du hade gjort mindre?
Jag önskar jag hade spenderat mindre tid framför datorn och tränat mycket mer....
Hur tillbringade du julen 2009?
Med svärfamiljen och maken i en lite håla utanför Seattle, det var en mycket trevlig jul
Vilka var dina favoritprogram på TV?
Som vanligt Greys Anatomy, Real World, The Hills, The City (OMG dags att växa upp haha)
Bästa boken du läste 2009?
Det har varit mycket torrt med bra böcker i mitt liv under 2009, det får bli den boken jag köpte och läste ut nu i december: Kabul Beauty School
Största musikaliska uppstickaren?
Hellooo, Lady Gaga of Course!!!
Något du önskade och fick i födelsedagspresent?
Jaa gud ja, fick ju min Iphone av min man
Något du önskade och inte fick i födelsedagspresent?
Hmm näää, en skön hemmakväll efter vår middag men det blev en partykväll istället, hade gärna sluppit det
Hur firade du din födelsedag år 2009?
Som en prinsessa, med limousine, god mat med världens bästa utsikt vid vattnet, och en fin present....
Vad fick dig att må bra?
Kärlek av människor i min omgivning
Vilken kändis var du mest sugen på?
Hehe jag är aldrig "sugen" på nån kändis, men om d va någon jag kollade extra på var det snyggingen Christiano Ronaldo
Vem saknar du?
Familjen, vänner, klädaffärer, MQ rean varje vinter, en lön varje månad, jobb mm.
De bästa nya människorna du träffade?
Jo en person lärde jag känna extra bra 09 så hon får ta den platsen, Maria, my friend u know who u are:-)

Sjuk och Fika

Hi My Friends,
Har ni njutit av ledigheten igår? Jag hoppas att det inte känns jobbigt att börja jobba igen, eller plugga efter det långa julovet.
I går så kände jag ju mig sjuk, well guess what, det blev bara värre och värre under kvällen. Till slut kunde jag knappt svälja, eftersom det gjorde så ont, och jag låg på soffan och vältrade mig i självömkan. Jag lovar att min självömkan tog sig nya höjder när min man kom hem från jobbet, han blev lite orolig. Anyway, han var gullig och gick till affären och köpte lite mat, han fixade kycklingsoppa, och grilled cheese sandwich, dessutom hade han köpt medicin.
Nu ska vi ta och prata om den här medicinen som jag fick. En anledningen till varför USA är ett sånt fantastiskt land är just för att det finns medicin för allt. Så jag fick denna hostmedicinsliknande grej att dricka, det stod på förpackningen att man ska ta den vid läggdags för att den gör en lite sömnig. Så jag drack av den och ganska snabbt försvann den första skarpa smärtan i halsen, sedan blev jag sömning och somnade under en bra film och missade hela slutet. Jag somnar sedan och sover sååå himla gott hela natten, inga mardrömmar, ingenting. Jag vaknar i dag och känner mig lite seg men smärtan i halsen är borta och hostan nästan helt väck.
I dag träffade jag även en tjej som jag blev introducerad till genom en gemensam vän till oss som pluggar i Linköping. Han mejlade mig för ett tag sedan och tyckte jag skulle träffa hans tjejkompis. Så eftersom jag är nyinflyttad i den här stan och vänner inte direkt knackar på min dörr, så tyckte jag det lät som en bra idé att träffa henne. Vi hade en supertrevlig fikastund, vi satt på 40:e våningen i Columbia Tower, inne på Starbucks, och snacka om allt möjligt. Vi hade trevligt och klickade direkt, vi har även en hel del gemensamt. Vi kommer garanterat träffas snart igen.
Vi hörs i morgon... hoppas ni får en härlig Torsdag!!
Här satt vi i dag på den 40:e vången med en underbar utsikt över staden, vi såg vattnet, kaskadbergen, och staden som rörde sig nedanför oss. Efter fikat åkte vi upp till 74:e våningen för där kan man tydligen få en finare utsikt, tyvärr stängde de precis då vi kom, så vi får helt enkelt ta det en annan dag.

Sjuk tror jag:-(

Åh jag har kännt mig "under the weather" sedan igår morse. Vet inte riktigt vad det är men ni vet när hela kroppen känns fel. I dag så kunde jag knappt få något gjort och nu har jag legat och kollat på alla veckans avsnitt av Paradise Hotel. Min hals värker och det gör ont när jag sväljer, jag är inte ens suger på mat. Jag försökte tom att fresta mig med en Burrito eller kanske en pizza slice från Paglicacci, mina favoritställen, men nej... jag är inte sugen. Alls. Jag som alltid är sugen på mat:-(
Jag tycker dessutom väldigt synd om mig själv, men jag ska rycka upp mig, imorgon måste jag känna mig piggare, jag ska träffa en tjej över en fika. Vill ju så gärna gå ju.
Hoppas det inte är halsfluss bara, kan minnas att det var så här det kändes back in the days när jag hade det. Thank God att jag betalde räkningen för medical insurance, annars hade jag stört mig på min förmåga att skjuta upp grejjer just nu. Man ska aldrig snåla med sin hälsa liksom.
Inte riktigt lika gul i ansiktet är jag men jag känner mig ungefär lika inspirerad som gulgubben på bilden ovan.

Lite Nyårsbilder:-)

My hubby, utklädd till en av poliserna i Reno 911 och på den andra bilden har han (tack o lov) tagit på sig normala kläder igen haha.


Happy New Year haha, jag och en vännina samt jag igen med en ny frilla:-)


Vill ni se mer.... ja men då får ni helt enkelt leta upp mig på Facebook!!


Med vardagen kommer regnet

Hej, nu när vardagen har återvänt till Seattle så har regnet kommit tillbaka. Ordentligt. Men det är åndå varmt ute, ca 7 grader, så jag klagar inte. Jag är glad över allt the holidays are over. Jag orkar inte med mer festligheter och fira ditten och datten. När jag kom hit i november så var det till och fira Thanksgiving, sedan min 30-års fest, sedan julafton OCH juldagen, nyårsafton OCH nyårsdagen. På tal om nyårsafton, vi var bjudna på en fest med Hollywood som tema. Jag var "utklädd" till makens groupie och han var utklädd till en karaktär ur Reno 911. Festen var superlyckad, god mat och dryck och roliga människor. Festen slutade med att vi alla dansa till Guns n roses på högsta volym på vardagsrumsgovelt:-) vi kom hem runt 4 på morgonen. Nyårsdagen var det sedan upp till svärisarna på den årliga nyårsmiddagen, kan lova att jag nog aldrig har varit så seg och oinspirerad i hela mitt liv.
Anyway, helgen kom och gick också, det blev en del restaurangbesök som vanligt, tittade på två suuuuuperbra filmer som fick mina ögon att tåras, osv. Nu är jag på bibblan för att söka en del jobb och ta tag i en del ärenden.
Skulle lägga upp en bild men den finns på iphone, laddaren e hemma så jag lägger upp den lite senare i dag.