Lördag!

Ja hej, tänkte att jag kan slänga in ett inlägg nu, jag sitter och bloggar, städar, och tvättar samtidigt. Himla mysig lördag eller hur:-) Ser fram mot att titta på en film lite senare och äta lite chips!
Jag glömde totalt bort att blogga i torsdags. Jag höll på att fixa med en grej och blev inte klar förrens runt midnatt, och då var det bara att sova. Men det har hänt lite roliga saker för sure. I torsdags träffade jag en svensk tjej som bor här och jobbar för svenska konsulatet. Vi hann med en snabb lunch, vi kommer säkert ses snart igen. 
I fredags var jag ute på en lunch dejt med en annan svensk tjej som jag lärde känna på SWEAs julfest i december. Vi åt sushi på mitt favoritställe Blue C Sushi, och hade trevligt. När vi skulle betala så gjorde vi den mindre roliga upptäckten att hon hade blivit bestulen på sin plånbok och mobil. Hjälp, liksom!! Vi kollade runt, och försökte leta men det fanns ingenting alls. Vi misstänker att den mannen som satt bredvid oss helt enkelt stoppade ner händerna i hennes jackficka och tog det han kom åt. Det löste sig dock, kortet och mobilen fick spärras, och visst mobilen är ju borta för alltid men det finns ju inte så mycket att göra åt det:-(
Efter denna händelse gick vi till Starbucks och drog en fika sen var det att gå hem. Men jag hade verkligen supertrevligt och ser verkligen fram mot att träffas snart igen. 
Inne på Blue C Sushi
Lite senare på eftermiddagen träffade jag Z och vi hade som mål att leta upp ett shysst Happy Hour ställe. Vi hamnade på en bar/resto/club som heter Contour. Maten var väldigt god, och så billigt. Jag älskar Happy Hour:-) Vi beställde in lite Calamares, och French Fries, och drack lite för mycket vin:-) Men vi hade väldigt trevligt:-)
I dag har varit en skum dag, vet inte riktigt vad jag sysslat med, har handlat mat, fikat på stan, sökt massa jobb, osv. I morse var det ju lite oro över min kompis Karla och hennes mamma och syster som befann sig i Santiago mitt under jordbävningen. Fick höra senare att de var välbehållna, skönt att höra!
Ok nu ska jag ta o wrap it up, hoppas ni sover gott by the way!!

Gymmat i dag!

I dag har jag gymmat, yeey. Jag skulle egentligen ha gått igår men jag ställde in. I dag var det dock andra bullar. Jag packade ner mina nya fina träningsskor, och övriga träningskläder och begav mig till gymmet där jag skulle träna tillsammans med Z. Gymmet ligger i en skyskrapa i stan och när man väl befinner sig inne i styrketräningshallen så har man utsikt över hela downtown, och vattnet självklart. Så jäkla nice! Jag har fått ett frikort som tillåter mig att träna i en vecka gratis innan jag bestämmer mig ifall jag ska signa upp eller inte. Jag tror dock jag kommer bli medlem, de har nämligen en simhall där också så då kan jag simma, och det är ju det jag gillar att göra mest. 
Annars har det varit lite kallt och blåsigt i dag. Var på biblan hela förmiddagen och skrev massa mejl till tänkbara kontakter. När jag tog en lite break så ringde min rekryterare från det företaget jag samarbetar med. Hon hade ett jobb som hon undrade om jag var intresserad av. Jag tyckte det lät helt ok, det gäller ett projekt på ett företag här nere i stan som håller på i en månad. Jag är ganska öppen för alla typer av anställningsformer just nu för att jag tror starkt på att ett jobb leder till ett annat eller öppnar för nya möjligheter. Så jag hoppas jag får vara med och jobba med detta projekt. 
Ah just det, satt i bastun med Z idag, det kändes så skönt att känna värmen, tror att alla spänningar bara försvann. För en stund i allafall. Nu är de tillbaka igen, ryggen värker och nacken med. Haha det är lite roligt men grejjen är den att jag sitter och skriver mejl och är sååå koncentrerad på språket, grammatiken och att det ska låta perfekt att det känns efteråt som att ha suttit och tokkoncentrerat sig under en tentaskrivning. Ja ni vet den känslan. Ja Usch! Det sitter i fortfarande, spänningarna.
Dags att sluta nu. Önskar er en fin fin dag!!!

Lista

Jag slänger in en lista... man gör det om man har fått skrivkramp:-) haha, enjoy friends!!

Senaste 

Låt du hörde: Haha det var nog Drömhus med Vill ha dig. Nostalgitripp på YouTube!
Film du såg:
Hurtlocker tror jag den hette, såg den igår, om krig, bomber och Irak

Mat du åt: Grilled Cheese Sandwich med Soppa, Yummi!!

Kram: Tror jag kramade maken när jag kom hem...

Puss: ...gav han nog en puss efter kramen....

Känslan: störig, 

Resa: När jag kom hit till USA

Glädje: Spontant tänkt så var det nog i fredags när vi åt på Blue C Sushi; gott sällskap o god mat!!

Dröm: Drömmer så skumma drömmar, men jag minns inte nattens dröm tyvärr

Person du träffade: My husband, annars Z på stan tidigare

Personen du pratade i telefon med: Maken

Personen du fick sms av:  En svensk tjej som jag ska träffa för första gången på torsdag...

Gången du åt 7-eleven korv: Har aldrig käkat 7-eleven korv

Gången du var utomhus: Tidigare i dag

Gången hela din familj åt middag tillsammans: Det var i november, två dar innan jag flyttade till Seattle.

Saken du köpte: hmm räknas matinköpen igår? 

 

Allmänt:

Ska bli skoj: När jag landar ett jobb!!

Ska inte bli skoj att: Köpa hudkräm, d e så dyyyyrt!!

Sparar till: Nya fina möbler....

Pålägg som gäller: Just nu är det ost

Önskar att jag var bättre på: Att gå till gymmet faktiskt..

Dagens dryck: WATER, gud så gott det är ibland!

Vad saknar du: Att vara med familjen hemma i Linkan

Tre band/artister: Coldplay,Coldplay, Coldplay... inga andra värda o nämna:-)

Vad har du gjort idag: Skickat en del mejl, gått i sminkaffär, träffat Z ett tag på stan, softat

Brukar du svära mycket: Hmm normalt 

Hur tidigt stiger du upp: idag sov jag en timma längre, gick upp 8 på morgonen.. annars går jag upp 7.

På helgerna: Då blir det runt 9

Vad ska du göra ikväll: Kvällen är snart slut.. ska gå och lägga mig strax

Hur många timmar sover du per natt: Tillräckligt för att jag ska vara pigg o glad under dagarna

Vem är snyggast i världen: Me me meee:-)

Vad är det för veckodag: Tisdag

Bästa saken som hände mig förra sommaren: Bröllopet

Favoritplagg i garderoben just nu: om jag ska vara ärlig så gillar jag inget.. dax att köpa nytt!

Längd: 160

Vikt: Sist jag kolla var det 54

Byter gärna garderob med: Audrina i The Hills

Byxa eller kjol: Byxa

Senast utlästa bok: Jobbsökar bok

Mitt rum kan beskrivas som: Oh lord, har inget rum...

Mig själv med tre ord (just nu): degig, dubbelhaka, störig

Jag tränar: på att bli mer positiv

Jag ville bli när jag var liten: Pilot 

 

Jag utmanar söta Alex och Cybelé att fylla i denna lista!!


En helg i bilder

Hallå, hoppas helgen varit fin.
Vädret i dag har varit underbart, hela helgen har bjudit på sol och klarblå himmel. Det känns faktiskt ganska bra att vara här när jag läser tidningsrubrikerna hemma om snö och kyla:-)

Här kommer lite bilder från helgen,

Lördag:
Anna, som fixade min nya fina bloggdesign, bjöd över lite folk på fika på lördagen. Semlorna var goda och även sällskapet. Tack Anna och Lucas!!
På lördagkvällen for vi i väg på konsert; självaste Bon Jovi var i stan...

Vi hade bra platser, längst upp med överblick över hela arenan.
Efter två timmar var konserten slut, en bra konsert, synd bara att jag endast kände igen två låtar..
Söndag:
Underbar söndag, vi åkte ner mot the Waterfront, och åt en brunch i det röda huset på bilden...

Kl är 06:17 där hemma så jag vet att ni börjar vakna till liv nu för en ny vecka. Önskar er en fin måndag. 
Hörs snart!!

Nästan 13 grader varmt i dag!

Åhh vilken härlig dag det har varit. På väderprognosen i morse sa de att man skulle klä sig i en varm jacka och inte glöma solglasögonen hemma! Det stämmde verkligen. Ute var det vår i luften och solen sken. Underbart. 
Vi satt ganska länge vid Pike Place Market, vid vattnet, och pratade. Vi hann se solnedgången också. Närheten till vattnet här i Seattle gör att man blir lugn i själen, det är så himla underbart att bara sitta och blicka ut över vattnet och båtarna, samt bergen som finns runtom staden. Här kommer lite bilder:
Solen börjar gå ner, klockan är runt 17 här.
Pretty view!
Dags att röra sig hemåt, det började bli lite kallt på slutet. Ungefär som en tidig vårdag i mars/april hemma i Sverige. 
Ha det fint i helgen, vi hörs igen på måndag!!

The Law of Attraction

Dagen började med att maken vaknade för sent. Han har nu bytt till Iphone, och alarmet gick inte i gång i morse. Som vanligt när han går upp vaknar jag till lite sakta i sängen. När han går stiger jag upp, hämtar en kopp kaffe och lägger mig på sängen och surfar en stund på internet. Jag besöker bloggar, läser aftonbladet, DN, och såklart Facebook och mejlen. I morse blev det inget kaffe, hoppade in i duschen och fixade mig direkt istället. Sedan bar det av mot Starbucks på 7th Avenue downtown. Där mina vänner håller vi till nu. Jag och Z träffades runt 10 och satt sedan fram till kl 15 och jobbade. Jag mejlade andra staffing agencies, samt ett företag som skriver CV. Har fått ett negativt svar, blev sur ett tag men sen gick det över. Same old same old alltså. 
Skumt egentligen hur man ena stunden är glädjen personifierad och andra tycker allt känns hopplöst. Anyway, kom hem och youtuba ett videoklipp av "The Secret" som kom ut för ett tag sedan, först som bok men senare även som film. Jag har boken hemma men jag orkade ärligt aldrig plöja igenom den. The Secret videon är bra, den talar om the Law of Attraction, om att allt du vill ha i livet kommer till dig genom det som pågår i dina tankar. Med andra ord så drar du till dig postivt, om du tänker positivt osv. Det låter flummigt men jag rekommenderar att låna boken eller leta upp "The Secret" på youtube. 
På väg hem i dag såg jag något äckligt. Jag är väldigt känslig för våld, människor, och framförallt barn som far illa. Anyway, jag lämnar Starbucks och ser att en liten unge, max tre år, blir dragen av sin pappa ut över övergångstället. Ungen ramlar och börjar gallskrika, jag tror att det är en olycka. Sedan märker jag att det är ett bråk mellan mamman till barnet och pappan. Mamman drar i ungen, och går i väg, pappan springer efter och typ börjar skrika och rycka i henne. Hennes skrik, alla i närheten bara stannar upp och liksom vad f n händer. Barnen skriker, mamman skriker, och mannen skriker. Usch det var verkligen obehagligt. Mådde illa efteråt, är så känslig ibland. 
Nu har jag softat hemma en stund, ska kolla på American Idol snart. Elwood vill kolla på nån krigsfilm. Orka med det en soft kväll som denna, allt jag behöver är light underhållning liksom haha. 
Ok vi hörs, och glöm ej The Secret... ur gonna like it!

I am Back!

Åh det var länge sedan jag bloggade. Jag kan erkänna att det bl.a. beror på att jag hatar min bloggdesign just nu. Det känns ungefär som att gå ut och festa med smutsigt hår och mjukiskläder, haha. Ok inte världens bästa metafor men ni förstår. Men men, hjälp är på väg så snart ska det bli finare här inne. 
Nu har Sverigebesöket åkt hem och saker och ting har återgått till det normala igen. Det har varit en rolig vecka med mycket vindrickande, umgänge, och roligheter. Men som sagt nu är det back to life, back to reality som gäller.
I mitt förra inlägg kanske ni minns att jag berättade att jag hade en liten hemlis. Saken var den att jag för ett par veckor sedan blev kallad till en telefonintervju för ett jobb inom antagning på en högskola. Jag tyckte det lät som en perfekt chans att jobba med något som jag redan har jobbat med innan. 
Anway, jag hade inte så höga förhoppningar under telefonintervjun utan tog det lite mer som det kom och tänkte inte på det mer. Veckan efter hör de av sig igen och bjuder in mig till intervju  nummer två. Inför denna intervju skulle jag intervjuas först i 30 min, sedan skulle jag hålla ett tal, och sist göra ett skrivtest. 
Jag tyckt jag skötte mig galant, och de verkade intresserade under talet och ställde massa frågor. Men, jag gick inte vidare till tredje ronden. Jag var lite småsur över detta i fredags förra veckan och hade svårt att koncentrera mig på annat än att jag inte hade gått vidare. Men nu känns det faktiskt helt ok och jag har kommit över det. Jag tror att jag var överkvalificerad för tjänsten, eftersom de sökte en person på entry-level nivå, alltså nybörjarnivå. Jag är ju knappt nybörjare inom universitetsvärlden!! 
Jag var i väg på en till intervju i dag med, det gick bra. Jag börjar bli bättre och bättre på att intervjuas. Jag känner på mig att detta kommer att gå bra. Men detta var inte för ett jobb utan för ett placement agency, de fixar jobb åt en, eller matchar ens erfarenheter med rätt jobb. Nu har de träffat mig och jag tror de gillade vad de såg. Men shiiit vad stressad jag var i går, innan intervjun fick jag lov att ta fyra tester på min dator. Testerna var för att utröna mina kunskaper i MS Word, Office, Excel, samt hur snabbt jag skriver per minut. Jag var såklart hur nervig som helst och gjorde inte alls bra ifrån mig. Visst, Word och Office var OK, men Excel!!?? Hallå... på engelska dessutom, fatta f n inte frågorna. Usch kände mig så överstressad och nervös och irriterad och störd, ja allt ni kan tänka er. Det var 55 frågor, de sista 5 hoppade jag rakt över, mina ögon gick i kors. 
När jag sen kommer till intervjun så berättar hon bara lite snabbt att jag ligger lite under medel ( jasså, kunde inte listat ut det själv liksom) men hon sa inget mer om det sen. Tur var väl det. Hon rekomdenderade mig dock att fixa mitt CV (igen) ååh så trött på det, ska anställa en firma som ska fixa den åt mig. Folk gör det här i USA, man betalar en summa och de skriver ett vinnande CV åt en, jag pallar verkligen inte jobba med den mer, jag behärskar inte det här språket så bra att jag kan leka med fina ord och formuleringar, ÄN, det kommer:-)
Nu ska jag gå och umgås med my hubby!
ha en trevlig dag... 
förresten, försöker lägga upp bilder men varje gång jag gör det så slängs jag ut från blogg.se, och får skriva om halva texten igen. Störig värre. Ska försöka lägga upp bilder från veckan som varit i ett annat inlägg istället.

We are having fun!

Hej!
Fullt upp här, vännen på besök, massa aktiviteter hela dagarna, och kvällarna. Vi har kul iallafall och jag lovar att återkomma med mer uppdateringar snart.
Måndag morgon och en ny vecka på gång. Det händer lite grejjer i veckan, berättar mer om det sen. Haha. Hemlighetsful minsann, kostar på mig att vara det just nu;-)
Här kommer lite bilder från dagarna som varit:
I torsdags fikade vi på Starbucks, surprise surprise:-)


 Carmen och Z o jag hamnade på Sip vinbaren, det var kul, vi drack massa vin och had a great time!


Vet inte vad det är med blogg.se men jag blir utslängd när jag försöker lägga upp fler bilder. Jag lägger därför ner för i kväll!!

God Morgon på er!!

Ute på vift


Jag var, tillsammans med Z, på ett möte i dag med en man som jobbar med försäkringar på ett stort företag. Vi blev inbjudna till detta möte förra veckan i och med mingeleventet. Kan sammanfatta det hela med att vi kom dit, farbror babbla o babbla, berättade om företaget. Jag höll på att somna, jag gäspa och ögonen var tunga som bly. Guud vad jag hatar när det händer, men det gör det hela tiden, så fort jag inte är engagerad så blir jag sömning. 
Efter mötet åkte vi hem till Seattle, käkade på Sushi stället, det allra bästa i stan och sedan tog vi en fika innan jag for hem.
Hemma har vi städat och donat. En kär vän lyfte från Göteborg för en timma sedan och landar här i Seattle i morgon kl 12, (3 på morgonen hemma). 
Ska snart gå och lägga mig, gick upp astidigt i dag, halv sju, det var ett tag sedan hahah. Jag undrar hr det ska gå att börja jobba när det väl händer. Både jag och Z var som zombies fram tills vi fick i oss lunch haha. 
Jaja slutbabblat för mig.
Vill tacka Anna för att du har fixat så jag kan göra mellanslag!! äntligen:-) 

En Bra Dag

En ny månad och en ny vecka och jag lovar att här går det undan minsann. TVÅ intervjuer på EN dag!! I dag!!! Fan vad grym jag är!!! Vill inte avslöja för mycket, vill suga på glädjekaramellen ett tag till:-)
Men vi säger så här, Mingeleventet förra veckan var verkligen en hit!! 
Har insett att jag måste ta tag i ett par saker ASAP, det stavas KÖRKORT och EXCEL/PowerPoint!! Lyckas jag med det, så är jag mer än nöjd. Även om jag inte skulle få något av jobben. 
I dag har även varit en bra USA-dag, har lärt mig massa nya ord och skrivit under papper tillsammans med maken. Ja vad ska man säga, today was a good day. Så bra att jag ska laga mat till maken när han pallrar sig upp ur sängen. Jovars, nattjobb igen och han sover som unge hela dagen. Nu ska jag laga lite käk till han, han vaknar nog snart. I morse var han dock gullig och köpte macdonalds frukost till mig när han kom hem lite efter åtta. Hans teori var att det skulle hålla mig pigg o alert under telefonintervjun. Cute:-)
( Ok jag försöker lägga in bilder men såklart så strular blogg.se, jag ger därför upp, innan jag exploderar:-)
Hörs snart igen, hoppas ni får en fin tisdag.