Avsked

Hej Kära läsare,
Hur är det med er i dag, har det börjat bli varmt där hemma? Här försvann solen för någon vecka sedan. Vi har haft regn och regn och lite sol emellanåt. Inget vidare vårväder men å andra sidan så är det tydligen ett typiskt maj väder här i Seattle. Vi får hoppas på lite varmare väder till sommaren!
Det känns som det har hänt mycket den här veckan. Två av mina vänner har farit på nya äventyr och det gör mig lite ledsen för att jag kommer sakna dem sååå mycket. En sak jag tycker har varit kul med att bo här är de himla sköna människor jag har träffat och kommit att bli nära vän med. Vi hade en liten avskedsfest i förra helgen för Zhanna och Frida. Zhanna ska åka en sväng till Hawaii för att jobba och Frida åker hem över sommaren till Sverige. Men jag får som tur är återse både igen under juli då de återvänder till Seattle.
I måndags åkte jag som vanligt till jobbet. Jobbet gick bra, börjar kännas som rutin nu. Haha, gud, det tog mig två veckor att komma in i jobbet och nu känns det som man är inne i ekorrhjulet igen. Man går upp, går till jobbet, kommer hem, fixar och donar, går och lägger sig och så fortsätter det varje dag. 
Efter jobbet i måndags så träffade jag Zhanna och hennes väninna på vårt favvoställe Palomino för en litet avsked. Vi hade mycket trevligt, åt pizza, som vanligt, och drack mojitos.
I tisdags var det dags för avsked nummer två, denna gång var det Fridas tur, som skulle hem på lite semester till Sverige. Vi träffades efter jobbet på en Mexicansk restaurang och åt en väldigt god middag. Det var jag och vännerna från konsulatet, och Frida och hennes man. Vi hade också väldigt kul.
Sedan kom det ett par dagar då det mest var lugnt och skönt, försökte njuta lite av att vara hemma och catch up med mannen min. Det passade lika bra det eftersom det regnade en del och var kallt ute. Tråkväder minst sagt. I fredags så köpte maken och jag en massa Meza och kollade på en äckelfilm på tv. Jag vet inte om ni hört talas om filmen "The Human Centipide" eller den mänskliga tusenfotingen!? Det har stått om den en del i Aftonbladet och att folk har börjar spy i biosalongen och hit och dit. Självklart blev jag nyfiken och bad maken fixa filmen åt mig (den går på bio i USA men inte i Sverige ännu). Iallafall, den handlar om en galen kirurg som gör en mänsklig tusenfoting av några ungdomar som han har kidnappat. Han syr ihop deras mun med den andres rumpa. Jaa jag vet, äckligt och sjukt konstig. Jag rekommenderar den inte. Den var inte äcklig heller bara väldigt konstig. 
I går var det lördag och då var jag bjuden till en födelsedagsfrukost tillsammans med en amerikansk bekant och hennes tjejkompisar. Vi skulle äta på ett ställe som heter the pancake house och ligger i Kirkland. Jag beställde en coconut waffle. Den smakade verkligen kokos och det var så gott. Jag älskar kokos; doften, smaken, ja allt som påminner om kokos är bra. Jag tror det hela började när jag en sommar i Libanon sprang över till affären för att köpa dushcreme. Jag och mina kusiner bodde på en Chalé (sommarhus vid havet) och jag minns den tiden som underbar. Det var saltvatten, solbränna, härliga studer, och så denna duschcreme som doftade kokos. Så kokos för mig är verkligen förknippat med paradis, sommar.
Anyways, efter min lilla get together med tjejerna for jag hem och sov i två timmar. Tror det tar musten ur mig att hänga med amerikanska tjejer ibland. 
Efter min "lilla" powernap så skyndade jag mig ner till stan för att möta på Karin och shoppa lite. Tanken var att vi skulle handla något att ha på oss på kvällen och sedan gå hem till mig och byta om och fixa oss och sedan gå tillbaka till stan. Istället ångrade vi oss när vi såg att det började spöregna. Vi köpte varsin tröja och sedan drog vi över gatan till Palomino där vi bytte om och fixade oss på deras toa. Sedan klev vi ut, värsta make-overn senare haha. Efter tag så anslöt även Fridas man och hans vän samt Filip från konsulatet, och min älskning Elwood. Vi hade kul men jag var så trött efter frjärde drinken att jag och maken valde att gå hem när de andra skulle gå vidare.
I dag söndag har det varit en riktigt fixardag. Här hemma har vi tvättat, åkt till svärmor och dumpat av massa vinterkläder och andra grejjer som vi inte vill ha kvar (vi flyttar i juli så vi försöker göra oss av med så mycket som möjligt) och handlat mat. Väl hemma så har vi storstädat och tvättat. Det måste vara lite rent och fint hemma för att på torsdag får vi Sverigebesök från min kompis Helena. Det ska bli kul, har redan planerat en massa kul vi ska göra! 
vi 4 som nu är 2! Denna bilden tog vi förra veckan på avskedsfesten på ett klubb nere i stan


Min Mexicanska middag som jag åt i måndags, den var så god och nyttig, ahh förutom smältosten på
mitten då:-)


Fridas avskedsmiddag i tisdags!


Jag och maken på Palomino igår


Jag och söta Kate/Karin på Palomino igår med våra nyshoppade toppar från H&M såklart:-)

Vi hörs vänner! Önskar er en fin vecka:-)
Kramaar

Lite ditt och datt

Hej! Läget? Hoppas allt är bra bra. Jag sitter och slötittar på Miss USA. När jag var yngre älskade jag skönhetstävlingar. Jag spelade in Miss Universum och kollade på det om och om igen och typ låtsades vara en Miss. Ja ja nu förtiden bryr jag mig inte alls. Ok nu korade de precis vinnaren. Döm till min förvåning när jag hörde att tjejens namn, Rima Fakih, hon är tydligen libanes ursprungligen. Häftigt! 
Hoppas ni har haft en bra vecka. Min har inneburit en massa jobb och stress med att ställa in sig till ett nytt sätt att tänka på jobbet. Jag har även försökt umgås med kompisar efter jobbet, det också, har det visat sig, har varit lite stressigt eftersom jag gärna vill komma i säng i tid så att jag är pigg och alert på jobbet.
Men veckan har ändå varit underbart mysig. I torsdags och fredags hade vi världens sommarväder här och självklart så ska man ju passa på att vara ute så mycket som möjligt. I fredags så träffades vi, jag och några vänner, på Zhannas hustak med översikt över hela downtown. Vi drack lite vin och åt lite plockis. Typiskt nog började det bli kallt framåt kvällen så vi drog oss inomhus och spelade ett roligt spel på Wii tror jag som heter "Let´s Dance". Det går ut på att man dansar och får poäng om man lyckas härma korrekt. Skitkul verkligen, men shit vilken workout, var helt svettig efter allt dansande.
I går vad det ju lördag och jag, Zhanna, Frida, och Karin ut och käka middag på Cheesecke Factory och sedan tog vi taxi till Belltown där vi vi mötte upp Fridas man och hans vänner på en klubb. Det blev inte så mycket dansande för oss utan vi drack lite drinkar och hade kul. Typiskt nog så stänger de så jäkla tidigt på klubbarna här i Seattle. De tände lamporna vid halv två och började gnälla om att vi ska skynda oss att dricka upp. Vi gick sedan vidare till klubb NOK NOK där vi dansade till 4 på morgonen. Klubb NOK NOK har öppet till 5 men efter klockan 2 så får de inte servera alkohol, det är helt enkelt ett ställe att gå till om man inte vill gå hem vid två. Anyway, jag kom hem runt halv fem och hade svårt att hålla ögonen öppna. Jag satt på sängen och skickade sms till alla och berätta att jag var väl hemkommen och fann mig somna mellan varje mening jag skrev. Haha. Maken sov borta då han var på en födelsedagsfest med sina vänner i en annan stadsdel. Jag fick hela sängen för mig själv, lyyyxiigt!!
Jag lovade ju er att ni skulle få lite pix från mitt nya jobb i ett tidigare inlägg så jag passade på att fota lite i fredags. Lite småpinsamt var det för jag vill inte att de ska tycka jag e lite konstig som springer runt där och fotar haha. 
Men jag ska berätta lite om mina observeringar på jobbet:
Jobbet är väldigt intressant eftersom jag får utforska en annan sida av hur det funkar på arbetsmarknaden här. Vi har t.ex. inga fikapauser alls, istället får man en längre lunch vilket uppskattas. Jag brukar äta snabbt och sedan sätter jag mig ute i solen med en Starbucks och passar på att prata lite i telefon med familj och vänner. 
Det är även lite hårdare klimat på jobben här. Det gäller att man producerar hela tiden och jobbar hårt och får bevisa att man verkligen är något att räkna med. Det är ju givetvis samma i Sverige. Men här kan ju folk faktiskt få sparken om de inte sköter jobbet eller levererar, hemma är man ju mer trygg då man t.ex. blir fast anställd. 
Dessutom får jag hela tiden anstränga mig och tänka "amerikanskt" här. Folk här är ju väldigt öppna, frågar hur man mår och hur helgen varit. Egentligen så är det ju inte så att de är intresserade av vad du har gjort utan det är mer small talk, sk. fillers, eller sätt att hålla en konversation på gång. Jag känner därför att det är viktigt att jag ligger på, är öppen, trevlig, frågar hur folk mår och hur helgen varit. Jag känner även att att jag måste vara energisk och framförallt serviceminded. Vi dagens slut brukar jag vara helt slut men samtidigt är det kul för jag märker en skillnad i min personlighet. Jag har börjat bli mer öppen mot främlingar och ta för mig och snacka mer med folk på gatan eller bussen eller jobbet, om jag t.ex. undrar över något. Hemma i Sverige drog jag mig oftast ifrån att göra det av olika anledningar. Här är skillnaden att jag tvingas ta för mig mer, för att visa att man ät någon att räkna med.
Det är helt klart kul att få utvecklas på detta sätt och jag uppskattar verkligen det med att bo här i USA.
Nu ska jag visa lite bilder från jobbet. Som vanligt, tagna med min Iphone:-)
Hej! här är jag...på väg till jobbet:-)


Här är jag vid buss stationen i Redmond... det tar ungefär 5 min att gå till jobbet och detta är vägen jag tar varje dag.


Framme! Detta är det s.k. huvudkontoret för företaget. Här jobbar ägaren, alla högt uppsatta chefer samt ekonomer och HR folk. Företaget som ni vet jobbar med att bygga lyxiga boende för äldre. 


Här sitter jag och jobbar på Front Desk. Jag tar alltså emot att besök, alla samtal, samt sköter lite av det administrativa. Om det finns lite att göra så har jag blivit lovad att få hjälpa till med lite HR uppgifter. Kuul! Förresten, ser ni den lilla tavlan på på bänken? Den plockar jag upp fredag och det står att vi har s.k. Casual Day, alltså att vi i personalen får ha på oss ledig klädsel (läs Jeans) Annars måste vi gå i kavaj.

Nu ska jag ta och checka ut för denna vecka. Men som vanligt önskar jag er en fin vecka med massa sol och roligheter. 
Adios!

Back to Reality + lite annat smått och gott!

Heeeej! Hur är läget med er? Jag sitter här och det bränner lite på kinderna från solen. Vi har haft jättehärligt väder hela helgen. Jag blir så lycklig, det är verkligen underbart att leva när solen skiner. Nu önskar jag bara att jag hade lite mer pengar, mina nära och kära här i Seattle och en del ledig tid så att jag kan njuta av den kommande sommaren maximalt!
Den här veckan har varit en lite "tillbaka till verkligenheten" för mig eftersom jag började på nya jobbet i onsdags. Nu och flera månader framåt så kommer jag pendla till Redmond och tillbaka. Detta gör mig inte så mycket, jag gillar att ha lite egentid på bussen på morgonen. Det värsta med pendlandet är hemresan. Trafiken står i stort sätt stilla halva vägen till Seattle, eftersom alla är på väg hem från jobbet vid 17-tiden. Jag är inte hemma förrens 18:30! Och eftersom jag har varit på upplärning från onsdag- fredag så har jag kännt mig en aning mosig i huvet när jag väl kommit hem. 
Anyyyywayss.... jobbet jag utför är som receptionist på ett företags huvudkontor. Företaget heter Aegis Living och sysslar med hem för seniorer. Det är ganska lyxiga hem för äldre som inte längre kan eller vill bo på egen hand. Där jag jobbar finns även företagets ägare, alla hans assistenter, ekonomer, lönefolk mm. Jag kommer jobba för receptionist-tjejen som kommer gå mammaledighet nu på fredag. Jobbet är väldigt stressigt och det kräver att man är extremt stresstålig, social, öppen, och att man kan hålla många bollar i luften. Detta jobb är inget jag planerar att göra som min karriär, men jag är glad att jag har fått den. Jag insåg nämligen efter dessa tre dagar att detta jobb lär mig en hel del om hur det verkligen är att leva här i USA. När jag gick på lunch i fredags så kände jag att jag verkligen befann mig i USA. Det är svårt att förklara men jag tror och hoppas att när dessa månader är över så är jag mer redo för den amerikanska arbetsmarknaden. Som sagt, man lär sig nya saker hela tiden så det är grymt. En annan sak jag gillar med jobbet är fikarummet, där har de skitgott nyrostat och nybryggt kaffe, och en endless supply av naturgodis!! I am in Heaven:-) Jag får dock ta det lite lugnt med nötterna, får inte börja gå upp i vikt nu!
Denna vecka har jag även haft visningen av min film, haha, tror det var 30 personer som köpte biljetter och dök upp. Hela salen tar emot 340 pers. Jag och Frida stannade inte kvar och såg filmen utan valde att dra oss hemåt så fort vi tagit emot våra gäster.  Sedan så fick jag reda på att prinsessan Madeleine ställde in sin medverkan på Sweden Week, istället dock kronprinsessan upp vilket jag tycker är mycket häftigare. Iallafall, i onsdags när jag var på väg hem från jobbet så ringde mig vän och undrade om jag ville följa med på nobelmiddagen. De sålde biljetter för 1500 kr per person. Det låter ju som en fantastisk chans att gå dit, mingla med det fina folket och kronprinsessan. Men jag var tvungen att avböja. Middagen börjar när jag kommer hem från jobbet, dessutom hade jag ingen klänning och skor att fixa på så kort tid. Jag fick nöja mig med att se bilderna från mina vänner från konsulatet istället.
I helgen som varit har jag annars umgåts med maken, på lördagen så var vi nere vid vattenfronten och det var så himla mysigt och varmt ute. På kvällen sen så åkte vi ett gäng till Kirkland, där Frida och Tobbe bor. Där käkade vi en god middag och avslutade kvällen på en pub. Och i dag, så åkte vi upp till svärföräldrarna för att fira svärmor på morsdag, som firas den 9 maj här i USA. Jag kom hem för ett litet tag sen och ska alldeles strax hoppa i säng. Jag ska ju upp tidigt imorgon, kl 6!!!
Som vanligt, här kommer lite bilder, bilderna är tagna från min Iphone, därav den dåliga bildkvalitén.
Seattle Waterfront i lördags
Seattle Maritime Festival: en massa folk och båtar...

I Kirkland senare på kvällen med ett gäng vänner....
Vi åt Ostron till förrätt, till varmrätt åt jag en blandning av olika skaldjur, supergott och fräsht!

Sverigevecka och lite till!

Hej, Hur har ni haft det i veckan? Hur har vädret varit? Här har det varit, ursäkta uttrycket, SVINKALLT! Jag vet inte var våren har tagit vägen för det bara regnar och blåser isvindar hela tiden. Det påminner mig om Sverige under försommaren. Det är inte kallt som kan kan tro men eftersom hjärnan är inställd på vår och man inte vill klä sig i vinterkläderna igen så går man ju runt och huttrar hela tiden. 
Men nu lämnar vi vädret, för att trots att det varit kallt och kyligt så har veckan bjudit på en del intressanta händelser. Inte minst i dag när Sverigeveckan hade sin stora "grand opening" nere på Westlake Park i downtown Seattle. Vi har jobbat med detta event sedan i början på mars så det har lagts ner en hel del jobb. På torsdag visas min film som jag hämtat hit, jag ser fram mot att se den, jag hoppas bara att det kommer lite folk på det eventet. 
Här kommer lite bilder från grand opening tidigare i dag:
Här jobbas det på med att få upp allt Sverige pynt innan vi öppnar Sweden Week för allmänheten


Färdigt! Här kommer sedan Konsuln att hålla tal tillsammans med andra nyckelpersoner. En DJ har också fixats dit med uppgift att spela massa svensk musik

Klicka för större bild
   
En del av våra utställare, bl.a. Swedish Cultural Center, IKEA, Svedala Bakery (som serverade svensk fika) och Swedish Medical Center som hade en Teddybear station för små barn som kunde få sina små gosedjur omhändertagna. 

 
Lite bilder av svenskarna som bor här. Det var mest de som kom på eventet. Jag tror vi hade haft fler folk om vädret hade varit bättre. 

Nu lämnar vi Sverigeveckan för det har ju hänt lite andra roliga saker denna vecka. Jag har nämligen fått jobb! Det är ett visstidskontrakt och jag börjar jobba på onsdag. I am excited! och lite nervös. Jag kommer jobba i Redmond, det ligger ungefär 45-50 min med buss härifrån så det blir ju att pendla. Men det gör mig ingenting, jag tycker det känns som rena semestern att börja jobba. Tänk vad skönt det ska bli att slippa tänka på att söka jobb i hela 3 månader! Lyx!! Jobbet är på ett företag och arbetsuppgifterna är administrativa. Jag berättar mer i nästa vecka, kanske kan jag ta några bilder med så får ni se. 
Efter de goda nyheterna i fredags så gick vi (tjejerna på konsulatet) ut och firande Karins födelsedag. Vi gick till Palomino och åt en god middag och drack ett par drinkar. Jag beställde en drink, Sangria, som jag inte druckit sedan jag jobbde i Madrid för 6 år sen. Usch den var så stark, kände mig helt tispy efter ett glas. 
I onsdags var jag i väg på ett roligt nätverk- och rekryteringsevent på Microsofts högkvarter med Zhanna. Eller jag blev snarare medtvingad dit, jag vet att jag inte direkt hör hemma där men det skadar ju inte att testa. Gick dit och fick mina fördomar bekräftade, det var nästan bara en massa nördar där haha. Vi lyssnade på en del inspirerande tal och sedan så fanns det olika bås man kunde gå till för att prata med rekryterare. Det fanns bla. en kö som gick till personalare som direktrekryterade. Kön var så lång och Zhanna stod där i över 2 h för att få en chans att prata med en rekryterare. Stackars henne, efter 30 min gav jag upp och satte mig vid ett bord för att vila fötterna. Det stod en tjej framför oss som var sååå nördig. Hon stod framför oss och berättade för en av rekryterarna att hon grät när hon inte fick hösta betyg på en mattekurs. Smart tjej, en overacheiver som desstutom bryter ihop lätt. Inte mitt förstahandval om jag skulle anställa nån:-))
En skitdålig bild jag vet, tog den när jag satt och vila. Det är den berömda evighetskön, nördtjejen är hon längst fram med kjol:-))
Nu ska jag ta och sluta och gå och vika lite tvätt. 
Önskar er en fin början på veckan och vi hörs nästa vecka!!
Kramar!!