Lite Shopping

I dag är jag så in i döden trött och grining, och för ingen anledning alls dessutom. Allt är bra och så... men jag tror att det är onda veckan som är på ingång. 
Jag hade svårt att orka ta mig upp ur sängen imorse. Jobbet var dessutom lite segt eftersom min chef fortfarande är i Europa (shit jag börjar låta som en Amerikan nu som inte kan referera till vilket land hon är i Europa utan säger bara att hon är i Europa). Iallafall hon kommer in en snabbis imorgon innan hon beger sig iväg på fler resor denna vecka. Nästa vecka hoppas jag det blir stabilare då hon inte ska i väg på några resor. Jag jobbar åt henne som hennes assistent så att jag är ju beroende av att ha henne där så jag ständigt får lära mig nya saker och ha uppgifter att göra. Som sagt det var lite segt i dag o det blev inte bättre av att det var skummis väder utomhus när det var dags att åka hem. Kvavt och varmt, som åska i luften.. jag kan lova att jag hade huvudvärk när jag kom hem. 
Nu lämnar vi det, jag tänkte nämligen visa lite shoppingfynd jag hittade i går när jag var på stan och spenderade en massa dollar:-)
Jag mötte upp med Kate, som också var sugen på lite shopping. Tillsammans gick vi till ett ställe som heter Nordstrom Rack. Nordstrom är annars en department store mycket likt NK i Stockholm. De har en himla massa fina plagg, smycken, skor, och dyyyyra väskor. Så fort vissa av dessa kläder, och dyl. inte längre är i säsong så skickar de över dem till "Racken" som vi kallar den för. Där kan man alltså göra mycket shyssta fynd på designer kläder, skor, och annat för 30-60% procent mindre än orginalpriset. Så vi kan lungt säga att VI GILLAR RACKEN!!
Vi gick runt lite där och det slutade med att jag köpte mig ett linne med en fin blomma på. Den tänkte jag ha på jobbet under en kofta. Jag tänker inte visa er någon bild på den, ni får helt enkelt låta fantasin flöda:-)
Vi gick vidare mot Aldo, som är min absoluta favorit när det gäller skoaffärer. Jag tycker de har ett shysst utbud av snygga skor med lite twist i. Jag gillar inte den klassiska stilen utan vill gärna ha lite sporty-chic. Så jag hittade mitt par och blev så nöjd. 
Innan vi åkte hem så slank jag in på Victorias Secret för att köpa Body Splash och Body Butter i min favorit doft "Pure Seduction". Jag är annars inget stort fan av Victorias Secret, ja visst de har fina underkläder men jag har aldrig köpt något där förutom mina Body Splash. Förresten de är verkligen väldigt populära att ha med sig som present till folk i Sverige. Jag hade med mig flera stycker flaskor hem när jag var där sist. 
Anyway... nu ska jag sluta babbla och visa er lite bilder från min shopping yesterday.
På Racken passade jag på att köpa lite rengöringstvål och sådana där tvättlappar. Tycker de var ett helt shysst pris på dem med, runt 35 kr styck. Jag köpte även det där linnet jag berätta om och strumpor med rosor på. Very cute!
My shoes, I love them! Förresten om ni är sugna på att besöka Aldo så kan jag informera om att det finns en Aldo i Köpenhamn. Svindyrt dock, eftersom allt är dyrt i Köpenhamn.
Vicotrias Secret, Body Butter and Splash i favvo doften
Jag lämnar er med en bild tagen i skrivandets stund från vårt vardagsrumsfönster.
Kram på er!

A trip to the Fair

Hej alla,
Hur har helgen varit? Bra hoppas jag!
Jag har haft en ganska eventful weekend och helgen har bokstavligt flugit förbi. I fredags träffade jag upp med Kate efter jobbet och vi gick till favvo haket Palomino där vi även senare möte upp med några andra vänner. Jag var dock tvungen att gå hem tidigt för att jag och maken skulle vara barnvakt fredagkväll/lördag åt hans brorsdotter Cassandra. Det var bestämt att vi skulle ta med henne till the Puyallup Fair. Detta är ett årligt event som är som en slags marknad där man kan smaka på olika sorters mat, klappa djur, och åka karuseller, eller lyssna på utställare.
Vi åkte dit runt elva på morgonen, resan dit tog runt en timma. När vi väl kom fram var det skitvarmt. Jag hade Converse skor på mig vilket var alldeles för varmt. Dessutom var det köer precis överallt, och varmt, varmt, varmt. Dessutom var jag på pisshumör eftersom jag verkligen inte kan hitta något som är roligt med att åka på sådana här tillställningar. Jag åker inte karusell, för då mår jag illa. Jag tycker inte det är roligt att klappa djuren, för att de luktar och är smutsiga. Och jag vill inte testa en massa exotisk mat för att det är en 30 km lång kö vid alla matställen. Hehe, visst låter det som jag hade the time of my life:-)
Nä men det var ganska trevligt nu när jag ser tillbaka på det, men jag åker nog inte nästa år. Det räckte med en gång för mig. Men vi gjorde det för lill tjejens skull så det är ju inte direkt så att maken och jag hade planerat en helgutflykt dit direkt om vi varit ensamma. 
Det roligaste på The Fair var iallafall att jag sprang på en man som satt bredvid mig på flyget över hit från Sverige. Han var där med sin fru och son. Vilken liten värld man lever i, eller hur?
En grej som berörde mig väldigt mycket på the Fair var att polisen hade en utställning kring att skicka SMS och bilkörning. De hade bl.a. ställt ut ett bilvrak som en 19-årig tjej hade omkommit i tidigare i år. Det var en massa bilder på henne samt en bild med henne och bilen. Sedan ser man just den bilen helt demolerad. Helt sjukt. Jag har alltid varit emot att man skickar SMS i bilen. Jag brukar alltid skälla på maken när vi är ute och kör och han halar fram mobilen och ska börjar skicka meddelanden. 
Efter The Fair åkte vi hela 2 timmar tillbaka till Seattle och sedan hem till svärföäldrarna för att lämna av Cassandra. Vi stannade hos svärisarna en stund in på kvällen. På väg hem stannade vi vid Winco (billighetsaffär) där vi handlade massor med mat. Kom hem runt halv tolv och bestämde oss för att avsluta lördagen med en film. Det blir Terror on Elm Street. Mycket bra, jag rekommenderar!
Nu kommer lite bilder från lördagen.
Jag hade kunnat tänka mig åka Pariserhjulet men jag ville VERKLIGEN inte stå i den 30 km långa kön. 
Folk överallt och varmt varmt varmt...
 
Cassandra och jag inne bland alla får och getter. Jag är genomslut och varm.
Jag försöker alltid fånga en bra bild på Mount Rainer men jag har aldrig lyckats. Men i lördags, på väg hem, så fick jag till det. Jag blev faktiskt jättenöjd med bilden på berget.
Äntligen hemma. Finns inget bättre än att komma tillbaka hem efter att man varit ute i vischan;-) Visst är det mysigt att komma i väg ibland men efter ett par timmar börjar det klia i hela kroppen, efter storstan och pulsen.

Nä mina vänner, nu ska jag ta och kolla lite på TV innan det är dags för mig att sova. Vi hörs imorgon!

En promme in my hoods!

Hej! Haha jag skulle sätta mig och skriva ett inlägg igår men då funkade inte internet helt plötsigt... tyypiskt
Hoppas allt är väl med er! Ja har det bara bra här. Jobbet rullar på, jag tar en dag i taget, mycket är nytt och min hjärna får black out några gånger per dag. Men samtidigt så är det ju nytt så jag får påminna mig själv att ta det lugnt och inte stressa upp mig. Jag har en vana att göra det och jag vill förstå allt på en gång. Pretty impossible när jag aldrig har jobbat med forskning inom hälsa förut. Jaja det löser sig nog, en dag i taget var det...
Jag var ute och fotade i söndags när jag gick till stan. Jag tänkte jag skulle visa er den vägen jag tar samt var jag bor. Jag hoppas komma in med ett inlägg där ni får se hur lägenheten ser ut inifrån men det får dröja lite tills vi är helt klara med inredningen.
Utanför vår lägenhet på Capitol Hill... står och posar lite:-)
Här är grinden som leder till vår port; ser ni den lilla filuren bakom grinden? mmmm det är min make;-)

Detta är gatan som leder till vår lägenhet. Nu lämnar vi och promenerar mot downtown!

Jaaa och helt randomly kan man köpa tidningen mitt på gatan:-) Jag brukar inte läsa tidningen här utan håller mig till gamla vanor, uppdatera mig på de svenska nyheterna. Jag brukar lova mig själv att börja läsa tidningen här men jag är helt enkelt inte intresserad av lokala nyheter, I know bad! Amerikanska fotbollsäsongen är igång igen och den lilla blå örnen längst ner är symbolen för Seattle Seahawks, stadens eget fotbollslag.

Här lämnar vi vår gata "Bellevue Ave" för att gå den sista biten in mot stan.

..och så över en bro. Den här motorvägen går precis utanför vår lägenhet, detta innebär att det är väldigt högljutt om man öppnar fönstret. Dessutom så är den trafikerad precis jämt, natt som dag. Det är väl det som är minus med att bo där vi bor.
Nu går vi av bron och kommer ut på denna gata; här ser vi en busshållsplats, precis vid stan

O så var vi framme, bara vägen ner och så är vi nere i downtown.


Ok hoppas ni orkade att hänga med hela vägen:-))

Nu ska jag kolla på lite TV innan jag for lov att gå och sova, imorn är det en ny jobbdag igen.. och det är så skönt att ha något att göra på dagarna igen:-))

vi hörs!

tröttis

Hej på er,
Shit vad trött jag är. Jag satte mig precis ner på soffan och kl är strax över halv nio på kvällen. Dagen var verkligen lång i dag. Jag var framme runt kl 9 på morgonen och då fick jag sitta med min chef. Jag kommer jobba som VD assistent och denna tjänst är helt ny. Detta är pga. företaget har fått en massa nya forskningsuppdrag på senaste tiden vilket har lätt till att min chef helt enkelt inte har tid med allt som pågår på hennes agenda. Det är där jag kommer in som hennes assistent. Det roligaste med jobbet, so far, är att det verkar vara ett utmanande arbete där man får använda hjärnan. Arbetskamraterna verkar också vara trevliga så det är ju bra!
Gish vilken tråkigt inlägg det blev.. men jag har tappat fokuseringsförmågan:-))
Hehe hittade den här gamla bilden på mitt förra jobb vid högskolan i Kristianstad... det va goa tider det:-)

Weekend

Hej!
Ni sover just nu och jag är uttråkad till max. Det beror på den där Amerikanska fotbollen, varje söndag och måndag är min man inte tillgänglig. Han kollar alla matcher som går hela dagarna, och kvällarna! Detta ska hålla på fram till februari nästa år, stackars mig:-(
Annars val i dag! mycket tråkigt att SVD tog sig in i Riksdagen men det var också väntat. Mest spännande blir det nu att se hur deras roll kommer att utvecklas under de kommande fyra åren. Jag är annars glad att Alliansen återigen vann valet. 
Helgen har bjudit på en massa regn, massor massor, och sol. Vädret är konstigt här i Seattle, det känns som att vädergudarna inte kan bestämma sig för om det ska vara höst eller sommar lite till.
Maken min hoppade fallskärm i går lördag. Han har drömt om det ganska länge nu och planerade att hoppa på hans 30-års dag förra månaden. Men vi fick ställa in det. Nu for vi 7 stycket ut till flygfältet i går, alla hans vänner skulle hoppa, jag var den enda som avstod. Kan lova att jag kände mig en aningens utanför efter att de hoppat. De var helt lyriska efteråt och jag kunde ju bara gissa hur det var och kändes. Men nej, det är inget för mig, jag varken vill eller vågar, eller jo jag vågar nog lite, men jag vill inte... hehe jaa nu har vi etablerat det:-)
Me and my man before the jump; visst ser jag glad ut att jag slipper? :-)
Galenpannor!!
Efter hoppet for vi hem och käka lite. Sedan mötte jag upp med brudarna (Kate och Frida) för lite fika på kvällen. Vi gick till Broadway, inte långt ifrån där jag bor och besökte ett fik som hette något med Martini dessert!?? Iallafall så serverade de en massa goda tårtor och annat gott. Jag beställde in minglass med chockladfudge och drack kaffe till det. Orkade inte äta allt, kände mig helt sockrig i munnen efteråt hehe. Det regnade som crazy där ute och inne i lokalen var det väldigt hög ljudnivå. Så visst var det trevligt men kanske inte världens bästa ställe att gå till om man vill prata i lugn ton.
Min goda mintglass med chocolate fudge -  because I derserve it! ;-)
I morgon är det Måndag och första dagen på nya jobbet, yiiiykes. Lite nervöst är det men jag försöker att ta det lugnt och bara gå dit och göra mitt bästa. Jag vet inte om det blir så mycket jobbande imorgon, jag har ju fortfarande inte skrivit på något kontrakt eller löneförhandlat så jag antar att det blir en del sånt imorgon. Men det ska bli så spännande och roligt det är. Synd bara att jag återigen måste pendla till jobbet... hur skönt hade det inte varit om inte företaget låg i något av skyskraporna downtown!!! 
Oki doki, vi hörs snart vänner. Ha en trevlig Måndag!

JAAAAAA

Jag har väntat på den här dagen enda sedan jag klev av planet den 9 november förra året. Jag har drömt och fantiserat om den dagen då någon i det här landet faktiskt skulle vilja satsa på mig. Och i dag hände det. Samtalet som jag väntat på. Hon ringde mig kl halv åtta på kvällen. Jag låg och softade framför Tv:n och trodde att det var en kompis som ringde. 
Hon berättade för mig att trots att jag inte jobbat med health research innan så var hon imponerad av mitt driv och min vilja att lära mig. Hon sa att jobbet är mitt och att jag kan börja på Måndag. 
Tror fan inte det är sant, är så lycklig att jag nästan sitter och skakar. Jag vill berätta för hela världen... nåja alla jag känner då haha, men alla ligger ju och sover i Sverige. De kommer ju bli vättskrämda om jag ringer nu haha. 
Så jag berättar för er... ohh jag är så glad, jag har fått ett jobb, ett RIKTGT jobb!

Tråkigt

Hej, I dag har jag riktigt tråkigt, for some reason. Elwood ligger och sover, för han ska jobba natt. Jag sitter och surfar, har gjort det typ nästan hela dagen. Jag börjar bli uttråkad på mig själv.
I morse gick jag upp och hade lite skype time med familjen. Sedan mejlade jag lite kontakter jag har här om jobb. Min rekryterare Julia ringde mig nästan på en gång och undrade om jag ville hoppa in som vikarie i en och en halv vecka på en arkitektfirma. Jag tackade ja, så jag börjar imorgon. Jag känner mig lite stressad för det nu eftersom jag inte ägnat detta så kallade uppdrag en tanke... knappt kollat in deras hemsida heller. Baahhh får ta det imorgon... orka liksom.
Ni minns det jobbet jag berättade om när jag var i Sverige då jag fick komma in på intervju. Jo jag fick ju ha en telefonintervju med dem och den gick jättebra. Men jag fick aldrig jobbet eftersom jag befann mig i Sverige och de ville ha någon pronto. Men de verkade gilla mig iallafall eftersom de bjöd in mig på en intervju till en annan tjänst som var minst lika bra. Jag var på intervju med dem förra veckan... och nu sitter man och väntar på ett svar, eller ett livstecken. Min intution säger mig att jag inte kommer få den eftersom det är ett jobb som har med health research att göra och hon undrade om jag jobbat med det innan och jag sa nej... såå ahhhh får väl se hur det går. Vet inte ens om jag vill ha jobbet... agghhh vet inte vad jag vill.. jag vill ha en massa pengar så jag kan inreda vårt hem!!
På tal om inredning, i dag gick jag ner till stan och besökte bl.a. Bed Bath and Beyond och köpte superfina prylar till badrummet. Allt var från DKNY superfint och fräsht. Jg blev riktigt nöjd förutom med badmattan som var lite i det minsta laget haha. 
Nä mina vänner nu ska jag call it the night.. jag är så uttråkad!
Hörs!

Brunch

Hej igen,
Sitter här några timmar senare och solen har nu gått ner över stan. Jag inväntar MTV Video Music Awards som börjar kl 20:30. Jag brukar inte titta på det men nu kände jag att jag ville det tack vare att det är så många bra artister som jag vill se, bl.a. Eminem. Håller ni inte med om att han verkligen har blivit hur bra som helst? Nu menar jag inte bara hans singel som spelas på radion hela tiden utan hela albumet är faktiskt skitbra. 
Aaaanyyway... jag messade Kate för att kolla vad hon hade för sig och då fick jag veta att hela gänget planerade att gå och äta en brunch på super coola stället Salty´s (Det var bl.a. dit Elwood tog mig på min 30-års dag). Jag tyckte det lät som en bra idé att gå eftersom deras helgbrunch har ett rykte om att vara helt fantastisk. Men det är lite dyrt, 40 dollar betalar man och så får man äta hur mycket man vill, men sedan läggs det ju på moms och skatt så slutnotan landade på över 50 dollar... så det kanske inte är något man gör varje helg direkt hehe.
Det var iallafall jättegott! Jag började med att smaka av skaldjursmenyn, sedan åt jag supergoda ägg Benedict, Mac and Cheese mm, och sist så tog jag och Kate en massa med efterätter som vi delade på. Vi åt inte allt för det var vi för mätte för men vi såg minsann till att smaka av allt! 
Efter att jag kommit hem blev det en del fixande hemma, passade på att tvätta, och städa hela huset. Maken kollade på Amerikansk fotboll och höll på och driva mig till vansinne med hög ljudnivå på TV:n som blir ännu högre, såklart, varje gång det är reklam... vilket det är var 10:e minut typ. 
Jaja, lämnar er med lite bilder från helgen som varit!
Vår dessert tallrik som vi delade på, det godaste var helt klart vanilla cheesecake ( den med en liten jordgubbe på)
'
Dessertbordet
Det trevliga sällskapet
Denna bild togs i fredags, den kvällen då jag var såååå trött hehe... vi tog den utanför baren/reston vi besökte. Här är vi på väg hem iallafall tillsammans med Frida.

Sunday oh Sunday

Hej!
Hur har helgen varit? Jag har fortfarande söndag kvar men dagen är snart slut för er, hehe. Min helg ar varit bra, men mest har jag tagit det lugnt. I går var vi t.ex. på Ikea och det var ju ett tag sedan jag var där. Vår nya lägenhet behöver möbleras om och fixas men vi kan ju inte köpa allt på en gång. Men jag fick iallafall nog igår och bara var tvungen att köpa ett köksbord. Så sagt och gjort, vi köpte ett litet tvåmanna bord, ett så kallat breakfest table. Eftersom amerikanska lägenheter i stan inte direkt är kända för sin rymlighet så får man vara lite kreativ. vårt kök är litet men jag skulle fan få ett litet bord iallafall, och det gick och vi fick den till ett bra pris med, yeeey!!
Nu sitter jag iallafall vid vårt nya köksbord med en utsikt över staden och dricker kaffe. 
Efter Ikea åkte vi till svärföräldrarnas hus och åt middag, vid halv elva på kvällen stannade vi till vid ett köptcentrum som har jättebillig mat och handlade på oss massor med grejjer... vi var hemme igen runt halv tolv innan midnatt. Jag kan lugnt säga att jag var helt slut IGEN!! kunde knappt hålla ögonen öppna.
Samma sak hände i fredags då jag gick ut med tjejerna, Frida och Kate. Vi skulle äta middag och sedan sätta oss någonstans och ta en drink. Jag begick två kardinalfel innan jag gick hemifrån, det ena var att jag inte sov något under dagen. Jag hade nämligen gått upp kl 5 och borde då med fördel tagit en liten nap. Jag sket dessutom i att ta med mig mina glasögon, eller ens sätta på mig linser. Oj oj vilken dålig idé av mig för innan ens middagen var över hade jag svårt att fokusera blicken. Och lägg på det att jag blev sömning sen med. Usch kände mig som världens tråkigaste kompis. Och igår när jag kanske skulle följa med tjejerna ut så blev hela dagen uppbokad. Lovar bättring på den fronten, ska bara vila idag sedan blir det skärpning!
Vet inte vad som ska bli av denna söndag. En sak som är säker är att amerikanska fotbollssäsongen har dragit igång igen och det innebär Sunday and Mondaynight Fotball på TV och alla verkar titta, även min make är helt inne i detta. Får väl försöka ringa Kate och se om hon vill hitta på något, tror inte hon kollar på amerikansk fotboll haha.
Have a great evning!

Seattle

Hej! Nu är jag tillbaka i mitt andra hem:-) Klockan 11 lokal tid i tisdags anlände jag till Seattle. Det kändes bra att komma hem igen, men lite tyst omkring mig i lägenheten eftersom jag inte längre har min stojiga familj omkring mig. De första dagarna har varit sega som fan, mest pga. tidsomställningen. Men jag tror jag ska var fit for fight till imorgon fredag. 
Hoppas allt är bra med er. Jag lovar att bli bättre på bloggandet nu när jag är tillbaka här för att stanna ett tag.
Sverigesemestern var jättebra! Jag trodde jag skulle uppleva kulturkrock men det gjorde jag inte alls. Jo den frsta dagen tyckte jag allt var så litet, som vägarna, cola flaskorna, matportionerna osv. Men sedan så tänkte jag inte mer på det. Det som mest har förändrats är att jag inte längre njuter av att äta ute på samma sätt som jag gjorde förut. Vi kan ta Sushi t.ex. som här i Seattle är helt underbart, tack vara närheten till havet så är fisken fräsch och även tack vara den stora asiatiska befolkningen i stan gör det ju att sushin blir oslagbar. Går inte direkt att jämföra med hemma om man säger så. Samma är det med mexicansk mat som Tacos eller Thai maten. Värst är nog kaffet i Sverige. Jag störde mig nåt enormt på att kaffet alltd är varmljummet, så inom loppet av fem minuter är det så avsvalnat och äckligt. Nää, klagmajjan Cynthia föredrar nog det superheta kaffet från Starbucks!!
Jag hann även med att träffa några goa vänner, två resor upp till Stockholm och så en resa ner till Kristianstad där jag hälsade på mitt gamla jobb och hängde med min vän Helena och Zhanna som har kommit från USA för att plugga i Lund. Kort och gott kul hade vi. Dock kan jag inte fatta hur jag stod ut med att bo i Kristianstad, den staden är så tråkig! Jag gick en timma på stan och höll på att tråkas ihjäl, literally! Måste vara storstadsmänniskan i mig som protesterar. 
Anyway... nu sitter jag här på soffan i lyan och kollar på Family Guy samtidigt som solen går ner så fint över horisonten. Yea, it feels good to be back!!
På en fest i Stockholm under min Sverigesemester!