söndagen den 26:e

Hej och hur är läget! Det var en vecka sen sist och jag hoppas ni haft det bra. Jag är supertrött i skrivande stund och längtar till sängen. Imorgon väntar en hektiskt vecka på konsulatet för att på söndag kickar Sverigeveckan igång med en Grand Opening nere i stan.
Vi gästas även av prinsessan Madeleine som kommer närvara vid nobelmiddagen som kommer att hållas under veckan. Jag själv har ju  fixat hit en film, Maria Larssons Eviga Ögonblick, som kommer visas på torsdagen den 6 maj. 
Denna vecka började inte så bra, inget speciellt hände men jag var inte direkt på tipp topp humör alls. Jag har börjat upptäcka att måndagar inte alls är så roliga vilket är konstigt. Jag brukade alltid se fram mot måndagar och början på en ny vecka förut. Nu är det mer som att jag lider av värsta jet laggen som inte går över runt mitten på veckan. Ja, precis så känns det!
I tisdags efter konsulatet gick jag och Frida och Kate och letade efter en nobelklänning åt Kate. Nere på stan hade en grupp "ungdomar" ordnat en Rejvfest. Hela stan var full med påtända ungdomar med rosa hår. Det hela var en aningen märklig upplevelse. I början på kvällen var det bara några som hade samlats framför den stora scenen men någon timma senare, efter att vi shoppat klart, så var det rena rama röjarfesten på gång. Det var fullt med folk, neonfärger och rejvmusik. Inte så kul tyckte vi och skyndade oss hem. 
Slutet på veckan blev mycket roligare och bättre, som alltid:-) I torsdags for jag till Redmond för en jobbintervju på ett företag. Min rekryterare Julia hade fixat denna intervju åt mig och gäller ett vikariat för en kvinna som ska vara mammaledig. Intervjun gick bra, de ställde inte frågor direkt utan berättade mer om tjänsten. Jag gick dit rejält beredd på att sitta i heta stolen och svara på frågor om mig själv och mina kunskaper. I stället blev det mer en kompisintervju, helt utan pressure. Vet inte om det är ett bra omen eller inte. Vi får se hur det går, får antagligen veta i början på denna vecka hur det gick. 
Efter intervjun träffade jag Zhanna för lite vin och Pizza på Palomino. Och som vanligt drar vi ut på tiden och dricker för mycket. Vi hade askul men vi mådde som vi förtjänade dagen efter.
I fredags var det ju som sagt bakisdagen, jag var på stan en sväng men kunde inte sluta gäspa. Jag tackade nej till att gå på en ballettföreställning med Zhanna och Happy Hour med Frida och Kate. I stället spenderade jag kvällen hemma med maken. Det regnade ute men vi hade det mysigt med god mat och lite TV. 
I lördags var svinkallt ute, det blåste isvindar. Maken och jag for på en shoppingrunda på stan och sedan åkte vi till 24 hour fitness och köpte ett gemensamt gymkort, tjohhoooo äntligen! Kvällen avslutade vi på en restaurang. I dag har vi varit i väg till svärföräldrarna för lite god middag. Det var fint väder i dag så jag satt ute på verandan och lapade lite sol. Härligt värre:-)
Imorgon är det en ny vecka som sagt, vi får se vad den har att bjuda på:-)
Önskar er en fin vecka iallafall och vi hörs som vanligt vid samma tid och samma kanal hahaha 
Här få ni, som alltid, lite bilder!
En liten fikapaus i lördags på allas vårt favvo ställe Starbucks!


Starbucks!


Tog den här bilden i dag, första gången jag hittar ett köpcenter som säljer lösgodis. Visserligen så är det inte som hemma men what the heck:) detta går ju med!


Hemma och svärföräldrarna tidigare i dag, detta är jag och min niece som sitter och njuter av solen..
big hug!

Veckan som varit

Denna vecka har bjudit på lite amerikansk arbetsmarknad, en hel del häng med mina vänner, lite drinkar och vin, lite telefonångest, och en tripp till Mount Rainier. Nu är jag trött och ser fram mot en lite lugnare kommande 
vecka. 
Detta är iallafall en lite kort resumé över veckan som varit:-)
Min måndag började med att jag gick till mitt en-veckas-uppdrag på ett konsultföretag i downtown. Mitt jobb var att hjälpa till i receptionen med lite olika sysslor och sköta TELEFONEN,  som jag ogillar. Mycket! Speciellt efter denna vecka. Usch vilken ångest att svara i telefon, för jag hör inte vad personen i andra änden av luren säger. Amerikaner pratar så fort, jag har inga problem att följa med i en konversation ansikte mot ansikte men i telefon är det en annan historia. Personen ringer, säger vem de söker skitfort och jag uppfattar inte vem de söker. Så jag frågar igen, vem de vill tala med, när de har sagt det så måste jag ju givetvis ta deras namn innan jag kopplar samtalet vidare. När jag väl uppfattat deras namn så har jag glömt vem de vill tala med. Låter det krångligt!? Det var det. Jag kände mig lite efterbliven, och upplevde ett par dåliga engelska dagar där ett tag:-) Det är lite jobbigt när dåliga engelska dagar kickar in (oftast när jag blir nervös) för då direktöversätter jag från svenska till engelska och det låter så jäkla trubbigt när man pratar och jag hittar inte orden. Usch ja, haha vilken vecka. Men det ordnade sig iallafall, efter ett par dagar kändes det lite bättre. Men det var ju definitivt en ögonöppnare på mitt första jobbuppdrag hör. Jag inser ju att jag har en del utmaningar framför mig, men tänk vad mycket man lär sig!!
... sedan var det ju dessa Happy Hours. Jag har blivit en Happy Hour junike, men kul är det. I fredags så gick jag och mina gulliga kollegor och vänner på konsulatet, Frida och Kate, ut på en spontan Happy Hour. Vi började med god champagne på SIP the Winebar, innan vi gick till mitt favoritställe Palomino. Och vid midnatt gick vi ner mot 1st Ave och BOKA där vi mötte upp med Fridas make och hans vänner. Vi fick även smaka på den kända raspberry mojito som Frida snackat så länge om. Supergott! Vi kom hem runt två på morgonen. En lång men rolig dag.
 
Happy Hour blir Late Hour, här är vi på väg till bilen för att åka hem
Den goda Rasberry Mojito drinken som Frida rekommenderade. 

I lördags for jag tillsammans med Frida, Kate, och Fridas man till Mount Raniere. Vi körde genom sliriga väger och skumma småhålor i över en timma. När vi kom fram till berget så var det tänkt att vi skulle gå en 4h vandring men det visade sig att man inte fick ta med sig hundar på vandringsleden och eftersom vi hade med oss två små söta chiuauor så blev det ingen vandring. Vi gick istället runt lite och kollade in den fina naturen innan vi begav oss hemåt igen. Det var tur att vi inte gick vandringen för det fullkomligt ÖSTE ner regn när vi var på väg hem.
En lite bild på Mount Rainier. Man kan se den från Seattle om det är klart och molnfritt.
Blev kär i Fridas lilla Chiuaua, så söt! Blev lite sugen på att skaffa mig min Gleb:-)
Den här bron var lite suspekt, den såg helt fallfärdig ut
Visst är det vackert! 
I dag har det varit superfint väder, jag hade en sommarkänsla hela dagen. Jag gick upp tidigt och gick till Tullys vid Pike Place och drack kaffe och läste Aftonbladet på min Iphone. Efter det handlade jag ett par vita vårskor och sedan mötte jag upp maken för lite lunch. Vi åkte även ut en sväng till vattnet där vi satt och njöt av solen.
Mina nya skor:-)
Lake Washington i Madison Park där vi var lite tidigare i dag.
Hoppas ni har haft en trevlig helg mina vänner. Och jag önskar ni får en fin fin vecka. Jag återkommer igen nästa vecka, så glöm inte att kika in då:-)

Vi gör om..

Hej kära läsare,
Jag har tänkt en del på vad jag ska göra med den här bloggen på sista tiden. Det förklarar även min frånvaro av blogginlägg. Jag vill gärna fortsätta berätta för er vad som händer i mitt liv här på andra sidan atlanten. Jag vet att ni är en del som kikar in varje dag för en ny uppdatering. 
I början ville jag ha en blogg som berättar lite om USA och skillnaderna mot Sverige och hur jag uppfattar allt här. Jag vill också berätta vad som händer, lite vardagsskildringar och sånt. Men någonstans på vägen har jag tappat gnistan lite. Den största anledningen till det är att jag inte vill lämna ut mig själv för mycket. Det känns inte helt hundra. Följden av detta, känner jag, är att jag skriver en massa inlägg som känns tråkiga. 
Så jag tänkte lite nu i veckan och jag har bestämt mig att för ett tag framöver endast skriva ett inlägg i veckan. Jag hoppas då kunna bjuda er på ett längre inlägg, mer USA vs. Sverige skildringar, och mer vardagsskildringar. Med tiden kanske jag får tillbaka skrivarlusten och då spottar ut mig mer inlägg:-)) men nu gör vi så här istället, kvalité framför kvantitet helt enkelt:)))
Jag hoppas innerligt att ni hänger med!!
Stora kramen till er och vi hörs i veckan!!

helgen som varit...

Hoppas ni haft en bra helg!
Min har varit helt ok, just nu sitter jag här med världens halsbränna efter mina två mojitos jag drack tidigare i dag. Jag känner mig lite stressad också för imorgon är första arbetsdagen på ett företag jag ska jobba för i en vecka, tjohoo:-) alltid något eller hur:-) Det är ett företag som ligger downtown som sysslar med Environmental Consulting. Intressant ska det blir. Jag har inte direkt superkoll var det ligger så jag tror jag får gå hemifrån lite tidigare imorgon och hitta stället. 
I går var jag på mitt första amerikanska bröllop. Den hölls på ett hotell i stan, World Trade Center, med härlig havsutsikt. Det var verkligen superfin utsikt och säkert väldigt romantiskt att gifta sig på en sådan plats. Anway hela cermonien gick väldigt fort, och efter att brudparet hade gått ut så gjorde de om hela lokalen till en festplats. Mat serverades, men det var mer servitörer som bjöd på snittar och annat gott. Ja, vad tyckte jag då om mitt första US wedding? ok vi kan säga såhär mycket, inget slår de libanesiska bröllopen, där snackar vi party och dans hela natten lång. På det här bröllopet var det knappt någon som dansade. Tråkigt ju:-) Men visst, all in all så var det ju en fantastiskt fin lokal och brudparet var hur gulliga och supertrevliga som helst. 
Här får ni lite bilder från bröllopet:
   
  
I dag söndag har det varit en fin dag med massor med sol. Dagen spenderade jag med Zhanna. Vi satt länge vid Pike Place, och sedan blev det lite Happy Hour med drinkar och vin. På en söndag ja, det kändes lite skumt att ha en buzz så sent på veckan, men stället var packat med folk så jag tror alla var sugna på lite kul denna söndag:-)
Nu ska jag kolla klart på ett TV program och sedan blir det sova!
Vi hörs snart!

Torsdag

I dag, eller ganska så nyss, så kom jag hem från en shoppingrunda på stan. Gick in på H&M för att köpa något till det bröllop jag ska till på lördag. Jag tänkte mig kanske en klänning eller en kjol. Men helst vill jag ha något som täcker mina vinterbleka armar...för de är not very sexy! Jag har ju en del svarta klänningar hemma men alltid är det något som inte stämmer, antigen saknar jag matchande skor, eller så är jag för blek. Jag kan nämna att jag verkligen får klädångest varje gång jag ska gå på en större tillställning för jag vet verkligen aldrig vad jag ska ha på mig!!
Jag lyckades i allafall köpa på mig sex superfina toppar och en fin korallfärgad ring från H&M. Nu längtar jag nästan till måndag då jag kan ta på mig mina nya toppar för då börjar jag nämligen mitt nya (tillfälliga) jobb. 
Innan jag gick hem så passade jag och Zhanna på att springa in på favvo stället Blue C Sushi för lite Sushi. Vi satt där en stund och snackade om allt möjligt medans jag hävde i mig massor med isvatten (jag blir alltid såå törstig av Sushi) och ju mer jag drack ju mer frusen blev jag. Till slut satt jag och fullkomligt hackade tänder.. fy f n vad jag frös. När vi väl gick ut i kylan och skulle hemåt höll jag på att gå av på mitten, helt stelfrusen var jag. Typsik nog är det dessutom stopp vid ett rödljus var tredje meter. Kändes som en evighet innan jag kom hem. Nä mina vänner, jag är inte mallig över vädret här längre. Jag har börjat förstå varför folk klagar, jag har blivit en av dem som beklagar mig högst av alla.  
Nu ska jag kolla min mail, Zhanna skickade precis bilder på klänningar som jag kanske ska få låna av henne till bröllopet. Håller tummarna att det är något som jag kommer gilla!
För två lördagar sen, när vädret fortfarande var skönt och solens strålar värmde:-(

Ni få ha en nice nice fredag och en trevlig helg mina vänner!!

Rainy Dayz

Det här är riktigt störande, det har varit så fint väder nu ett tag här i Seattle men det har vänt. Nu har det varit grått och jävligt i över en vecka, dessutom så regnar det var och varannan dag. Kallt är det också. Tydligen är det regnsäsong nu. 
I dag har jag varit på konsulatet hela dagen och läst ett avtal som måste skrivas under. Eftersom det är jag som ansvara för filmvisningen så fick jag den på mitt bord. Jag blir alltid så discouraged av avtal generellt. Jag misstänker nämligen alltid att det finns något jag har missat i avtalet. Så efter att ha läst det där avtalet ett par gånger så fick jag lov att ringa upp min kontaktperson på det stället vi ska visa filmen på och han tog sig tid att svara på alla mina frågor. Det kändes bra efteråt, det var inte alls så farligt som det lät på pappret. 
Nu är det nästan klart med filmvisningen som vi ska ha. Efter en del turer fram och tillbaka kommer vi nu endast visa en film, tror det heter Maria Larssons Eviga Ögonblick på svenska. Jag har pratat med Svenska Institutet och en del andra personer i USA som distrubiterar film och de alla är ense om att den filmen är populär i USA och funkar med en Amerikansk publik. Jag vet inget om filmen, har någon av er sätt den? 
Det är fortfarande lite jobb med filmen kvar, försäkringar, och avtal som ska skrivas under. Men jag är på god väg att ro detta projekt i land. 
I dag skulle jag egentligen gå ut med Zhanna och äta något gott ute men det verkar som vi får ställa in denna gång och kanske gå lite senare i veckan. Istället för den inställda middagen fick det bli Peanutbutter and Jelly mackor till en sen lunch, gud vad gott.. speciellt när man befinner sig under den tiden på månaden med, 
wink wink:-) Jag var även tvungen att fota då jag vet att detta fortfarande är ett skumt amerikanskt fenomen hemma i Sverige.
P&J Sandwich, supergott om man är gottis sugen. Om ni inte är allt för matkräsna så rekommenderar jag att testa hemma!
Nä hörrni nu ska jag jobba vidare med Sweden Week.
Förresten om ni undrar vad vi jobbar med så klicka gärna in på vår hemsida: Sweden Week 
Ha det gått!!

Bloggtorkan

Oj da, da drabbades man av varsta bloggtorkan, jag hade en liten tanke pa att ge upp det har med bloggandet for jag vet namligen inte vad jag ska skriva om. Ibland tanker jag att det jag skriver ar sa trakigt, for att mitt liv ar ju har nu liksom, och vardagen har smugit sig in i mitt liv for lange sen. Jag betraktar inte Seattle langre med en turits ogon. Men jag tankte om, jag ska forsoka hitta en rolig inriktning pa bloggen och anpassa den till mig nya liv och min vardag har i Seattle. Ar det nagot ni vill att jag ska beratta om har far ni garna hojta till sa gor jag det.

Trots att det ar vardag sa hander det grejer har hela tiden, roliga och mindre roliga. Ni minns att jag berattade for er om det dar jobbet som politisk marknadsundersokare va? Ja, jag gjorde ju tydligen sa pass bra ifran mig att jag fick komma in pa en intervju. Jag vart ju glad, sjalvklart. Men, livet spelar ju en ett spratt i bland, det var namligen sa att rekryteringsfirman som jag samarbetar med sjalvklart hade bokat in mig pa en intervju till ett annat jobb SAMTIDIGT som den andra intervjun jag skulle pa. Jag fick ju lov att prioritera har och valde da det forsta alternativet som politisk marknadsundersokare.

Hela intervjun gick val bra men jag kande efterat en tom kansla, en kansla av att detta inte riktigt ar min grej. For det forsta sa markte jag att de hade en hel del Interns, alltsa praktikanter (tjansten var en praktikplats) och de fick mig att tanka att det inte finns nagra mojligheter att vaxa pa foretaget, de verkar helt enkelt vilja att man slavar for dem for en skitlon. Intervjuaren sade aven uttryckligen att det endast var en administrativ assistent roll och att det inte fanns nagra mojligheter att jobba sig uppat. Jag kande mig lite skraj to say the least for att hela jobbet verkar vara sa high paced, alltsa ingen chans att fraga om hjalp, du ska kunna allt nar du borjar. Ja tjena sager jag bara. Sa det gick fran att jag hade tva intervjuer till att plotsligt inte ha nagot alls. Sa jag var tillbaka pa ruta ett kan man saga. Tacka gud da for att jag har konsulatsjobbet som faktiskt ar jattekul och med ett gang underbara kollegor som alltid far en att kanna sig glad.

Anyway, trakigheterna holl inte i sig sa lange, min rekryterare har fixat ett annat jobb eller projekt at mig som borjar nasta vecka. Den haller pa en vecka bara, men det ar ju soft, jag far en chans att lara mig lite mer om hur det funkar pa en amerikansk arbetsplats och jag far visa henne att jag ar en person man kan rakna med och da vet jag att man blir erbjuden fler jobbkontrakt som desstom ar langre. Ju fler sadana jag far ju fler erfarenhet jag far som funkar har i USA och ju snabbare kan jag fa ett sk. riktigt jobb.

Nu sitter jag pa biblan lite och mejlar. Ska snart ga hem och laga nagot att ata. Det har varit en rolig dag i dag, jag har lyckats boka tva svenska filmer som vi ska visa pa en biograf har under Sverigeveckan i maj. Kul! Nu ska kanske Timbuktu komma hit och spela sa jag ska forsoka fixa en spelning till honom med har, om det nu ar mojligt med en sa kort varsel.

Ok friends, jag aterkommer snart! Hoppas ni har haft en bra och avkopplande ledighet med massa gottis!!