hej hej

Åh det är snart fredag. Hur fort har veckan gått egentligen!? Jag tycker det ska bli skönt med helg men det dröjer ju inte länge innan man ska masa sig i väg till jobbet igen på måndag.
Just denna vecka har varit överdrivet stressig för min del, chefen är borta på långresa och alla andra som man kan fråga om hjälp är också ute och reser. Min chef sköter all kommunikation via mejl och det blir en hel del sånna per dag. Stressigt som fan, eftersom jag då får prestationsångest. Haha, ahh usch ja, det brukar alltid bli mycket bättre nästa morgon när man är "färsk" i huvet, då känns allt klarare och mer begripligt. Synd att vi liksom befinner oss på olika tidszoner. Jag som trodde det skulle bli en lugn vecka, oohh how i fooled myself!!
I morgon ska tydligen alla klä ut sig på jobbet utan moi. Jag fick frågan hela dan i dag vad jag ska klä ut mig till, men jag har ju inte ens ägnat hela den här klä-ut-sig-på-halloween-grejen någon tanke. För det första så är ju jag inte uppvuxen med Halloween så hela jippot väcker inga känslor inom mig alls. För det andra känns det skumt att klä ut sig inför ett gäng främlingar... ja ok, visserligen är de mina kollegor, och de är jävligt sköna personer, men ändå! Och på grund av allt detta så kommer jag känna mig jätte utanför imorgon:-( Men även om jag vill och borde hitta på något så finns det ingen motivation till det alls. 
Vi ska även ut och äta lunch tillsammans alla på kontoret på ett Thai ställe. Det ser jag mest fram mot, att få komma ut lite och liksom umgås med kollegorna lite off site. Vi hade en omröstning för ett par veckor sedan vad vi skulle göra, och då kom grillning upp på tal och knytkalas. Men grillning (i slutet på oktober!!!??) lät inte så lockande och de flesta är dessutom alldeles för överarbetade för att ens laga mat till ett knytkalas så de fick helt enkelt bli ett Thai ställe. Tydligen finns det en godsaffär i närheten av restaurangen som de flesta suktar efter att åka till. Det ska tydligen vara en bra godisaffär.
Sedan så kommer ju helgen och alla snackar om sina kostymer överallt och jag känner mig småstressad. Ungefär som att inte orka göra något på nyår (för det sällan blir roligt) men ändå känna att man nog bör styra upp iallafall något. Jaa kan ni gissa att jag längtar tills hela den här helg grejjen är över. Orkar verkligen inte engagera mig. Alls. 
Tänkte jag bjuder på lite bilder från lustiga huset:-)
Jag= päronhuve
Jag vid avsaknad av en panna
Cassandra (my niece) and I
Men Helena, Seriously!? 
Aj inte skjuta med slangbella!Hehe I leave you with that... God Natt!!

Sommarminne: San Fransisco

Jag bloggade inte i somras och missade därmed att dela med mig om vissa händelser som har kommit att bli underbara minnen. Som här t.ex. när maken och jag åkte till San Fransisco för att vara med på Roya och Akash bröllop den 10 juli i år. 
Vi bodde i Pleasanton, utanför San Fransisco, på ett hotell tillsammans med brudparet och övriga gäster. På dagarna innan festligheterna så passade vi på att åka in till San Fran för lite sightseeing. Vi hann även med att se Alcatraz (bilden ovan)
Elwood ville absolut hitta denna gata (se skyltarna) somtydligen är en ganska känd gata. Jag tror vi körde runt i över en timma för att hitta den. Hela stället var väldigt hippieaktigt inte direkt min grej men han var nöjd...
Det bästa av allt hittar man oftast när man letar efter något helt annat. Vi hamnade på denna väg när vi letade efter Golden Gate bron. Vi parkerade bilen och gick ut för att se....
...San Fran! såklart kan ingen bild i världen fånga hur vackert det var det uppe...
... blåste som f n gjorde det också!
När vi körde lite till hittade vi en beach, en riktig beach! Jag älskar nämligen att se ut över havet. Det var iskallt, superblåsigt, men helt underbart, jag fick även en massa sand i skorna.. precis som det ska vara!
Vi höll på att komma försent till bröllopet. Jag fick lov att fixa mig på 10 min (skämtar inte) och springa ner till bussen som var hyrd till alla gäster som bodde på hotellet. Mitt hår tog en massa tid att borsta pga. att blåst som hade trasslat till det under dagen. Fick inte ens till en bra make-up.. men men vi kom i tid iallafall!
Tillsammans med bruden!
... med brudparet och några av gästerna

Jag en Indier!?

Här i USA tror de flesta att jag kommer från Indien. Ja, ni läste rätt! Först trodde jag det var ett skämt men det är det tydligen inte. När jag pluggade i Seattle, hösten 2005, så hängde vi (svenskarna) på en del studentjippon som anordnades till alla utbytesstudenter. På dessa tillställningar fanns det en massa indiska killar som brukade fråga mig om jag var från Indien. Jag tyckte det var helknas, för att jag har aldrig haft någon som frågat mig det i Sverige. En gång på campus kom det fram en indisk kille och bjöd in mig till den indiska klubben på skolan. Då var jag helt enkelt tvungen att fråga honom om jag såg indisk ut. Jag frågade, är inte indier ganska mörkhyade? Han svarade då att inte de indier som kommer från Kashmir. 
I dag kom jag att tänka på hela Indien grejen igen. På jobbet har vi en avdelning som sysslar med översättningar av forskningsprojekt. Ibland så kommer det in frilansande översättare för möten in på kontoret. I dag kom det bl.a. en grupp Indier och på väg ut så hälsar en av dem på mig, hon går sedan ut genom dörren, men vänder och kommer tillbaka igen och frågar Are you from India? Haha så typiskt. 
Detta påminner mig också när jag var på bröllop i somras då min vän Roya gifte sig med sin Indiska kille. Hela hans familj var där och mamman i familjen tittade på mig hela kvällen med stora leendet. Sedan skulle hon ta på mitt hår och hon frågade även om jag hade en man i mitt liv. I guess she wanted to set me up! Hahaha ja det är roligt. I USA är jag Indier, och i Sverige trodde alla jag var Iranier. Men aldrig har någon gissat på att jag är Libanes.
The Godess of India; Aishwarya Rai, världens snyggaste kvinna!

Where the Hell is Matt?

Matt är en skön snubbe som fick den geniala idén att åka jorden runt och dansa sin egen "funny dance" med invånarna i det land han åkte till. Sammanlagt besökte han 42 länder. Det tog 14 månader att filma och sammanlagt så dansar han med över tusen personer. Denna  video har sätts av över 52 miljoner människor och jag tycker den är helt underbar. Jag blir glad av den, den får mig att vilja släppa alla måsten och bara resa runt och dansa jag med. Förresten, Matt Harding bor i Seattle! Seattle är också den sista staden han dansar runt i här nedan. 

Pretty eventful...

... min helg då!
Det är söndag, och imorgon är det tillbaka till allvaret igen. Jag har fått en massa uppgifter som jag ska slutföra under de två veckor som min chef kommer vara bortrest på olika konferenser i Europa.
Anyways, hoppas er helg varit bra. Jag har haft mycket på G hela dagarna så nu ska det faktiskt bli skönt att gå och lägga mig snart. I lördag hjälpte vi Kate att flytta till Kirkland. Vi hade jättetrevligt! Jag fick dock lämna tjejerna runt halv fem för att åka upp till sväföräldrarns där vi var bjudna på middag. Såklart efter middagen så måste vi stanna vid billighetsaffären WinCo och handla groceries. Klockan var runt 1 på natten när vi var åter hemma.
I dag var det housewife sysslor igen och sedan stack jag med tjejerna till shopping mall för lite häng. 
Tråkigt inlägg jag veeeet hehehe, lika bra att sluta innan tråkigheterna når nya nivåer:-))
Inspekterar pumporna inne på Target; köpte såklart ingen!
Tar en kortis kvällsfika inne på southcenter mall, här med Frida!
Denna shopingmall är stor och det är alltid en massa folk... mao jobbigt att ens vistas här under normala omständigheter... men inte när vi var där. Det var kväll, strax innan stängning, superskönt!
Vi hörs snart igen!

I Love Our View!

Augusti 2010
September 2010
Jag tog den här bilden kl 7 på morgonen då himlen var klar och månen lyste .. en vacker morgon!
En lördagmorgon i oktober - allt var inbäddat i en tjock dimma...
I oktober runt 20-21 på kvällen, jag önskar min kamera kunde fånga de vackra färgerna på himlen när solen går ner..
En kylig kväll, syns det? Jag tycker solnedgången verkar "kall"på något sätt....
Ännu en helgmorgon i dimma...
En regning helg för ett par helger sedan...

Halloween

Jag vet inte hur poppis Halloween är i Sverige men här är det jättestort! Jag gillar stämningen kring Halloween, men jag har aldrig har varit mycket till för att klä ut mig. 
Mitt allra första Halloween firande var då jag bodde i Seattle som student. Jag minns att jag ville klä ut mig till Miss Universum, för det var lätt och praktiskt, men istället slutade med att jag var en sexig djävul. Så orginellt eller hur!
Under Halloween helgen så är det flera fester på gång och oftast brukar man besöka olika fester under hela helgen, och det är verkligen jättekul att se vad folk har klätt ut sig till. Detta år har maken och jag ingen direkt plan om vad vi ska göra. Vi har snackat lite löst om att åka på en weekendresa till Vancouver, Kanada, men vi får se hur det blir med det. Det skulle inte förvåna mig om vi hamnar på någon fest någonstans iallafall. 
Så här ser det ut i de flesta Amerikanska hus som man åker förbi vid den här tiden på året. Det är verkligen kul att folk orkar lägga ner både tid och pengar för att pynta. 

Pumpor är ju såklart jättepoppis så här års. Pumporna kommer stanna kvar nu hela hösten ut, även efter Halloween. Nästa månad firas det Thanksgiving och då så äter man bl.a. Pumpapaj. Och på Starbucks så har de börjat servera Pumpkin Spice Latte. Och bakverk och annat gott smakar också mest pumpa just nu.
Affärerna svämmar dessutom över av godis och allt går att köpa storpack. 
På jobbet pratas det om tänkabara outfits eller vem som man kan gå utklädd som. Min kollega berättade att hon funderar på att klä ut sig till en av tjejerna i Jersey Shore. Jag tycker det är en fantastisk idé. Haha tänk att gå klädd som lilla Snooki med en vit plastknippa i håret och ett par oversize tofflor i rosa eller...

..gå som Jwoww och hennes rosa örhängen.
Har ni några planer för Halloween?


So, the story goes...

So, då är det snart helg igen och jag somnade på soffan nyss. Så blir det när man tar en lång varm dusch och tror att man ska orka hålla sig vaken hela kvällen!! Hehe
Igår var jag ute med tjejerna på en Mexicansk restaurang nere i stan och jag kom hem sent och det blev att sova på en gång, därav inget bloggande. Men vi hade en rolig kväll ute igår iallafall. Det hände en grej som var väldigt random och som var ganska rolig. Vi åkte upp för rulltrapporna för att ta oss till restaurangen. Kate jag och Frida står så vi blockerar vägen för de som stor bakom oss. Så jag rycker lite i Kate:s jacka och gör henne uppmärksam på att flytta sig lite åt ena sidan. Kate säger då något om Stockholm varpå tjejen som står precis bakom oss hoppar till och bara Är ni också från Stockholm!? på svenska givetvis. Haha så himla random att bara springa på en annan svensk sådär mitt i rulltrappan. Det visade sig att hon jobbade här som Au Pair. Eftersom vi stod och pratade intensivt mitt emellan två våningar så det slutade med att hon följde med oss till restaurangen där vi skulle äta och vi fick en chans att prata lite mer. Så kul när sådan händer. Verkligen. 
 
Frida, jag pch Kate taget på Twist i helgen. Notera hur jag håller i glaset hehe...

Ana Gina och Khadidja

Jag tycker att Ana Ginas sketcher med Khadidja och Bettan är klockrena! Jag älskar Khadidja hon är helt galen och jag kan inte hålla mig för skratt i detta klipp när hon sjunger ja må hon leva för Bettan.
Detta måste ses!
Besök hennes blogg r om ni inte redan gjort det och kolla in fler videos

Surprise B-day!

Nu har jag kommit hem, käkat och diskat så nu är det väl ändå dags för lite bloggande!
Jag har haft en rolig helg men nu är ju veckan i full gång igen och det har ju sin charm det med. Men nu över till helgen, eller snarare lördagen för då fyllde min vän Frida år och vi överraskade henne på kvällen. Frida trodde nämligen att hon skulle ut och äta middag med sin mamma, svärmor, och hennes man Tobbe. Det hon inte visste var att Tobbe hade ordnat så att alla hennes vänner satt till bords i restaurangen, så när hon klev in på restaurangen så blev hon ju minst sagt lite chockad. Haha, gud ja det var riktigt roligt! Det här med överraskningsfester är riktigt kul.
Vi åt middag på ett ställe som ligger vid vattnet i downtown - The Seafood Grill. Efter maten så hängde vi lite i restaurangbaren och drack drinkar. Vi fortsatte kvällen på Twist, en nattklubb i Belltown. All in all var det en super duper kväll!
Jag på middan
Haha älskar när man tar kort och ingen tittar...
Kate, Fridas mamma på besök från Sverige, Frida, Tobbe, och maken min.

Vårt nya soffbord!

Vi fick äntligen hem nya soffbordet i dag och jag är mycket nöjd! Den är fin och jag har stora planer för hur den ska smyckas. Det får nog bli en liten tripp till IKEA i helgen. 
Min inspiration till  bordet hämtade jag från tidningen Pottery Barn. Jag gillade egentligen hela stilen på vardagsrummet då den är väldigt romantisk. På lördag tänkte jag åka och köpa en liknande ljustake (heter den så?) som ni ser på bilden. Har för mig att IKEA kan ha sådana liknande. 
Detta är bordet som vi har köpt 
Visst är den praktisk? Min man har ju problemet att han gillar att lägga alla sina saker på soffbordet och jag hatar när det ligger grejer i vägen som t.ex. dator, datorsladd, mobilsladd, papper, tidning, böcker och 102 fjärrkontroller typ... nu är det slut med allt sånt då vi både kan ha dem nära till hands med ändå gömda.
Bröllopsvideon får också plats hehe

Imorgon är det äntligen fredag och jag har inga direkta planer för helgen förutom att shoppa på IKEA och fira en en god vän som fyller år. Vi hörs igen på Måndag!!

World Clock

Jag är väldigt intresserad av allt att titta på jordglober, att leta upp tider runt om i världen, och att titta på flygplan som är på väg att landa. Jag vet inte riktigt vad det är som fascinerar mig med allt detta men det känns för mig så häftigt och så larger than life på något sätt. Svårt att förklara. Jag bor ganska nära flygplatsen och ser massivis med plan som är på inflygning. I dag när vi körde på motorvägen så såg jag ett passagerarplan som flög väldigt lågt (på väg att landa) och i en rasande fart. Det var verkligen häftigt att vara så nära planet. 
Dessutom kan jag stirra mig blind på kartor och leta upp små öar mitt i ingenstans. Jag tycker om att kolla avstånd mellan olika lände. Mest är jag nog fascinerad av Australien och Nya Zeeland. Just för att de ligger så långt bort. Tycker det är helt sjukt att det kan ta upp emot 24h att flyga dit (från t.ex. Sverige).
På min Iphone finns det en funktion där man kan ha koll på världens klockslag. Mycket uppskattat hos mig. 
Just nu är klockan 07:20 i Sverige (Torsdag) och tiden just nu på andra platser är:
Seattle: 22:20 (Onsdag)
Bangkok: 12:20 (Torsdag)
Honolulu: 19:20 (Onsdag)
Auckland: 18:21 (Torsdag)
Sydney: 16:21 (Torsdag)
Mao innebär det att det är 23h mellan Nya Zeeland och Hawaii och 9h mellan Sverige och Seattle. 
Nu lämnar vi geografilektionen. Hoppas ni har haft en bra vecka hittils. Jag är mitt inne i vardagssörjan där inte så mycket speciellt händer, förutom jobb, och sen hem, osv. Men jag klagar inte, jag trivs på jobbet och väljer det 100 ggr framför att gå arbetslös och tråka. 
I dag fick vi dessutom vårt nya soffbord till vardagsrummet som vi beställde för ett tag sen. Vi var och betalade den i dag men får ta hem den imorgon. 
Nä mina vänner nu ska jag gå och sova, det är redan past bedtime för mig.
Godnatt!! och Godmorgon för er!! vi hörs snart igen.

Min busschafför är en tomte!

Jag måste bara dela med mig av denna busschafför som kör den sista sträckan till jobbet han är en karaktär i sig själv. Och störig som f n dessutom då han låter oss stå ute och frysa medan han promenerar runt på busshållsplatsen. Låt mig förklara: Min busschaffis, han har långt yvigt vitt hår och dracula tänder. Han bär alltid shorts oberoende av väderlek. 
Innan bussen ska avgå (ca 10 min innan) så kliver han ut ur bussen, och tar sig en promenad. Så istället för att få vänta i en varm buss så får vi stå och frysa utanför (och det är ganska kallt på morgonen nu förtiden). Och sedan när han kommer tillbaka så brukar han forma händerna till en tuta och skrika i den "All Man Onboard". Jag vet inte om han försöker vara rolig, men det funkar ju inte så bra direkt så där tidigt på morgonen.
Nu har han iallfall gått och blivit "tjenis" med mig helt plötsligt också. Han frågade mig häromveckan om jag gick i skolan i närheten av där jag klev av (ehhh skolan, hmm ser jag ut som en gymnasiestudent helt plötsligt?) Och idag sken han upp som en sol när han såg mig, och typ HEEEEEJ. Ja vad ska man säga, trots att han stör mig med sina promenader och allt så är han lite svår att tycka illa om, den lilla tomten (han får mig faktiskt att tänka på tomte när jag ser han).
Imorgon ska jag tack och lov få skjus till jobbet av min kollega. Hon brukar plocka upp mig ibland då vi bor nära varandra. Då slipper jag alla dessa skumma busshistorer (det finns fler av dem tro mig).
Alternativet vore ju också att ta körkort. Det är ju faktiskt en grej som jag har lovar mig själv att börja ta tag i innan året når till ända.
Jag skulle inte ha något emot att åka denna buss varje morgon!

Måndag

Hej! Hur har helgen varit för er? Bra hoppas jag!
Jag fick lov att jobba över idag igen så jag var hemma runt sju, dessa måndagar alltså! Jag fick en uppgift att fixa till min chef i dag, jag skulle sammanställa en pärm med viktig information rörande ett forskningsprojekt. Det tog verkligen HELA dan att fixa den och jag blev inte ens klar. Inget svårt alls men allt är så detaljorienterat och tar hundra år känns det som. Min chef tyckte dock jag hade gjort ett bra jobb och att jag kan fixa det sista imorgon. Bra, men jag har ju typ magsår nu:-)
Anyway, helgen har rusat förbi som vanligt. Jag kan lova att det regnade och regnade och regnade. Först var det lite mysig att sitta hemma med mysbyxor men när jag skulle ut på lördagskvällen så kändes allt så himla oglammigt. Jag hade lockat håret, ville ta på mig klackar, ja you get the point, glamma upp mig. Det gick ju inte så bra då det fullkomligt öste ner. Så det fick bli upp med håret i en tofs (måste ju skydda lockarna) hehe, och efter mycket tvekande så drog jag på mig plattisarna (converse) mao. inte sp lördagsglammig. När jag väl var framme i stan så kände jag inte ens igen Kate (som jag skulle ut och äta med) hon såg ut som en seglare ute på havet, med värsta regnjackan och huva på det. Vi stod och garva lite över hur vi såg ut och jag ville så gärna ta en bild och visa er men jag vill inte riskera att dränka kameran. 
Vi gick iallafall till ett ställe som heter Dragon Fish och ligger i downtown. Jag ska göra en resto review från det stället någon dag. Tog lite bilder på maten men det känns en aningen konstigt att sitta o fota varje rätt man får ut hehe. Vi åt lite asiatisk plockis och det var gott. Efteråt gick vi till ett ställe inne i ett shopping mall och tog en drink. Jag tog en Sangria, jättegott, men som vanligt när jag bara tar "en drink" så slutar det med att jag ser trippel, blir sömning, och längtar bara till sängen. Stackars Kate, jag fick be om ursäkt för att jag höll på och somna under kvällen. Näää jag får helt enkelt ta en tupplur innan jag går ut nästa gång:-)
I söndags var det tråkigt och regnigt också och jag var hemmafru hela dagen, fixa o dona hemma. The real housewife of Seattle (minus the money då:-)
Söta vännen Kate på Dragon Fish


Den "fina" utsikten från vårt fönster - ja ni ser ju hur det regnar, helt grått och Seattle-aktigt väder. Jag antar att det är dags att vänja sig vid det här vädret, för att the rain season is here!


... På en klar dag brukar det istället se ut så här! Ohhh sommar, och tidigt höst come back please!!!!


En snabbis

Hello friends,
Jag kom precis hem från en liten dejt med tjejerna (Kate och Frida). Vi har inte hunnit ses på ett tag så det blev middag och en massa snack. Efter middagen blev den en långfika på Starbucks. Tanken var att vi skulle komma i väg och se Eat Pray Love filmen, men som vanligt så blev det inget av det. Filmen hade premiär redan innan jag åkte till Sverige och det har redan hunnit gå nästan 2 månader och vi har fortfarande inte kommit väg!!! Jag tror vi helt enkelt får skippa bio planen och se filmen när den kommer ut på DVD. 
Frida och jag sprang in på Sveriges Konsulat en sväng för att hämta upp Kate som jobbar där. Jag jobbade ideellt där tidigare i år med Sweden Week. 
Det bästa med Konsulatets kontor är helt klart utsikten. Tyvärr så kommer hela verksamheten att flytta till nya kontor i Kirkland, utanför Seattle, i slutet på månaden.


Åh jag var bara tvungen att fota det här i morse. Detta mina vänner var nämligen en del av min frukost idag! Ja jag älskar mitt jobb, det är alltid en massa fantastiska "överraskningar" när man kommer in i köket på morgonen. Denna gång hade en kollega, som är tysk, precis kommit hem från Tyskland och tagit med sig en massa godis. Love it!
Nä hörni nu måste jag gå och sova om jag ska orka mig upp imorgon!

Happy Friday förresten!

Jag tipsar!

Jag läste, innan jag åkte hem från Sverige, att Keeping up with the Kardashians ska börja sändas i Sverige. Jag gillarna detta program och systrarna Kardashian (Kim, Khloe, och Kourtney). Programmet är en given favorit hemma hos mig kl 22 på söndagar. Så se den om ni får en chans!
Programmet kretsar egentligen kring familjen Kardashian (med mest fokus på systrarna) och deras smått kaotiska tillvaro. Det roliga är att de inte är rädda att bjuda på sig själva, vilket gör programmet sevärt. 
Kim är enligt mig en riktig skönhet. Hon fyller 30 denna månad och har rötter från Armenien. Mest känd blev hon då en sexvideo mellan henne och dåvarande pojkvännen Ray J läckte. I dag verkar det mesta glömt och hon är en riktig framgångsrik businesswoman. 
Systrarna Khloe och Kourtney fick utöver Keeping Up with the K också egen show som utspelar sig i Miami. Där får vi får följa med när de öppnar en nya klädbutik (D.A.S.H). 
Förra året gifte sig Khloe med LA Lakers basketspelare Lamar, som hon vid tillfället kännt i endast tre veckor. Bröllopet sändes i TV och blev en tittarsucceé (och de är fortfarande gifta). I programmet får vi även följa Kourtney (den gravida) och hennes problematiska relation med pojkvännen Scott.

Resto review

Hej! Hur mår ni? 
Jag har haft en bra dag idag, dock har jag varit väldigt rastlös, jag har knappt kunnat sitta still alls idag. 
Efter att jag kom hem från jobbet så gick jag och maken ut för att äta middag. Under middagen så fick jag idén att börja berätta för er om den maten som serveras här. Då jag bor i en stad, där människor från alla världens hörn flyttat in, så hittar man här en stor variation av mat från olika kulturer. Jag tänkte att jag tar med mig kameran (iPhone, så ni får ursäkta den dåliga bildkvalitèn) och dokumenterar allt. På så sätt vet ni också vad ni ska beställa om ni någonsin tar er över Atlanten någon dag, hehe:-) 
Jag tänkte att jag börjar med dagens restaurangsbesök som serverar en maträtt som är en klar favorit hos mig och maken - den Vietnamesiska nudelsoppan PHO. 
Då vi bor nära Broadway så har vi två bra Pho restauranger på gångavstånd. Jag och maken har testat både ställena. Restaurangen vi var på idag heter Pho Cyclo Café och serverar inte bara nudelsoppa utan även en massa annat från det Vietnamesiska köket. Nedan följer en liten review.
Pho Cyclo Café på Broadway


Efter att vi har beställt så brukar personalen alltid bjuda på en kanna té. Det är olika beroende på vilken restaurang man går till. Vissa bjuder på en dessert, andra på inget alls osv. Även om inte teét smakar så mycket är det ändå lite roligt att få något varmt att smutta på innan maten serveras.


Min absoluta favorit är dessa Egg Rolls. Jag och maken brukar beställa in dem som förrätt och dela på dem. Egg Rolls är friterade och består av kött och grönsaker. 


Detta är nudelsoppan, och den består av antigen kött eller kyckling och risnudlar. Rätten serveras tillsammans med ett fat med olika typer av grönsaker som man blandar ut med soppan. Som avslutning så kan krydda till den lite extra med het sås. 


Fatet med grönsaker kommer oftast separat och innehåller böngroddar, lime, mynta och grönpeppar mm. Soppan äter man sedan med både sked och pinnar. Hoppas ni gillade min review! Berätta gärna om det är något speciellt ni vill att jag ska skriva om härifrån så fixar vi det.

Ha d gött!

this is bad.. very bad

Det var visst någon som ville vara frikostig på jobbet idag. Inte så kul för mig, jag smällde i mig en och en halv munk. Gott var det iallafall, även om jag hade dåligt samvete efteråt och skämdes som en hund över att ha käkat dessa munkar till frukost. Jag antar att det är ännu ett steg i rätt riktning mot min att bli en riktig Amris!!
Vi hörs imorgon vänner, jag fick lov att jobba över i dag och kom inte hem förrens lite efter sju. Nu blir det lite mys i nya soffan och TV.

couch shopping

Den här helgen har gått åt att soffhandla, soff cruisa, soff leta, ja vi var helt tvunga att hitta en soffa - pronto!
Vi flyttade in tillsammans i en jätteliten lägenhet i november förra året. Vi bodde i Belltown, och lägenheten låg med andra ord väldigt centralt. För mig som var nyinflyttad och allmänt vilse i både själen och mentalt var det guld värt att bo så nära stan. Jag fick en chans att lära känna staden på mina egna villkor, samt att någonstans på vägen hitta min egen plats i Seattle och bygga upp en mindre vilsen och orolig person, som jag var då jag kom hit förra året.
Det jag vill komma fram till är att när man är helt ny och allt omkring en ter sig som skrämmande och annorlunda så är det sista man vill tänka på att möblera sin lägenhet. Så vi levde med Elwoods gamla möbler från hans tid som ungkarl. Jag vågade knappt bjuda hem någon för jag var inte så "stolt" att visa upp det vi hade direkt. 
Ända sedan vi flyttade har vi verkligen sätt fram mot att börja möblera om lägenheten. Vi har dock fått skjuta upp på det då jag åkte hem till Sverige och lite andra grejjer som kommit i vägen, som nytt jobb osv. Men i går åkte vi iallafall och soffhandlade och vi fick med oss en soffa hem efter att vi (jag skämtar inte) varit inne i mer än 15 möbelaffärer. Typiskt nog hittade vi den i den sista affären vi besökte.
Det vi hade tänkt oss när vi åkte var att köpa något i en mer modern stil med en chez long (stavning??). Och vi hittade en jättefin sådan, som butiksägaren kallade för Ice Mocca, he he ja alltså om färgen. Vi stod och titta på den länge och kände att ja den ska vi nog ha. Tanten som jobbar som säljare pratade dock för mycket säljsnack och sånt gillar inte jag. Jag sa att vi funderar på om färgen verkligen komma passa in i vår lägenhet med tanke på de färger vi har, då ger hon oss rådet att vi kan måla om vår vägg??!!!! ehhh que? måla, ska JAG måla? Jag orkar knappt koka pasta till middag, ska jag åka till en affär och hitta en färg och måla för att deras soffa ska passa in i min lägenhet. Ja hon pratade på och vi sa att vi skulle återkomma. Vilket vi också skulle göra. Vi ville ju ha den där Ice Mocca soffan.
Men iallfall, den sista affären vi besökte hade vi hjälp av ryska Igor, en skittrevlig säljare. Han gjorde ett bra jobb och vi hittade en två delad soffa, mysig, och superskön att sitta i. Vi bästämde oss för att slå till på den. 
I dag åkte maken och hämtade soffan och jag fick panik när jag såg den, tyckte den såg ful och blev panikslagen som vanligt haha. Jag var tvungen att ringa mina föräldrar och visa upp soffan på Skype men de fatta inte varför jag inte tyckte om den. Ja nu efterhand vet jag inte heller vad jag sysslade med. Det har det gått flera timmar sen vi fick hem soffan och jag känner mig nöjd nu. Vad vore livet utan panik över allt litet och stort, eller hur;-)
Jag väntar med att visa er bilder, tänkte göra det så fort vi är klara med hela inredningen. Jag tänkte bjuda er på lite bilder från vår 6 h shoopingtur i går, vi såg faktiskt en hel del roligt också.
Dessa fåtöljer är jättepoppis i Amerikanska hem. Själv tycker jag den här möbeln är skitful. Praktisk är den nog, man kan lägga sin läsk i läskbehållaren på fåtöljen, sedan trycka på fjärrkontrollen och bli en couch potato. Var bara tvungen att ta bild på den för att visa er. Är den poppis i Sverige med? Har inte sätt någon som har en sån hemma men vem vet?
Hittade värsta Ali Baba sängen.. 
... med tillhörande Ali Baba toalett bord:-)
Jag sprang även in på min favoritaffär Bed Bath and Beyond och köpte lite handdukar från DKNY. Jag samlar på hela deras sortiment till badrummet just nu, men man får köpa lite i taget. Det är dyrt. Men handdukarna är så sköna och mjuka. 
Nu ska jag gå och fixa lite till imorgon. Vi hörs senare!!

heeej

Oh måste be om ursäkt för dålig uppdatering men internet har varit struligt. Dessutom har jag gått och lagt mig kl kvart i nio nu två dagar i rad. Jag är helt slut på kvällarna. I dag känner jag mig mycket piggare.
Jobbet går bra och jag känner att jag har lärt mig mycket den här veckan som gått. Min chef, hon kom till slut tillbaka från sin lilla Europa turné i tisdags. Vid lunch droppade hon in på kontoret och dagen slutade med att jag satt och samtalade med henne om kommande arbetsuppgifter i 4 och en halv timme!! Jag fick en del uppgifter hon ville att jag skulle ta tag i medans hon var borta (hon åkte i väg i dag igen på ännu en resa). Jag blev så himla nervös för att jag inte skulle fatta något så jag somnade jättetidigt den kvällen och vägrade ägna en enda liten tanke åt morgondagens kommande arbetsuppgifter. När jag kom till jobbet i går så var jag så spänd att mitt huvud värkte, inte ens ett par koppar kaffe hjälpte. Det är vid sådana tidpunkter jag inser att jag måste ta och chilla ner lite. Jag kan verkligen stressa upp mig för småsaker. Jag behövde självklart inte göra det eftersom det gick bra att utföra uppgifterna som jag fick av henne ändå!
Det jobbigaste med det här jobbet, just nu iallafall, är helt klart terminologin som används hela tiden och som jag inte är bekant med alls. Det är mycket medicinska termer, forskningstermer, hur man lägger upp en korrekt forskningsrapport osv. Jag får lov att lyssna extra noga och googla alla nya ord. Men som man brukar säga; skam den som ger sig:-)
Imorgon är det fredag och till helgen har vi planer på att inhandla en ny soffa. Jag hoppas vi kan köpa ett soffbord och middagsbord att ha i vardagsrummet med. Jag är himla sugen på att bjuda hem vänner på middagar:-)
Usch, ahhh näää nu ska jag sluta babba... lovar o vara lite piggare till nästa gång:-))
Ha en trevlig fredag, eller som man säger här i USA: Happy Friday!