Amores...

... Hoppas allt är bra med er och att ni haft en fantastisk helg! 
Sitter här och käkar lite jordgubbar, köpte typ 3 liter av dem i dag på COTSCO; den affären säljer allt i storpack. 
I helgen har jag varit i väg på the Seattle Aquarium som ligger vid the Waterfront. så jag och konsulatets trainee Kate for i väg för att kolla fiskarna och klappa lite sjöstjärnor. Det hela var en ganska intressant upplevelse och helt klart värd besöket. Det slog mig dock att de flesta fiskarna vi såg simma runt ser lite dumma ut. En fisk var väldigt scary looking. Vet inte men den såg ut som den hade ett människoansikte. 
Efteråt gick vi längs med vattnet, vädret var lagom skönt och det var massor med folk ute. Mysigt!
Här kommer lite bilder:
Den Läskiga Fisken!


Seriöst ser den inte puckad ute, de simmar runt så där och liksom ser ut så hela dagarna:-))

Look at that big fish...

Jag och Kate

Nu ska jag titta på Celebrity Apprentice! Men vi hörs ju snart:-) önskar er en fin start på veckan!

Kraaam

Varannan dag väder

Det bjuds på lite varannan dag väder här på andra sidan jordklotet. Shit, jag befinner mig verkligen så långt bort, crazzzyyy. Jo men, lördags var det ju sommar, sedan kallt i söndags och så har det hållit på. Just nu spöregnar det ute och det tycker jag är jätteskönt för att det har gett mig lite chans att sitta inne och bara ägna mig åt mig själv. I går däremot var det superhärligt ute. Jag träffade på min kära vän på stan och vi satte oss och fikade länge. När jag var på väg hem ångrade jag mig och gick tillbaka in på caféet och tvingade henne ut i solen. Tillsammans gick vi till Westlake Park och satt där och njöt av solen. Hann ta lite bilder med min älskning MR Iphone. Bilderna har säkert de flesta av er redan sett på Facebook. 
 
A Sunny Swede! or maybe a Sunny Lebanese-Swede/American:-)))
Usch annars för att veckorna går så jäkla fort, f n det var ju måndag för ett ögonblick sen och nu sitter man här och inväntar morgondagen och planera för Happy Hour igen och vad man ska hitta på i helgen. I dag hände dock en lite  rolig grej, jag hade en phone intervju med ett stort välkänt marketing och political research consulting firm. Jag sökte jobbet för att det lät intressant och jag är ju statsvetare med en förkärlek till att googla sönder mig efter information och älskar att researcha. Så jag tänkte, ja kanske något för mig. Anyway de ringde i dag och jag fick ha en första intervju där de kollar om man är intressant eller inte. Gjorde mitt bästa så vi får se om jag får komma på intervju nummer två. Men efter att jag intervjuat med dem så googlade (självklart) jag upp dem och det finns en sajt som heter Glasdoor tror jag där folk kan skriva reviews om olika företag. Det jag läste där lät inte så smickrande, de flesta verkade klaga på att man får jobba ihjäl sig där och att man glömma personal life och att den högsta ledningen är girig och God knows what. På det positiva var ju att man lär sig mycket. Ehhhh, kul.... maybe, or maybe not. Vi får ta ställning ifall de kontaktar mig igen.
Vad ska ni göra i helgen? Hoppas ni får det fint och mysigt med massa sol. Puss på er!!

Seg Söndag

Hej. Gud, jag är fortfarande trött. Jag misstänker att jag vet vad det beror på. Jag tror jag måste börja äta nyttigare, mer grönsaker och bär. På senaste tiden har det blivit väldigt lite av det. Jag tycker verkligen det är olidligt tråkigt att laga mat. 
Nåväl, helgen har gått fort och det har varit trevligt. I går var vädret fantastiskt, upp till 20 grader. Jag skippade jackan under dagan för att den kändes helt överflödig. Istället sprang jag runt i linne och solisar. Love it. I dag var det dock andra bullar. Jag vaknade trött och hade svårt att komma i gång. Jag lovar, det är vädret med som har sin roll i det hela. Vi hade nämligen bestämt att ge oss ut på en liten joggintur runt Green Lake och sedan bege oss till Broadway för att kolla in lite klädaffärer där. När vi väl kom till Broadway så blev jag oinspirerad. Vi åt på min favoritrestaurang, och jag var fortfarande oinspirerad. Innan vi lämnade Broadway började det fullkomligt SPÖREGNA. I tell you, vädret har sin påverkan:-)
Nu sitter vi hemma, jag bloggar och tar det lite lugnt. Min kära make tvättar. Längtar till klockan 21 då mitt favorit program börjar, the Celebrity Apprenctice! 
Jag lämnar är denna sista dagen på veckan med ett par bilder jag tog i fredags, vilket för övrigt var en alldeles underbar dag. Inte nog med att vädret var klart med behagliga temperaturer utan även fler roliga saker hände. Efter att jag varit på konsulatet och haft ett mycket givande möte med kollegorna så blev vi medbjudna på en Happy Hour hos de PR företag som gör PR och markndsföring åt konsulatet i samband med Sweden Week. De hade Happy Hour uppe på en takterass där de har sina lokaler. Jag gick dit med Kate som jobbar på konsulatet som Trainee. Vi dog av utsikten, den var helt underbar.
Happy Hour med utsikt över downtown. Vi drack lite vin och åt lite snacks. Och utsikten, it was to die for! Jag älskar utsikter förresten, speciellt om jag får blicka ut över vatten.
Jag och trainee Kate
Solnedgång över Puget Sound

Je suis fatigué

Hej Alla Söta!
Jag sitter på konsulatet denna morgon med tunga ögon och en stor kopp kaffe från Starbucks i ett mörkt kontorsrum. Fråga mig inte varför det är mörkt men jag gillar när det är mörkt, det är lite mysigt. Påminner om när jag brukade jobba på högskolan. Jag kom alltid in tidigt, satt i det mörka rummet, drack kaffe och åt frukost, och kollade igenom mejlen. Myyysigt:-)) Det höll på så tills någon stack in huvet och undrade varför jag inte hade tänt lampan. Haha. Jaa samma sak hände här med för ett litet tag sen. 
Torsdag i dag då och veckorna går så jäkla fort så jag börjar bli nervös. Jag satt och sökte jobb halva dan i går att jag glömde bort att blogga. Jag körde lite multi tasking där ett tag, kolla på TV, söka jobb, sms:a vänner, fixade med håret, lagade mat. Sedan blev kl efter midnatt och jag fick bråttom att gå och sova. 
I dag blir nog en trevligt för att jag ska ut med tjejerna här på kontoret på Happy Hour eller After Work som vi säger i Sverige. 

Update:
Ha det bra så länge. Jag har förresten tänt lampan nu, mysigheten är över och dags att bli serioso. 
Ciao!!

Tisdagen

Sitter just nu och kollar på Millionare Matchmaker. Det går ut på att en mycket färgstark kvinna försöker matcha sina klienter med en potentiell partner. Den enda haken för att få vara med i hennes klubb är att man är miljonär. Hon påstår att hon har en ganska hög sucessrate, jag vet inte om jag riktigt håller med om detta. De flesta mijonärerna som ät med  är lite väl självupptagna för att kunna dejta "normala" män och kvinnor. Ok jag vet inte varför jag kom in på det här haha. Anyway.. TV säsongen har börjat och för en TV junkie som mig är det rena sama julafton. Högst på min TV lista just nu är söndagar kl 21 för så visas Celebrity Apprentice, med Donald Trump och hans kända citat "your fired" FUUUN!
I morse var det super kvaaaavt ute, tog på mig skinnjackan (eller the skin jacket) som en viss person i min närhet brukar säga, wink wink:-))) Det började dock regna och blåsa som galet ute efter ett tag. Hörde någon som sa att det var äkta Seattle väder. Mysigt var det iallafall. Sålänge jag var inomhus. 
Nu ska jag visa er några bilder, Kolla
 Här sitter jag och jobbar på konsulatet. Tog denna förra veckan, ser lite seriös nördig ut på bilden:-) vi får inte ha jeans på oss på jobbet, det är Business Casual som gäller; dvs. no jeans and no sneakers.


Denna bild tog jag i morse från ett kontor på konsulatet. Det roliga med den här bilden är att man kan se hela vägen hem till mig. Om ni ser vägen på bilden, den som leder hela vägen till Space Needle, där bor jag. Jag brukar gå den vägen dagligen, det tar ungefär 15 min att gå in till city. 



I morgon är det onsdag och vi får se vad morgondagen har att erbjuda. 
Innan jag avslutar detta blogginlägg så måste jag önska brorsan min ett stort grattis på 25-års dagen. Nu är du verkligen halvvägs till 50:-))
Ok raringar, vi hörs imorgon! Be happy:-))

rastlös

Hej,
Jag är lite småpurken i dag. Brorsan fyller år i dag (16 mars) och jag skulle egentligen suttit på ett plan hem till Sverige. Planen var att han skulle hämta mig på flygplatsen och vi skulle sen åka hem i all hemlighet, knacka på dörren och överraska familjen med min ankomst. Men, så blev inte fallet. Istället sitter jag hemma, på soffan, med tandvärk, och känner mig tjock och väldigt rastlös. Kul.
Jag har lovat mig själv att så fort jag får ett jobb ska jag åka hem, alltså innan anställningen börjar. Jag längtar ihjäl mig tills detta ska hända så jag kan få åka hem. Jo just det glömde berätta, i fredags fick jag Sverigepacket. Mamma hade skickat mig lite grejer plus massa med lösgodis och naturgodis. Det är nog därför jag har ont i tänderna. 
I dag har vi haft en varm vårdag, solen sken, men det fattade ju inte jag när jag klev upp imorse. Jag kollade inte ut ur fönstret direkt. Jag tog på mig vinterjackan och gick ut, kände mig genast överflödig i jackan och varm, ångrade mig men orkade inte gå tillbaka hem och byta. Vandrade ner mot stan med hög musik i öronen. Kom in på konsulatet vid 9, hade lite svårt att komma igång med jobbandet. Var så himla trött i dag också. Vid två lämnade jag konsulatet och gick till H&M som ligger dörr mot dörr. Hittade inget på H&M, eller jo det gjorde jag, men jag orka inte stå i kö för att testa kläderna. Sedan tog jag en fika med Zhanna på Starbucks. Vid 18 gick jag hem, ännu högre musik i öronen denna gång. Kom hem, surfade, kollade på Glamourama, somnade, och nu sitter jag här. Ska sova snart.
Hoppas ni har det bra! 
Vi hörs!!

Vi har bytt till sommartid, just so u know:-)

Woho, söndagkväll och jag ska snart sova. Jag har haft en riktigt housewife day idag. Jag har tvättat, storstädat, lagat mat, färgat håret, lockat håret, strukit och vikt tvätt. Ok, vi säger såhär, det räääcker nu, I am friggin exhausted.
Hoppas er helg har varit bra, har följt nyheterna där hemma att Anna Bergendahl vann Mello. Har inte hört en enda låt under mello, men jag blev faktiskt lite sugen på att köpa ett par Converse skor, det har ju stått så mycket om dessa skor som Anna hade i samband med sitt uppträdande att jag inte kan låta bli att känna ett sug efter ett par vårfräscha vita Converse;-))
Jag erkänner att jag varit sämst med att uppdatera i bloggen i veckan, jag drabbades av lite skrivångest och visste inte riktigt vad jag skulle skriva om. Det hände inte så mycket speciellt under veckan förutom att jag och Frida har börjat komma igång ordentligt med vårt jobbande på Konsulatet. Vi sysslar just nu med att ansvara för att en del projekt i samband med Sverigeveckan som äger rum i maj. Det är himla kreativt och roligt, vi ringer samtal, både här och i Sverige, bokar band, spelningar, lokaler, fixar sponsorer mm. Vi fortsätter i veckan.
Helgen har annars varit mysig och rolig. I fredags hamnade jag och Zhanna, plus hennes kille på samma ställe som vi gick till förra fredagen (ni minns det stället med den svenska servitören). Denna gång så blev det ingen svensk servitör dock. Efter lite drinkar och mat  så gick vi ut och stod och prata lite innan hemgång. Jag hade bestämt mig för att strunta i taxi och gå hem men när en skum snubbe på cykel började prata med oss och göra karatesparkar och uppföra sig allmänt mysko så bestämde jag mig rätt snabbt att hoppa in i en taxi. Shit tänk om man skulle springa på en sådan när man går där ensam i mörkret. Iiiinte helt smart. 
I lördags var jag o maken ute o power walka runt Green Lake igen, och på kvällen gick jag hem till Zhanna och färgade hennes hår. Efteråt så gick vi och handlade vi lite plockmat och vin. Det blev en skön och avslappnat lördagkväll helt enkelt!
Jo just det innan jag slutar, jag bokade om min flygbiljett hem till Sverige i veckan. Hade världens problem att komma fram på telefon och få tala med en assistent. Till slut kom jag fram, bokade om biljetten, och efter mycket om och men, över telefon med assistentanten, så kom jag fram till den halvroliga insikten att jag bokat hemresan samma dag som min kära man fyller 30. Smart va. Undrar var vad jag tänkte egentligen, om jag ens tänkte alls. Haha, jaja bara boka om, ingen biggie. 
Här kommer lite bilder från helgen, bilderna är tagna från iphone så det är inte världens bästa bildkvalité.
I fredags med Z
Lördagkväll med god mat!
Vi hörs imorgon, önskar er en fin start på veckan!!

Lite bildisar;-)

Hoppas allt är bra med er!
Det lallar på som vanligt här i Seattle. Denna vecka har hittills inte visat sitt bästa väder. Jag frös ihjäl igår när jag vandrade ner mot biblan, jag fick jag veta att det hade snöat lite. Jag såg inget av det från där jag satt, men det luktade faktiskt lite snö i luften, om man nu kan säga så (?)
De sa på nyheterna tidigare att det ännu inte är dags för vår. Jaa så det är bara att ta på sig vinterjackan igen and put a smile on:-)
Här följer lite bilder från igår och i dag!
Satt och jobbade sent i går på "Uptown Espresso"  tillsammans med Frida


Utsikt från ett kontorsrum på konsulatet där vi satt och jobbade idag


Visserligen är det kallt just nu men vårtecken finns överallt:-) tog denna i dag när jag vandrade hemåt

Vi hörs snart, ha en trevlig onsdag!

kram på er

Helg och the Oscars

Hej och godmorgon!
Sitter och tittar på Oscarsgalan, måste ju passa på nu när man äntligen befinner sig i rätt tidszon. Hann med att titta lite på stjärnornas entré på röda mattan tidigare, och gjorde upptäckten att rött läppstift verkar vara the shit för våren och sommaren 2010. Inte för att jag tror jag kommer börja bära rött läppstift för det, eller man ska nog aldrig säga aldrig!
Helgen har bjudit på världens underbaraste vårväder, i går lördag var det fantastiskt. Ni vet den där första varma dagen på året när alla är utomhus och man blir uppfylld av vårkänslor? Ja precis så var det i lördags. Drog på mig klackisarna, solisarna, och for ner på stan. Hann med en lite fika med Zhanna och hennes kille. På kvällen hade jag en underbar dejt med maken, dinner and a movie. Vi åt mellanöstern mat i Belltown och såg sedan Shutter Island på bio. En bra film men en aningen för lång, det var lite jobbigt eftersom jag hade så himla ont i ryggen redan innan jag satt i biostolen i över 2 h. 
I fredags var på Happy Hour på ett ställe inne på Pacfic Place, ett Mall nere i downtown. Jag och Zhanna gjorde den roliga upptäckten att våran servitör var svensk från Jönköping. Det var lite kul eftersom han i övrig pratade perfekt amerikanska så vi hade aldrig kunnat gissa att han var svensk annars. Zhanna trodde att han drev när han sa att han var från Sverige men jag fick förklara för henne att killen snacka perfekt svenska. Haha, jaa dessa svenskar, jag tror det bor runt 6000 av dem här i Seattle. Är det inte roligt?
Jag och min voluntärskollega, Frida, har annars börjar smida lite planer på hur vi ska lägga upp arbetet med Sweden Week och konslatet. Vi har kommit en bit på vägen och på tisdag får vi äntligen börja sätta igång med arbetet. Ska bli så kul. 
Nu ska jag ta och kolla vidare på galan! Önskar er en fin måndag!!
Vi hörs snart vänner!!

Sedan jag kom till USA har...

  • min konsumtion av Sushi skyrocketed! Minst tre gånger i veckan, och det MÅSTE vara rullande band Sushi
  • Happy Hour har blivit ett begrepp att planera fredagen kring; vilket ställe har bäst Happy Hour? tell me and I will be there!
  • jag börjat säga väldigt mycket "dude" och "seriously" och " I am so Exciiiiited" ;-)
  • fortfarande inte lärt mig att dricksa ordentligt, och stör mig på att man måste ge minst 15% av notan VARJE GÅNG man går ut och käkar gaaahhh!!
  • tycker det är väldigt viktigt att ett kafé erbjuder gratis WiFi för då kan man sitta där, dricka massa kaffe, och surfa på Mac:en
  • jag utvecklat ett starkt kärleksband till min Iphone; jag kollar uppdateringar hela tiden: medan jag står och väntar på grönljus, under lunchdejten under fika pausen, ja hela tiden.
  • går omkring och känner mig lite mallig över att jag är här och slipper vintern och kylan därhemma (sorry) haha. 
  • jag börjat prata väldigt mycket, om allt, eller inget, hela tiden...hmm måste vara kaffet:-)
  • börjat äta massa med Almond M&Ms 
  • slutat att gå in i klädaffärer, eller jo vänta, den enda affären jag går in i är H&M, bäst och billigast by far.
Torsdag kväll i dag då och helgen är på ingång...
Jag vet inte vad jag har för planer men kanske blir det en runda till Scandinavian Cultural Center som ska ha en ABBA fest, med Happy Hour. Vi får se om jag pallrar mig dit imorgon.
Det har varit mycket Sverige i mitt liv de senaste dagarna. I går när jag gick hemifrån och hörde mannen på gatan prata engelska så hajjade jag till. Det var nästan som jag hade glömt att jag befann mig i USA. Som sagt det har varit mycket Sverige, och inte minst nu i och med mitt nya voluntärsjobb. 
Jag har i dag, tillsammans med min voluntärkollega, varit på möte med konsulatet. De presenterade en del projekt för oss och vi fick välja vilken vi hade mest intresse att jobba med. Jag och kollegan tyckte att allt lät superkul, så vi vill göra så mycket som det bara går. 
Det är så roligt att ha fått den här chansen, jag har väntat på den så länge att jag känner att det inte finns några hinder i min skalle. Inget skrämmer mig, allt känns som en utmaning som jag bara vill kasta mig över. Imorgon kickar vi igång, jag ock voluntärkollegan ska sitta och spåna lite idéer. Förhoppningsvis på ett Kafè med WiFI:-)
Dags att runda av friends, är sömnig, ska kolla på lite tv och sen blir det BED!
hörs snart! och trevlig helg på er:-)

Lite roliga saker som hänt...

Hej.. redan tisdag kväll och snart är det helg, tiden går ju så fort.. snart har jag varit här i fyra månader! Det känns som att jag varit här längre, det kan bero att det är så intensivt och att ingen dag här är den andra lik. Jag försöker förstå mig på stan, jobbmarknaden, människorna, mig själv.. ibland tänker jag inte alls och är bara lycklig över att vara här. Som sagt ingen dag är den andra lik. 
En sak jag verkligen har lärt mig är att det verkligen kan vända när man minst anar det. Helt plötsligt uppstår bara en chans som dyker upp ur ingenstans och man måste bara ta den. Detta hände mig förra veckan när jag var ute med den svenka tjejen som jobbar på konsulatet. Eftersom de är överbelastade så behöver de akut hjälp med vissa projekt som ska lanseras till maj månad då det veckolånga eventet Sweden Week äger rum här i Seattle. Jag var på intervju i måndags på konsulatet och jag ska börja jobba för dem imorgon (ideelt dock, volunteering) Detta är en dröm för mig och jag har varit så glad sedan i måndags:-)
Men... jobbsökandet går självklart vidare... Jag har nu fått tillbaka mitt resume som jag fick skrivet professionelt av en amerikan. Den är väldigt american, min engelska är ju inte på länga vägar på den nivån:-) Jag har inte skickat iväg den ännu utan jag satt och jobba med den idag, tog bort vissa delar och la till lite andra, så nu känns den mer som mig. Imorgon ska jag skicka i väg den till potentiella arbetsgivare. 
Annars ser det inte ut som det blir nån hemresa i mars, hade en biljett bokad till den 15 mars. Jag får nog lov att boka om den till lite senare i vår. Vill jättegärna komma hem snart och träffa alla, men jag har inget emot att vänta lite till, vädret är ju så skönt här:-))
Nä hörrni, ha en trevlig onsdag och vi hörs snart!

Vårtecken!

Det har varit underbart väder idag. Jag passade på att plåta lite när jag var ute på en powerwalk med maken tidigare. När vi var ute och gick så upptäckte jag alla dessa små vårtecken överallt.
Dessutom hade jag faktiskt min pappa i åtanke när jag tog bilderna. Han tyckte nämligen, över telefon i morse, att jag skulle sluta trakka honom med hur underbart vädret är här, att jag liksom gör det med flit, hehe. Så, pappa dessa bilder är för dig:-) 
Hoppas ni får en fin måndag. Själv ska jag snart kolla på lite TV, sedan blir det sängen och sova!!