Konferensen i Baltimore

Hej!
Oj vilken bloggpaus det blev, över en vecka!
Måste ju berätta för er om Baltimore och konferensen som jag var på; Vi (jag och min kollega Sarah) åkte till Baltimore på lördagen förra veckan. När vi klev av planet så var det som att landa i Libanon. Samma känslor kom över mig; det var nämligen varmt, fuktigt, och tjockt i luften. Helt annorlunda mot Seattle luften som liknar den svenska, dvs. klar, ren, och kylig.
Vi tog taxi till hotellet, som för övrigt var helt underbart. Jag hade ett stort rum för mig själv.
På kvällen mötte vi upp med några av våra kollegor (som hade anlänt kvällen innan) plus några andra och åt middag på en uteservering. Atmosfären i Baltimore var så olik den i Seattle och västkusten i övrigt. Det är svårt att beskriva; arkitekturen till exempel påminde mig lite om Europa, speciellt i Little Italy. De hade en jättefin Inner Harbor med vatten som var så lungt och stillsamt med flera stora skepp från back in the days. Man märker verkligen att Baltimore (ja hela östkusten) är äldre än städerna i väst. Det finns mer historia där, thats for sure.
Känslan av att strosa runt vid vattnet och alla uteserveringar var väldigt speciellt för mig. Det kändes, återigen, som jag var i Libanon på semester. Det var så varmt, trots att det var sent. Det var massor av folk överallt som satt ute och bara hängde. Alla uteserveringar var öppna och fullproppade. Gud vadjag älskade den amerikanska östkusten där och då!
Vi stannade sammanlagt 5 dagar i Baltimore och dessa dagar var fullspäckade med jobb och jobb och mer jobb. Jag tror vi jobbade runt 13h per dag, och sedan social events på kvällarna och sedan försöka sova med en tre timmars tidsskillnad. Den sista dagen var vi så utmattade att allt jag ville var att åka hem till mig kära Seattle.
På dagarna så jobbade jag och Sarah med att stå vid vårt bås och prata med folk från olika farmakologiska företag, vi berätta om vad vi gör osv. Vi pratade även med en massa studenter som ville lämna sitt CV. På kvällen så blev det vin och tilltugg för alla konferensdeltagare och efter det så brukade vi snabbt gå till hotellet för att byta om och sedan gå ut och äta middag. Som sagt superhektiskt all the way.
Här står vi vid vårt booth (svenska!?) och det är vin och tilltugg här som ni ser. Min kollega Sarah som jobbar på Language Department, mellanchefen till vänster, samt en av våra forskare till höger.
Här satt jag och Sarah och svarade på frågor. Konferenshallen är superstor och det var en massa företag som ställde ut. På vårt bord ser ni sk. "posters" detta är forskning som vårt företag har varit med och gjort och resultatet presenteras i en "poster" som intresserade kan ta med sig.
På kvällen så blev det ut och äta middag med alla i gänget. Detta var näst sista dagen och vi gick till en engelsk pub.
Den sista dagen var lite småjobbig för mig som hatar att flyga. Vi mellanlandade i Atlanta och medan vi väntar på vårt flyg så ser vi på TV monitorerna "breaking news" det är tornados som härjar överallt. Vårt flyg blev givetvis försenat en aning, och piloterna varnade för en bumpy ride hela vägen till Seattle. Jag bad till Gud att vi skulle komma fram utan någon drama och det gick bra tack och lov.
Vi landade i Seattle lite efter midnatt och det var iskallt så fort vi klev av planet. Men, jag måste säga det; det var underbart att vara hemma igen!!

döstressad!

Hey guys! Haha sorry för den superdramatiska rubriken haha;-)
Sorry for den dåliga uppdateringen. Denna vecka är det fullt upp på jobbet och fullt upp på den lilla fritid jag har. Och än är det inte över på länge. På lördag morgon flyger jag till Baltimore på östkusten för en konferens med jobbet. Det blir jag våra två chefer samt en kille från forskarlaget och en tjej från avdelningen som sysslar med översättningar av forskningsrapporter.. och så jag då som är VD assistent:-) Vi sticker som sagt på lördag och är tillbaka nästa onsdag runt 23:00 i Seattle.
Är jag nervös? JA! F n det känns inte som jag kommer att kunna slappna av förrens jag är framme. Jag ska i allafall försöka blogga därifrån och visa er lite bilder på allt som pågår.
En rolig sak är att jag och den här tjejen som ska med os kanske tar en liten tripp till Washington DC. Det ligger tydligen en halvtimma bort med tåg. Hon har en vän där som hon vill besöka och frågade om jag ville hänga på. Jag hoppas vi hinner göra det!!
Vädret har annars varit super super här i Seattle hela veckan, så varmt och skönt!! Och det bästa är att det ska vara även varmare i Baltimore, yeeey!!!
Imorgon sticker jag och maken och kollar på en lägenhet som vi har spanat på. Den ligger på Queen Anne och är en tre a med balkong, öppen spis, och gym:-)) Vi får se om vi fallar för den för isåfall skriver vi på kontraktet på en gång. Vore nice att ha en större lägenhet så att brorsan kan få ett eget rum när han kommer hit nästa månad.
Ok guys nu ska jag fortsätta med middagen och tvätten och allt innan det blir läggdags. Ha det bra så länge så hörs vi snart!!

I Love Vancouver!

Åh vilken härlig dag vi hade i fredags och vilken underbar stad Vancouver är! Jag måste åka dit igen, och nu blev jag även sugen på att flytta till en liknande stad här i USA. Helt plötsligt så känns Seattle så tråkigt, och det sjuka är att vi alla tre blev superkära i denna stad.
Vi tar det från början; tjejerna kom och plockade upp mig klockan 8:30 på morgonen och vi for direkt norrut på motorvägen mot Kanada.
Vi stannade till en snabbis för lite frukost/fika på Jamba Juice. Här har ni mig och Frida.
Anledningen till vår vistelse var att Kate hade ett ärende i Vancouver. Detta ärende visade sig vara på ett shoppingmall. Så medan Kate var upptagen med sitt så passade jag och Frida på att luncha och efter lunchen så gick vi och fixade naglarna. Jag gjorde en klassisk fransk manikyr
Kolla visst är det vackert!
..Något med att posa framför det stället där den olympiska elden tändes back in 2010:-)
Downtown
Downtown i Vancouver skiljer sig en hel del från den i Seattle. Här finns en riktig citykärna och staden myllrade av liv. Det jag gillade allra mest var att det fanns så många olika typer av människor; svarta, vita, araber, asiater mm. Så himla härligt! Mellan affärerna i stan så låg det små coffeeshops, falafelrestauranger med den goda doften av mellanösternmat, och snyggt och glammiga männsikor. Här i Seattle känns allt i jamförelse väldigt grönt och mångfalden är inte så jättestor. Nä nu vill jag flytta:-))
Lite Kanada...endast 2.5 h bilresa från Seattle
Dags att åka hem, klockan är runt 20 och vi är lite trötta kan man lugnt påstå.
Vid gränskontrollen mellan USA/Kanada. Det är lite roligt att åka emellan för de ställer en massa frågor när man ska in i landet och lämna. Jag har ju ett Green Card så det gick smidigt med att bara visa upp det.
Nu lämnar vi Kanada:-) Förresten det var så roligt att åka in i landet, för allt kändes så egendomligt, Kanada använder ju the metric system, så helt plötsligt var alla skyltar i Km och m, och beställde man mat så var det i gram och Kg. Allt såg så Europeiskt ut också på något sätt, svårt att förklara. Men det var lite speciellt.
Nog om det!
Helgen har varit helt OK. Vi hade superfint väder i lördags och då passade jag och Kate på att njuta av det. Vi satt vid Pike Place Market och solade och drack iskaffe. Efter det så blev det lite shopping på sminkaffären Sephora och sedan lite middag innan vi skildes åt. När det var dags att bege sig hemåt runt 19 så hade det börjat spöregna (surprise surprise) och det regnade precis hela dagen, natten, och hela dan i dag typ. Askul verkligen!
Flytta snart kanske:-))
Vi hörs snart!

Vancouver BC

Imorgon tidigt tar vi bilen upp till Vancouver i Kanada! Wohoo längtar som bara den. Det blir en hel dag där med dessa underbara brudar. Kan inte bli en bättre start på helgen.
Vi ses senare i veckan - ni får ha en bra helg till dess:-)

En såndär dag!

Har ni med sådana dagar som börjar dåligt redan i sömnen? Jag drömde arga drömmar (mardrömmar?) om maken hela natten. Jag kommer faktiskt inte i håg vad de handlade om bara att jag var sur irriterad när jag vaknade i morse. Jag vet inte vad det var jag störde mig på men vi kan säga såhär jag har varit extremt oresonlig och bitchig hela dan, speciellt på min man.
Dessutom är det en jävlig Seattle dag i dag. Det regnar och är svinkallt, det känns ungefär som novembermånad km och knackade på dörren för ett besök så här nästan i mitten på maj. Jag vet inte vad det är som har hänt med vädret men i går vad det jättefint och solen sken, men i dag.... det har regnat non stop!
Jag kände mig störig på jobbet och längtade till klockan 17 hela dan så jag kunde åka hem. Satt fast i trafiken i vad som kändes som en evighet bara för att det spöregnade och ingen kan köra bil i regn i den här staden.
Jaja nog om klagandet.. imorgon är min sista arbetsdagen för den här veckan, ska bli såå skönt med långhelg. På fredag sticker jag och tjejerna till Kanada. Det ser jag fram mot.
Ok that was that... lika bra att checka ut innan jag tråkar ihjäl er:-)

Jag dööööör så bra!!!


För, 
Jag kommer, jag kommer, jag kommer, jag kommer - jag är nästan där 
Jag kommer, jag kommer, jag kommer, jag kommer nu 
Du, håll ut
Du vet att, 
Jag kommer, jag kommer, jag kommer, jag kommer 
Baby, jag tror jag är kär

I taxin, i trappen, i hissen, i hallen 
Jag faller 
Faller


Underbara Veronica Maggio med Jag Kommer, Åh vad bra den är! Den här låten påminner mig lite om min studenttid vid Linköpings Universitet. Den får mig att tänka på Flamman där vi alltid gick ut och festade på helgerna. Den får mig att tänka på att vara kär:-)
Jag tillägnar den till min egen babe.. my Elwood!

En vanlig helg..

Hej heeeej... hoppas ni hade en bra helg kära läsare. Jag är supersömnig och klockan är bara 21, ha! Jag ska kolla på Khloe och Lamar alldeles strax samtidigt som jag ska vika tvätt.. det ni mina vänner är min och makens sista söndagssyssla innan vi call it the night:-)
Denna helgen har bjudit på lagom roligheter. Var i stan i lördags med Kate. Eftersom Kate tränar balett varje lördag i Seattle downtown så har vi gjort det till en tradition att mötas upp efter hennes dans för att umgås. Denna helgen var inget undantag. Vi började med att checka in den sprillans nya 3-våningsaffären som precis öppnat i stan... och affären är ingen mindre än Forever 21!! Am I excited or what:-))
Grand Opening av Forever 21 i förra veckan. Efter det så ser man folk med gula forever 21 påsar överallt. Jag själv köpte en jättefin långklänning i lördags... den ska jag ha i sommar.
I butiken...
I dag har det ju varit mors dag här i USA. Inget jag är direkt berörd av.. men min man är ju det så vi åkte upp till landet där hans familj bor för lite grillning och firande av hans mamma. Dessutom så hade hon fyllt år veckan innan och hans pappa fyller år nästa vecka så vi firade trippel kan man säga. Jaa det var ganska trevligt, åt gott och smakade lite på äkta Amerikansk chockladtårta. Med äkta Amerikansk menar jag... tooooo much of everyhing; too sweet, too rich, ja too much.
Mina svärföräldrar bor på landet och de har lite smått och gått av djur där. Bl.a. så har de kycklingar. I fredags föddes en ny kull med små kycklingar. En av dessa föddes jätteliten och tydligen så hade de andra mobbat den genom att trampa på den och så. Min svärmor har då tagit in den i huset så den kan recover från sina elaka syskon haha... så pippin sitter nu inomhus under en värmelampa.
The "too much cake"
Elwoods brorsdotter Cassandra börjar bli en stor tjej... hon fyller 10 år i juli
Vi hörs snart igen!!

wihooooo

What a day!! Eller låt mig rephrase, what a week! Shit, haha.. men det har varit en bra vecka där jag har utmanat mig själv och det känns jättebra. Jag hade ett mycket viktigt samtal med min chef tidigare i veckan. Jag tog initiativ till samtalet och efteråt kändes allt så mycket bättre. I dag hade jag min 6-månaders review. Då sitter man tillsammans med stor- och mellanchefen och pratar om allt som man har gjort och lärt sig under den tiden man jobbat. Jag var såklart supernervös hela dagen och kunde knappt koncentrera mig på något. Men mötet gick jättebra, jag fick bra reviews av mina chefer och jag lyckades även löneförhandla!! Wiihooooo:-)) Happy day helt enkelt.. men också tröttsam, man blir ju helt slut efter en sådan dag.
Annars har veckan varit helt vanlig. Jag och maken letar lägenhet lite smått runt omkring oss och försöker komma fram till om vi ska hyra en trea eller en tvåa. Det är lite svårt det här för allt är så dyrt!!
I går under arbetstid for vi i väg hela företaget för att spela Whirley Ball. Det gå ut på att man delar upp sig i lag och åker bilar och så försöker man fånga en boll med ett racket och man sen ska försöka skjuta i mål. Haha, jaa det var väl helt ok.. höll på att garva i hjäl mig där ett tag, blev påkörd från alla håll och jag åkte runt med bilen men blev illamående efter ett tag eftersom jag har lätt att bli åksjuk.
I dag är det Cinco De Mayo (en Mexikansk helgdag... tror jag) och det måste ju såklart firas med Mexican food och dricka!! Jag tvingade maken ut på en Mexicansk restaurang på Queen Anne (jag är superberoende av deras mat). Jag hade hoppats dricka en Corona eller en Margarita men de hade tydligen bytt ägare på restauragen och de hade inget alkohollicens, de nya ägarna:-( skittråkigt för stämningen där var ju inte så rolig som den säkert var på andra ställen. Men maten var i allafall god.
Jag i dag...
mmmm Mexican; fajitas med tigerräkor!
Det hade varit gått med en Corona denna dag men de får inte servera.. jag tog denna bild för ett tag sedan men i dag hade de tagit bort bilden. Man vill ju inte missleda folk kanske!?

spring time and livin is easy!

Hej! Åh vi har haft det fint här i Seattle denna helg. Det har bjudits på fint väder och inget regn alls. Med tanke på hur veckan såg ut så vågade man inte hoppas på något. I allafall nu är det söndag kväll och jag sitter här och bloggar. Det ligger tvätthögar överallt och maken sitter här bredvid och försöker övertala mig om att vi ska säga upp vårt kabelabonnemang så att vi bara kan titta på alla program via datorn. Jag funderar på om detta kanske skulle vara en bra idé. Det visas ju bara reklam på TV hela tiden, så visst hade det varit skönt att skippa kabel TV helt och att betala avgiften för den?? Vet inte jag får tänka på saken lite till.
Förutom det så fick vi ett brev i dag av vår landlord här där vi bor. De ska tydligen totalrenovera alla lägenheter i byggnaden så att man måste flytta ut till den 1 september (för att sedan flytta in igen när allt är klart). Vårt kontrakt går ut 1 augusti och vi hade eventuellt tänkt att förnya kontraktet ett år till men när vi nu ändå "tvingas" ut i september så tänkte vi att vi helt enkelt ska ta och flytta helt och hållet till en större lägenhet. Som ni märker så funkar det lite annorlunda med lägenhetsuthyrning här i USA. Det finns massor med lägenheter att hyra, överallt. Och man skriver upp sig för 6 mån eller 1 år t.ex. Sedan förnyar man om man vill bo kvar eller helt enkelt säger upp det.
I allafall nog om det.. här kommer lite bilder från denna sköna helg:
Finaste Kate fyllde år i lördags och tillsammans med Frida gick vi till Dragon Fish på stan och åt lite plockis
Sedan gick vi till favoritstället Palomino och drack lite drinkar
Yummi yummi.. I dag tvingade jag med maken till Green Lake igen för en liten power walk. Medan vi power walkade  så åt vi lite glass från Baskin & Robbins - mao. the ultimate workout!
Kolla vad fint det är runt Green Lake!
Jag i Green Lake
Sedan åkte vi för att storhandla och eftersom det var klar sikt i dag så kunde man se Mount Rainier.. visst ser den lite mäktig ut!
Det var allt för i dag men vi hörs snart snart igen!