Dag 2 - Pacific Coast Highway och Carmel by the Sea

Hej igen
Vi fortsätter med dag två av semestern:

På fredagen, dag 2, så vaknade vi runt 9 på morgonen och åt lite frukost på hotellet. Vi packade i hop och begav oss ut på lite mer sightseeing i San Francisco. Vi passade på att göra sådant som vi inte hunnit göra under torsdagen.
Efter ett par timmar var det dags att bege sig ut på Highway 1 (också känd som Pacific Coast Highway - PCH). Denna väg går hela vägen från Vancouver i Kanada till den Mexicanska gränsen.

Vår plan var att åka PCH från San Francisco till Los Angeles och vi tänkte stanna till vid kuststäderna på vägen. Vi hade lite problem att navigera till Highway 1, vi hittade den helt enkelt inte:-) Så vi körde mot Santa Cruz och där stannade vi till en snabbis innan vi lyckades hitta Highway`n; snacka om att bli lättade ha ha ha:-)


Brorsan visar upp lite nödproviant inför resan på Highway 1; här har vi stannat i Santa Cruz för att tanka och ladda för många timmar på vägen.

När vi hade åkt i några timmar så kom vi till vårt första stopp som var den vackra och posha kuststaden
Carmel by the Sea...
Denna kuststad bjöd på lite strandliv och en massa goda fiskerestauranger. Vi stannade till här och käkade lunch och passade på att hänga på stranden och ta en massa bilder. Dock befann vi oss fortfarande i norra Kalifornien så det var ganska kallt och inte direkt badväder.


Carmel by the SeaNär vi var klara med lunchen och strandhängandet så for vi ut på vägen igen. Denna gång kom vi till det kända områden Big Sur. Detta område anses som ett av de allra vackraste att åka igenom med bil. Och mycket riktigt, vi hade inte kommit så långt förrens vi började köra förbi berg, klippor, oändligt med hav mm. Det var verkligen det absolut mäktigaste jag sett och upplevt. Varje gång vi körde runt i en kurva och en ny vacker utsikt tornade upp sig så fick jag en hisnande känsla i magen. Det var verkligen helt underbart!!


Längs med Highway 1
Min man på upptäcksfärd längs med klipporna

Efter att vi kört i 6 h så kom vi fram till en strand där det låg en massa Elephant Seals och vilade. De såg ut att ha det ganska mysigt där de låg på stranden.
Elephant Seals


En kuststad i södra Kalifornien

Efter sammanlagt 11 h på Pacific Coast Highway så var vi ganska trötta på att köra och vi hade även en 2 timmars restid kvar till Los Angeles. Så vi fattade beslutet att stanna över natten i Santa Barbara. Problemet var bara den att vi inte hade bokat något hotellrum sedan innan, det var fredag kväll, och klockan var 21 när vi anlände... och ALLA hotell var antigen fullbokade eller begärde överpriser på rum. Vi körde runt och såg bara en massa No Vacancy skyltar överallt. Men tillslut kom hittade vi ett motell, jag sprang in där och frågade om han hade ett rum ledigt och det hade han, ett endast rum, som vi dessutom fick hyra till överpris. Men som man brukar säga, nöden har ingen lag haha. Vi tog in på rummet, usch det var verkligen ett typiskt motell rum med superblommiga överkast och inte sådär jättefräsht direkt. Men vi spillde ingen tid på att sitta på rummet, vi fräshade till oss och sedan gick vi ut för att dansa och festa i Santa Barbara... och om det berättar jag mer om i nästa inlägg!!


Kommentarer

Postat av: Lexi

Va kul att läsa gumman!! Du får ju till ordentliga inlägg juuu =P

2011-07-01 @ 09:50:18

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?
E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback